בריכה ירוקה...

reuven4u

New member
בריכה ירוקה...

יש לי בריכה קטנה בגינה, די חדשה, ובזמן האחרון היא הופחת להיות ירוקה יותר ויותר...משהו יודע מה יכול להיות הסיבה? משהו חסר? (יש לי כמה יקינטוני מים צפים במים)

ברוש2002

New member
פיגמנט פוטוסנטטי מופיע לרוב בצבע

ירוק. סביר להניח שמתפתחת אצלך אצה כל שהיא. כל אורגניזם פוטוסנטטי זקוק לתזונה (נוטרינטים) ומקור אנרגיה (אור). אור אני מניח שיש בשפע. נוטריאנטים כנראה שהגיעו ממי נגר (גשם שגרף איתו אדמה). לדעתי בשלב זה או אחר יגמר המזון בבריכה, הו אז, תתמתן גם כמות האצות בבריכה. אני מניח שאתה רוצה לברר איך מצלילים את המים(נכון)? בקורס חקלאות מים למדתי שישנם קרפיונים סינים שיובאו.. מסין משום היכולת האקולוגית שלהם. כל מה שהם עושים זה לזלול את האצות , וכך מנקים ומצלילים את המים. הדגים: כסיף או(Hypophthalmichthys molitrix) ניזון מפיטופלנקטון ומיקרו אצות. בעל יכולת סינון מרשימה. לא זקוק לתוספת מזון. קרפיון העשב או (Ctenopharyngodon idella) -פחות מומלץ- ניזון מאצות וצמחי מים. לא זקוק לתוספת מזון. אם תרצה ,אנסה לברר בשבילך איך משיגים אותם. אופציה נוספת שאני מסוגל לחשוב עליה עכשיו היא הגבלת כמות האור בדרך כל שהיא. מקווה שעזרתי.

eyalhefetz

New member
קפוץ ךחנות בעלי חיים קרובה לביתך

ובקש חומר נגד ירוקת במים. אמנם זהו חומר "לא אורגני" כמו שרוב נוכחי הפורום יטענו, אך עושה עבודתו נאמנה.

..בהמשך לברוש... זה בסדר...יש כאלה

שמנסים להשיג אצות אלו או צמחים דומים לכיסו הבריכה והפיכתה ל"טבעית". 'מקורות' במאגריה (מאגר 'אשכול' לדוגמא) מכניסה למים קרפיון סיני - עגול פה וכן כסיף (ושמעתי שהם דגים שם "מפלצות"...). תוכל להשיג כמה דגים כאלה (גם צבעוניים) ב" 3 המשאלות" בקיבוץ הזורע, נדמה לי שאחד מחברי הקיבוץ, היה הראשון שהביא אותם לארץ. וחוץ מזה, אל תשכח שכל 'דג זהב' של אקוואריום, הוא למעשה פיתוח של קרפיון, אז שים לך כמה 'חברה' שיעשו את העבודה וישמרו על נקיון מאוזן אצלך בבריכה בלי שתוציא עליהם כסף על אוכל. בהצלחה....!

reuven4u

New member
תודה רבה על התשובות,יש לי עדיין

שאלות: 1. ראובן - כתבת שיש אנשים שמעוניינים בירוקת (אצה) הזאת. זה אומר שאיכות המים לא נפגע מה"ירוקת"(אצות)? ציפורים עדיין ימשיכו לשתות מהמים? 2 ברוש2002. קרפיונים: אני התכוונתי לשים בעוד כחוד חודשיים בבריכה דג בשם גזימבו(?לא זוכר את השם המדיוק - דג אוכל ביצי יתושים) הקרפיון ה...סיני הזה לא יוכל לי את הדגים הקטנים האלו?

אנסה ברשותך לענות על שתיהן...

1 כל זמן שלא יהיו חתולים, יהיו ציפורים ! ואולי גם הציפורים יהנו לא רק מהמים (מה קורה בטבע ??מה הציפורים שותות ?) אלא גם מתפריט צמחוני... 2. ה"גמבוזיה" מאוד אוהב את הלארוות של היתושים ועל כך שמו "דג היתוש" (הוא די דומה ל"גופי" - נקבה) דגי הזהב / קרפיונים הם צמחונים ולכן יאכלו את האצות. וגם אם יבלעו בטעות קצת גמבוזיות הם ידללו אותם. ממילא אין מקום בבריכה להרבה והם ישמרו על כמות מאוזנת של אוכלוסיה (אם תשים גם זכרים וגם נקבות).

reuven4u

New member
מה - חתולים יתפסו את הדגים במים?!?!

יש אצלנו 3 חתולי רחוב שבאים לאכול\לישון.... סליחה על השאלות המפגרות))

סתם התבדחתי ! אם יש חתולים, הציפורי

ם מפחדות לבוא !!! הפסקתי אצלי להאכיל את הציפורים בגלל החתולים שאורבים להם !!!

כסיף

http://www.niwa.cri.nz/rc/freshwater/fishatlas/species/silver_carp.htm תוכל לראות בלינק הבא את היעילות של הדג הזה

reuven4u

New member
woow! זה דג גדול!

אני לא חושב שיהיה לו נוח בבריכה עגולה בגודל של מטר וחצי...

טוב, לבריכה של reuven4u זה כבר לא

...מתאים כל כך...! אלו 'מפלצות' שיכולות להגיע ל 1 מטר...!

nloval

New member
יא חמור!

הופכת זה עם ח'!!!! אגב הבריכה שלי עברה את שלב הירוק... עכשיו היא ורודה זוהרת.

reuven4u

New member
nloval, תודה על התיקון, חבל ...

שאתה ישר זורק שמות גנאי, אני ממש מצטער, שפת העם שלי לא עברית, ואני בטוח שאתה לא מדבר את השפת עם שלי ברמה שאני מדבר את שלך... יום טוב גם לך!

מוטי בר

New member
הפוסל במומו הוא פוסל, אל תשים לב.

הלוואי עלי פאפאיה כזו כמו אצלך. בהצלחה. אגב, מים זורמים עם פילטרציה מתאימה לא מעלים ירוקת וכנראה שיש יותר מידי חומרים אורגאניים שיוצרים חנקן בתוך המים או לשלשת של ציפורים או גם וגם. מומלץ בחום, להתקין משאבת מים עם פילטר במעגל חוזר. בהצלחה.

alon666

New member
חסרים דגים שאוכלים אצות ויש יותר

מידי מינרלים במים (חנקן/זרחן). יכול להיות שיש לך שם דגים שאתה מאכיל אותם ביותר מידי אוכל, הם מפרישים הרבה מינקלים בצואה.

למעלה