בריחת שתן

alcimai

New member
בריחת שתן

שלום לכולם. יש לי גורה שלא מחזיקה את השתן שלה. אז כך: הגזע:פיטבול הגיל:7.5 שבועות שותה: נורמלי אוכלת: 4 פעמים ביום. עד להיום, בעקבות המלצת וטרינר הוכנסה לצום מאתמול אחר הצהריים (עקב שלשול עם דימום כליל) היום צריכה להתחיל שוב לאכול, אך לא אוכלת... מצב רוח: טוב, משחקת,מקפצת,מכרסמת מה שאפשר.. הבעייה: הגורה לא מחזיקה שתן(לא מדוייק). יש בריחה של שתן(טיפטוףת לפעמים נזילה) כל היום,אך עם זאת הכלבה עושה את צרכייה באופן נורמלי לחלוטין. תודה מראש!!!

מדאיג מאד - ולא השתן...

קודם כל - כל הכבוד על התאור המפורט. זה מאד עוזר להתייחס. עכשיו לתכלס - שלשול דמי בגורה בת 7.5 שבועות, שגם ירדה בתאבון - זה יכול להיות פרוו!! לא מחלה שמשחקים איתה, וכבר דנו כאן בעבר בנושא הרבה. אני שמח שהיא עדיין עירנית ומרגישה בסדר, אבל תהיו עם היד על הדופק ואם צריך לחזור לוטרינר אז לא להתביש. לגבי השליטה בצרכים - היא צעירה מדי בשביל זה. אם הבעיה היא טפטוף שתן במקום המרבץ, אז יש לזה גורמים שונים, חלקם בעיות מבניות מולדות וחלקם פשוט בעיות בתאום בין מערכת העצבים והשרירים. בכל מקרה זה קצת מוקדם להכריז על דברים כאלה, ואולי אפשר לתת לה קצת יותר זמן להנות מהספק לפני שמתחילים אבחון בהקשר זה.

alcimai

New member
המשך

לגבי הפרוו, יכול להיות...למרות שהגורה קיבלה חיסון???? התאבון חזר, וככל הנראה גם הצואה טובה. השאלה איך אני עוזר לה עם השתן... ואולי איזה טיפ או 2 באילוף בסיסי...

פרוו

האם החיסון עוזר במאה אחוז ? לא, בודאי לא בגיל צעיר כזה. לכן המליצו לך על סדרה של 3 חיסונים. האם זה פרוו ? עדיין יתכן, יש מקרים בהם יש הקאה או שתיים, ואח"כ יום-יומיים שקט והתחלה של המחלה בצורה חריפה. לרוב בפרוו יש גם תלונה על כלב שלא מרגיש טוב - חלש מהרגיל וכדומה. לרוב גם הקאות קודמות לשלשול, אך בכל זאת צריך להמשיך להיות עינריים לכל סימן מחלה. לגבי השתן - חשוב להבחין האם יש כאן בעיה רפואית או שהיא עדיין מאוד צעירה ולכן לא שולטת. סטטיסטית - זה הגיל, אבל כדאי לבדוק אותה ולברר עם הוטרינר שרואה אותה.

alcimai

New member
תגובת וטרינר

הוטרינר שבדק את הגורה אמר : "קרוב לוודאי זהו פגם מולד וצריך לנתח...

יתכן שהוא צודק

הבעיה הנפוצה של בעיה בשליטה בשתן נקראת ectopic ureter. הסבר אנטומי קצר: מכל כליה יוצא צינור המעביר את השתן לשלפוחית השתן, שם הוא נאסף. לצינור הזה קוראים אורטר (או יורטר, תלוי במבטא). לשלפוחית יש שליטה הן משריר הסוגר שלה, והן שליטה של שרירים בצינור המוביל מהשלפוחית החוצה (צינור הנקרא אורטרה, נא לא להתבלבל בין השמות). לעיתים יש פגם מולד בו האורטר עוקף את השלפוחית ומתחבר ישירות לאורטרה או לנרתיק. במקרים אלו הכלבה לא תשלוט בשתן אלא תטפטף שתן ללא אבחנה. יתכן גם מצב שבו דליפת השתן תהיה רק בלילה. לפני ניתוח יש לאבחן את הבעיה בודאות - ע"י צילומי רנטגן עם חומר ניגודי. הצילום נועד לאשר או לשלול את החשד שלנו (שלא ניכנס לניתוח ונראה שזו לא הבעיה), וגם לקבוע את אופי השינוי (יש כמה אפשריים). יש לציין שיש עוד בעיות, כך שעוד מוקדם לקבוע בודאות, ובכל מקרה הייתי מחכה שהכלבה תגדל קצת. אין סיבה לעשות את הניתוח בחודשים הקרובים. אני מבין שהיא כבר לא משלשלת, נכון ?

alcimai

New member
התנהגות בריאה!!!

לא הכלבה אינה משלשלת. אך היא כל הזמן רטובה...ספוגה בשתן..ןזה גורמ לה לפצעים על הבטן!!! לא יודע מה לעשות לגבי מקלחות(חלק גוף תחתון) ואיך לעזור לה להפסיק לטפטף.............

למעלה