בריחת סידן?

zimka1

New member
בריחת סידן?

שלום, אני חדשה, נעים מאוד. ילדתי לפני כ 3 חדשים ואני מניקה. יש לי מאז הלידה כאבים בפרקים של האצבעות ובמיוחד בפרק כף היד. קשה לי להפעיל אותה.לתחושתי הגוף שלי איבד משהו שקשור למפרקים העקבות ההריון. אני לוקחת סידן וויטמין D. לא עוזר מאוד בינתיים. מישהו יכול לעזור בתובנות והמלצות? אולי? תודה...

michaelgor

New member
את בטוחה שיש לך בריחת סידן?

כאבים יכולים להיות כתוצאה מהרבה סיבות. עשית בדיקות?

zimka1

New member
בכלל לא בטוחה

מה יש לי, ולא עשיתי בדיקות, אבל בטוחה שהמפרקים מאוד כואבים לי...

michaelgor

New member
כדאי לעשות שלבים הבאים

1. לעשות בדיקת דם כללי 2. אם לא ימצאו משהו חריג ללכת למטפל בתחום עיסוי רפואי או ארומתרפיה ולהתאים את הטיפול 3. ללכת לייעוץ תזונאי כדי להוצאי מתפריט היומי סוגי מזון שיכולים להחריף את המצב. בהצלחה

תופעה מוכרת

גם בתקופת ההריון וגם לאחר הלידה. לרוב, היא מופיעה אצל נשים שאינן מניקות ומאכילות את ילדיהן בבקבוק ועדיין, זו תופעה מוכרת. להקלה, מומלץ לשמור על תנועתיות של המפרק, נסי לבצע "שמיניות" עם כף היד, בכל פעם לצד אחר בערב, כשכואב יותר (לרוב), אפשר להכניס את היד לקערה עמוקה/דלי עם מים פושרים ונעימים להכניס גם ספוג וחופן מלח ים, תוך ביצוע פעולות סחיטה/מילוי הספוג ואותן השמיניות. בכל מקרה, במידה ובחודשים הקרובים התופעה לא חולפת, אם את מרגישה שהאזור חם ורגיש - ממליצה לפנות לאורטופד. רפואה שלימה, תמר.

היציבה

משתנה לעיתים בעקבות ההריון/לידה. כמו כן כתוצאה מנשיאת התינוק, חלוקת משקל שונה ועומס רב החל מכף היד ועד הכתף והגב) לפעמים נוצר לחץ על עיצבוב המקום שגורם לכאב. שימי לב כיצד את נושאת את תינוקך במשך היום ובהנקה והקפידי להוריד עומס ול"חלק" אותו נכון יותר. ברוב המקרים ניתן לעזור ע"י טיפול או שיפור יציבה.

zimka1

New member
הכאב

בעיקר כשמתעוררת בבוקר, לכן נראה לי שזה משהו שקרה בעקבות ההריון, ולא הטיפול בתינוקת.

0 אור 0

New member
בבוקר

הגוף עוד קר, השרירים תפוסים וגם לפעמים חסרה זרימת דם כתוצאה מזה שישנו על איבר מסויים - לכן כל נוקשות ושרירים תפוסים וחסימות מורגשים חזק יותר בבוקר. אם אין לך זמן לעשות התעמלות בבוקר - אפשר לפחות לפני הקימה מהמיטה (או שאם את ישר מתעוררת לבכי - אחרי צד ראשון) להתמתח, להניע, לחמם את כל המפרקים בכל הכיוונים. אגב, עם הבת הקטנה שלי הגעתי אחרי הלידה למצב מנוון שזעק שצריך לתפוס את עצמי בידיים, אז המצאתי המון שילובים של איך לעשות את ההתעמלות יחד אתה , כשהיא משמשת כמשקולת לידיים, כשהיא נחה על הברכיים המקופלות כשאני עושה כפיפות בטן וכל פעם שאני מרימה את הראש צוחקים יחד, כל מיני דברים שהמצאתי תוך כדי תנועה וגרמו הנאה לשתינו.

zimka1

New member
רעיון מעולה!

אני זקוקה לתרגול דחוף! אם יש לך עוד רעיונות לתרגילים אני ממש אשמח. למעשה מלבד המפרקים כואב לי כמעט כל מקום בגוף..והגב התחתון. אני יודעת שאני זקוקה לתנועתיות, רק המפרקים הכי מדאיגים אותי כי זה כאב אחר. תודה לכולם על הניסיון לעזור!

0 אור 0

New member
יש לי במחשב ועל דיסקים

עשרות שעות של תרגולים שונים,ממוינים,לפי אורך (זכר לזמן שהייתי צריכה להספיק להעיר 3 ילדים לעשות התעמלות ולהתקלח לפני לצאת לעבודה) ונושא וקושי, את יכולה להתחיל במקום שאני התחלתי -בתוכניות המשודרות בטלויזיה בערוצי החיים הטובים, קארמה, 55 ןעוד. וכמובן אם מתאפשר לך להגיע להדרכה מסודרת ואישית - עוד יותר טוב

zimka1

New member
אני לא רואה טלויזיה

אפשר בטינטרנט? מצא חן בעיניי התרגילים ששילבת עם הילדה, הילדה שלי בת 3.5 חודשים וכל הזמן רוצה להיות עליי אז זה פיתרון מעולה. רק אין לי הרבה רעיונות חוץ מלשים אותה ליד.

0 אור 0

New member
אני מניחה שאפשר באינטרנט וגם פשוט לקנות

בהתחלה קניתי קלטות בארץ\ ואח"כ התחלתי להזמין מאמזון (בשנים האחרונות זה DVD כמובן) - זה הפינוק השנתי שלי ויש כמובן גם ספרים, שהרבה אנשים לומדים מהם. אצלי לא כל כךהצליח,חוץ מספר שיתאים לך עוד כמה שנים "יוגה לי ולך וםג לגיל הרך" וכל זה נחמד וטוב בשביל שיפור הבריאות והכושר שלך, אבל בשביל משחקים םע הילדה צריך רק דמיון ואלתור. נניח למשל שאחד התרגילים הכי חשובים לך הוא לשכבר על הגב, עם רגלים עומדות ולכווץ את שרירי האגן תוך הצמדת הגב לרצפה - אז פעם תעשי את זה סתם כשהיא משחקת על ידך, ופעם תנסי כשהיא על הבטן שלך. אם את עושה תרגיל חיזוק לידיים (כפיפות סמיכה תוך השענות על הברכיים) , אז תעשי את זה מעליה כשהיא שוכבת על הגב, ובכל ירידה, היא תקבל נשיקה במקום אחר, כשהיא קצת תגדל, היא תמציא לך כבר וריאציות ותתחיל לטפס עליך, ואז לכי תנסי עמידת נר כשקופצים עליך ...

יתכן

שהסיבה בהריון, בו הגוף עובר שינוי במשקלו, ביציבה, הורמונים ועוד. יש נשים שמתלוננות על כאב דומה, כבר בזמן ההריון ויש כאלו שלאחר הלידה.(ואצל כל אחת הסיבה יכולה להיות שונה. לפי התאור, זהו כאב הקיים גם אצל אחרים). חשוב לשים לב לאופן נשיאת תינוק כדי למנוע החרפה. לגבי הופעתו בבוקר- יתכן כמו שאור כתבה, הפרעה לזרימת הדם שבאה לביטוי לאחר השינה. מבחינת טיפול, נסי את הצעותיה לתנועה, גם לפני השינה. בעבודה שלי, (ויש גם טיפולים אחרים כמו שהציעו לך) הטיפול עוזר לשחרור ולאיזון הגוף, מגביר מודעות לתנועה ומביא לשיפור היציבה, זרימת הדם וכד'. כדאי גם לעסות את כפות ואצבעות הרגליים לפני השינה, כדי לשחררן כטיפול עצמי.

0 אור 0

New member
המלצה חמה

גם לכאבים שתיארת וגם בכלל להתאוששות מהלידה, לחזור לפעילות גופנית - לאט, מתון, אבל להתחיל להפעיל. ספציפית חשוב מאד להפעיל (אפילו אינטואיטיבי) את הצואר, מפרקי הכתפים, מרפקים, כף היד, והפעלת האצבעות, ממליצה מאד להגיע למטפל באחת השיטות שעוסקות בגוף ובחיבורים שלו (עיסוי רפואי, שיאצו, לא מכירה קרניו סקרל אבל גם נשמע לי נכון) שיבדוק אתך וימליץ לך על תנועתיות מדויקת יותר, יבדוק את היציבה ואופן ההאחיזה של התינוק, וכמובן יכול לטפל בנקודות ספציפיות ולהמליץ לך על טיפול עצמי להמשך לגביתזונה עשירת סידן - עדיף מהתזונה על ידי טחינה , אגוזים וכו', הכדורים נספגים פחות טוב, וכך גם סידן ממוצרי חלב.

יעל ND

New member
כן

אני ממליצה לך לפנות לאורתופד לצרכי האבחון. יתכן מאד, שבעייתך קשורה בבעיה בעמוד השדרה הצווארי או בשימוך המקלדת. בכל אופן, זה יותר נשמע כמו בעיה אורתופדית מאשר כמו בעיה בחוסר המזינים. מי המליץ לך על סידן וויטמין D? האם המלצה זו נעשתה על סמך הבדיקות? אם כן, אל תשכחי לעשות בדיקות מעקב. אם לא - אני מזהירה אותך מאד מלקחת תוספי תזונה על דעת עצמך. לגבי ההריון. קודם כל - מזל טוב עם ילדך החדש! אני מקווה ששלומו טוב. שיגדל לתורה, לחופה, למעשים טובים ולנחת רוחך. לעניינינו: אם את במחסור סידן - ממליצה לבדוק, מה מצבו מהחינה זו. אני אישית נותנת סידן הומאופתי במקרים כאלה - זה מונע בעיות הקשורות בסידן בעתיד. אם אכן יש לך מחסור בסידן (ואני לא יודעת, אם יש) קרוב לוודאי שזה קרה לא בגלל ההריון, אלא בגלל המזון החומצי ששולט בתזונתך ואולי בדברים מזיקים שאולי עשית (כמו שימוש בגלולות, למשל - אני לא יודעת, זה רק לשם דוגמא,כמובן). אם זה אכן המצב אני מאד ממליצה לך לטפל בנושא - פני לאיש מקצוע לשם כך ואל תזניחי. לגבי הרעיון שעקב ההריון חסר לך משהו, אני לא יודעת איזה מספר הריון זה אצלך, אבל בתזונה יחסית נכונה הדבר בד"כ לא קורה לפחות עד לידה 11. אל תשכחי, שבסופו של דבר, להיות בהריון וללדת אלה הם דברים הכי טבעיים לאישה שרק ניתן לדמיין, וגוף האישה בנוי להם, זה הטבע שלו. בריון ולידה לא הורסים את הגוף, אלא מחזקים אותו. סתם נזכרתי, ואספר לך לצורך העניין: לוויתי אישה אחת לקרדיולוג. הוא מילא את הטופס וברגע ששמע שלגברת יש 12 ילדים אמר: "אני אבדוק אותך, אבל אני לא מאמין שיש לך משהו בלב: לידות מחזקות את הלב, ואת ילדת 12 פעם".

mic26

New member
שאלה לממליצים על אורטופד

מהנסיון שלי, רוב הפגישות עם אורטופדים מסתיימות במסע מפרך של צילומים ובמקרה הטוב הפניה לכמה טיפולי פיזיותרפיה לא יעילים. גם כשיש ממצאים, הם לא יודעים מה לעשות עם זה. שוב, מקסימום פיזיותרפיה, שאיבדה את כוחה במסגרת ההגבלות של קופות החולים. כל מי שיש לו נסיון ולו בסיסי ברפואה משלימה יכול לשער שמדובר, כמו שנכתב לפני, במתח שנגרם מהרמת התינוק, חסימה כלשהי בצוואר ובכתפיים ומן הסתם עייפות. במקרים נדירים מדובר במשהו יותר מסובך. סליחה זימקה שאני מדברת עלייך בגוף שלישי. אני די מסכימה עם מה שאור כתבה, וממליצה בעיקר על טיפול שיאצו. יש בטיפול שיאצו משהו מאוד אימהי. לא סתם אומרים היפנים שמגע של שיאצו הוא מגע של אמא. ואמא טרייה שנתנה מגופה במשך תשעה חודשים, ילדה, וממשיכה לתת על ידי הנקה וטיפול בתינוק, ראויה לטיפול טוב של שיאצו שמערב הקשבה ומגע ותשומת לב, וכן, גם ריפוי.

zimka1

New member
גם לי אין אמון בפיזיוטרפיה

אני רוצה לציין שאני אמא לא צעירה...ואולי כן ההיריון סחט אותי משהו... תודה על כל ההתייחסויות!

0 אור 0

New member
יותר מדי זמן לא קיבלתי שיאצו

מסכימה עם התיאור של הטיפול האמהי והעוטף - אכן כשאני מקבלת שיאצו אני תמיד מרגישה שקיבלתי משהו נוסף מעבר לטיפול בשריר ולבעיה הספציפית (ואפילו בטיפול האחרון שקיבלתי אותו במעבר בין 2 שורות מדפים באיזה בית טבע שהזמין אותי לטיפול חינם, הצליח המטפל המעולה להרחיף אותי אל השמים)

טאוֹ

New member
אפשר לטפל בזה...

השאלה היא, האם יש התפתחות

0 אור 0

New member
תסתכל מה עניתי לך שם ...

הוא בן אדם בעל מעלות רבות, אבל לא נראה לי שארגוני מפגשים זה הצד החזק שלו

למעלה