בריונות נגד בני האספי

homealone

New member
אתה יודע יש סוג של תיסמונת

שלבעליה תווי פנים מסויימים מאוד; והמאפיין אותם זה שהם לא מסוגלים לשמור טינה - הם *תמיד* שמחים ומאושרים לא משנה בכלל מה עובר עליהם.
וזה תורשתי.

arana1

New member
היום לכל דבר נותנים שם של תיסמונת

אני למשל ממש לא שומר טינה לאף אחד
למרות שכמו כל חריג אכלתי חרא בכמויות שחבל על הזמן
אבל אין לי הזיות על נקמה וסגירת חשבונות ונצחון ולא שומר שנאה בלב לאף אחד
מה שכן
יש לי זכרון טוב מאוד
ולכן איני נוטה לחזור למקומות ואנשים שעשו לי רע
ומבחינתי זו תכונה חשובה שמאוד מועילה להתפתחותי התקינה
איני מבקש או מחפש את הדרמה של סגירת מעגלים או השלמה או יישוב חשבונות עם אף אחד
בדיוק בגלל שאיני שומר טינה גם בגלל שאני מקבל את העובדה שאנשים שונים חווים את המציאות בצורה שונה ולאנשים שונים יש ציפיות ויכולות שונות
וזה חלק ממה שכל כך מעניין ויפה בקיום

homealone

New member
האם גבך כפוף?

האם יש לך חיוך של פיירו?
האם אתה חושב ש"תנוחת העובר" זה מצב מצויין?

arana1

New member
לא בדיוק

אבל כמו לא מעט אוטיסטים אחרים אני מאוד פגיע בקטע של כניסה למצבים עוויתיים
ובאמת אחד מדרכי המוצא ממצבים כאלה זה להיכנס לתנוחת עובר ולהתחיל את הכל מהתחלה
כי זו ממש חוויה של מוות
של הגוף והנשמה

לעיתים יש לי חיוך של פיירו
אמרו לי לא מעט פעמים שיש משהו מאוד מובהק ומאוד ניכר בדרך שבה אני מחייך
משהו שהוא קצת "מפגר" כזה
למשל,כל מי שרואה את ביתי מחייכת מייד אומר שאין ספק שזו הבת שלי,החיוך הוא לגמרי מובהק וכנראה גם יחודי ושונה מהדרך שבה אנשים אחרים מחייכים

arana1

New member
ולי אין ספק שאתה טועה לגמרי

יותר מזה
כבר לפני עשרות שנים הבנתי למה אוטיסטים לא יכולים לקבל שום עזרה מפסיכולוגים בדיוק בגלל תגובות כמו שלך
שהם כמוך וכמו אנשים אחרים כאן משליכים מניעים ודחפים שקיימים אצלם על אחרים ותמיד מנתחים את זהותו של האחר כאילו היה קודם כל אדם אפל ורע וזדוני כמותם
האפשרות שיש אנשים שהם פשוט לא אלימים לא יכולה בכלל לעלות בדעתם
זו גם הסיבה שהמבוגרים האחראים בבתי הספר בדרך כלל עונים "ככה זה ילדים"
מבחינתם אלימות היא נתון ברור מאליו וגם מהווה חלק מהכישורים החברתיים ולכן הילד הלא אלים הוא זה שתמיד צריך לשאת בתוצאות האלימות של האחרים
אותו מעבירים לבית ספר אחר,לא אותם,הוא נשלח הבייתה,הם ממשיכים לחגוג את עצמם כחלק לגיטימי מהחברה

האלימות הזאת מובנית גם בגיבוי המוחלט שהאקדמיה מספקת לאספסוף בעזרת ניסוחים מצוחצחים
כמו למשל
עצם התפישה שאוטיסטים לוקים בהבנת המישור הלא מילולי נובעת מכך שבגלל שאוטיסטים מרגישים את המישור המילולי בצורה אחרת מהממוצע הבהמי,בשבילם הרווח בין המילים הוא לא דווקא תוקפני ועימותי,והשתיקה היא לא התעלמות והתנשאות אלא מצע להתבוננות אוהבת,למשל,אז אלימותם של האנשים הנורמטיבים גורמת להם לחשוב שמי שלא מפרש את מה שלא גלוי לעין בדיוק כמותם כנראה אינו מסוגל לפרש את מה שמסתתר מאחורי המילים בכלל,הרי זה התסמין הכי מובהק של העריצות האלימה ולבזיון הזה קוראים מחקר ואבחון

אתה חושב שאני מפחד שאם אנקוט בפעולה אלימה אסחף ולא אוכל לעצור יותר ?
אול כי אתה בדיוק כמו רוב הפסיכולוגים מבסס את האבחנות שלך על אחרים מתוך הנחה שבגרעין זהותם יש רוע מודחק שרק התרבות יכולה לרסנו
לגבי חלק גדול מהאוטיסטים לא רק שזה לא נכון אלא שבדיוק בגלל זה התרבות עצמה מהווה את מקור הרוע בשבילם
ומכאן כל היומרה לעצב להם גבולות ולתת להם כלים חברתיים רק משבשת עליהם את דעתם ומרחיקה מהם את זהותם

במקרה שלי אפשר גם לגבות את עמדתי אמפירית לחלוטין
כי יצא שהרגתי המון אנשים
באמדן זהיר הייתי אומר מאות (כן ,כן,אני רוצח סדרתי,כמו לא מעט אנשים במדינה הזאת,אבל אני נחשב לגיבור כי האנשים שרצחתי נולדו מהצד הלא נכון של הגבול)
ואני הולך להפתיע אותך בגדול,ממש לא נהניתי מזה בכלל,למעשה בדיוק להפך,והאנשים שהרגתי לא ניסו להשפיל אותי או להציק לי או לגרום לי כאב,אלא ממש להרוג אותי,ועדיין ממש לא נסחפתי אלא בדיוק להפך,הרגשתי שבדיוק כמו שאני רגיל מילדות,החברה שבה אני חי ,זאת שאמורה ומתיימרת לתמוך ולאפשר את התפתחותי לבן אדם,יוצאת מדעתה על מנת להפוך אותי למפלצת,ואם אתה חושב שזו סיטואציה שמוגבלת רק למלחמה אז אינך מבין איפה אתה חיי בכלל,ולצערי,מספר האנשים המוכשרים לחוש את החרא הזה הוא עדיין מצומצם להחריד,ומהמספר הקטן הזה המעט שיכולים לפעמים גם לנסות להתנגד לרוח הרעה שאותה אתה מבטא ואיתה אתה מזדהה,הוא אפילו קטן בהרבה,אבל אני מאמין שיש אלוהים,כך שסביר שאיפשהו מתישהו יהיה גם בן אדם.

homealone

New member
עד כמה אתה מכור למדע בידיוני?

עד כמה אתה מפנטז על מציאות אחרת?

arana1

New member
הרבה מאוד,כמעט כל הזמן

מחשבות על מציאות אחרת ועל העתיד מעסיקות אותי כל הזמן,מאוד,ומאוד מאוד משפיעות גם על הדרך שבה אני מתנהל בהווה,אולי גם בגלל זה אני נתפש כמנותק לסביבה,אבל גם כאן אי אפשר להפריד בין סיבה ומסובב בצורה חד כיוונית לגמרי

kagome10

New member
אני מסבירה דבר מאוד פשוט

יש אנשים שבשבילם "להחזיר" זה לא פשוט. בתור אוטיסט אתה אמור לדעת שי שדברים שלחלק מהאנשים הם פשוטים, ולאחרים - על גבול הבלתי אפשרי.

אתה מנסה לעשות לו דה לגיטימציה, לשכנע שחלק מהותי מזהותו הוא שלילי, וגם מוסיף שוביניזם לתיבול.

שפטת אותו בעצמך. למה לך מותר ולו אסור?

homealone

New member
אבל הגננת זה הוא התחיל!

randy1982

New member
כל הכבוד לבן שלך!

לדעתי זאת הדרך האופטימלית להרגיע את הבריונים.

TikvaBonneh

New member
ושלא יסתובב לבד בהפסקות.

שיצמד לחברים שלו. הילד לא יתקוף חבורה של בנים שמסתובבים יחד.
ואולי זה הזמן להשתמש באישור ולהביא סייע שירחיק את המציקן.

yuliyuli1

New member
מצב אבסורדי שהילד המוטרד צריך להביא סייע

בעולם הגיוני בית הספר היה צריך לדרוש ממשפחת המציק לדאוג לסייע, או שהילד לא יגיע לבית הספר.

arana1

New member
בדיוק,זה חלק מהפרדוקס של הקיום האוטיסטי

שכיוון שלהיות בן אדם מציב אותך אוטומטית בעמדת מיעוט אז על העלויות והאחריות והאשמה תמיד תיפול עליך
והבזיון הזה תמיד מגובה על ידי המימסד
בגלל שגם המימסד הוא לא יותר מבריונות לשמה

אדרמל

New member
סייע=שומר ראש?

חוץ מזה שבע שעות שבועיות לא יתנו מענה הולם לבעיה
ותנסו למצוא סייע שמגיע רק להפסקות או להסעות...

למעלה