בריאן מיי ריג 2008

khammel

New member
בריאן מיי ריג 2008

אתם בוודאי זוכרים את הוידיאו הקצר הזה, בו פיט מלנדרון הסביר קצת על הריג של בריאן בסיבוב ההופעות האחרון. אז זהו, שבינתיים, ידידי הטוב מייק רייד, השתדרג, ממש קצת אחרי שביקרתי אצלו ועכשיו הוא מנגן עם ציוד כמעט זהה לשל בריאן. מכיון שכך, הוא צילם הסבר מעמיק על הציוד ובו הוא מספק קצת יותר תובנות ומידע מהקליפ ה"מסחרי". אולי לא יעניין את כולם, אבל בהחלט שווה צפייה; במיוחד החלק השני עם ההדגמות של האפקטים בפעולה. כמה הערות לגבי ההסברים שלו: - "סופת השלג" (snow storm) -- מתייחס לרעש (hiss) שנוצר כתוצאה מהשילוב בין AC30 וטרבל בוסטר. מי שלא שמע את גודל הזוועה, לא מבין עד כמה הרעש הזה מציק (יודגם בהרחבה בהרצאה שלי
). מי שכן שמע, יסכים שהביטוי בהחלט תואם למציאות. - ניגנתי אצל מייק על סטאפ של ברייטון רוק, בדיוק כפי שהוא מדגים ב-1:45 של החלק השני. החיוך הדבילי שעלה על פני כתוצאה מזה עדיין לא לגמרי ירד וזו אחת הסיבות כנראה שהזמנתי עוד AC30. תענוג צרוף. - הציוד שאתם רואים בקליפים נבנה עבור מייק ע"י אותם האנשים שבנו את הציוד של בריאן (דייב פיטרסון, מייק היל). הוא עומד בקשר איתם ועם אחרים (פיט מלנדרון, גרג פרייר), כך שהציוד שלו באמת הכי קרוב ל"דבר האמיתי" שאפשר להגיע. אם רק הייתי מליונרית...

rubaja

New member
מדהים..אין מה להוסיף

אני עדין על YANAHA המסכנה שלי....עם מגבר של FENDER והפדל של בראין...מקווה שמתישהו זה ישתנה... אהבתי את ה "זו אחת הסיבות שהזמנתי עוד AC30""
הסאונד שלו פשוט נשמע מצוין. אחלה לינק.

khammel

New member
אם זה היה תלוי בי...

זה לא היה נגמר ב"עוד AC30 אחד".
דרך אגב, אתה מרוצה מהדיגיטק? אתה מצליח להוציא ממנו סאונד משכנע?

rubaja

New member
תשמעי..

מרוצה?...שאלה קשה...כי ה SET UP רחוק שנות אור מהמציאות...אבל יש כמה דברים מאוד נחמדים.. כשהפעלתי את האפקט של הסולו מ A Winter's Tale - לרגע התבלבלתי והסתכלתי על הגיטרה לבדוק שאין לי RS
יש כמה דברים נחמדים...זה אכן מזכיר....אבל את יודעת....אני רוצה RS..קודם כל.. אבל זו התחלה נחמדה..וגם מוצר יפה של בראין. שאלת OFF שרציתי לשאול אחרי שחזרתי מפארג. האם שמתם לב שבראין בסיבוב הזה הרבה יותר משוחרר? זורק בדיחות?....בניגוד לסיבוב של 2005..אפילו ב DVD של ההופעה (איפה שרואים את קרן) הוא אומר אחרי רוגר טיילור..שממנו שלא יצפו לבדיחות... בסיבוב הזה...זה בראין אחרי לגמרי..

khammel

New member
בטח ששמים לב

נדמה לי שאפילו דסקסנו את זה פה... ממה שסיפרו לי החבר'ה באנגליה שהלכו לכל ההופעות שם, מרגע שבריאן "חזר למולדת" הוא היה במצב רוח מרומם שרק הלך והשתפר. למעשה, זה התחיל עוד בגרמניה, בהופעה שבה הם עלו ל-39 עם כובעים ומצב רוח מרומם (ואולי אחרי ששתו כמה בירות). לא רק שהוא זרק בדיחות אלא גם "הקניט" את הקהל עם פוזות ומבטים ומשחקים עם הגיטרה. בסיבוב הנוכחי גם הנגינה שלו הרבה יותר משוחררת ורואים שהוא מרגיש יותר טוב על הבמה. הוא בכושר הרבה יותר טוב ונראה לי שהוא פשוט באמת ובתמים נהנה. בכל זאת, שירים חדשים, סיבוב שנמכר היטב למרות מכירות דלות של האלבום. אני חושבת שבסיבוב ב-2005, הלהקה לא ממש הבינה כמה מפרגנים להם וכמה עוד אוהבים אותם. הם לא היו בטוחים ביכולת שלהם ועוד לא לגמרי מצאו את האיזון הפנימי שלהם כהרכב "חדש". בהופעה בשפילד בריאן היה לחוץ מאוד וחלק גדול מהזמן הוא נראה טרוד ולא מרוצה. לא כ"כ רואים את זה ב-DVD אבל ראו את זה היטב כל פעם שהוא סיים שיר/סולו והפנה את הגב לאולם. אם אני צריכה לנחש, אז כנראה שהמצלמות מאד הפריעו לו, היתה תאורה עודפת ביחס לשאר הסיבוב, הקהל היה קצת רדום... בקיצור, הוא לא היה במיטבו. אם יצא לך, תראה קצת מההופעות מדרום אמריקה מהסיבוב האחרון. בריאן פשוט בהיי. כבר שנים שהוא לא הופיע כ"כ טוב.

rubaja

New member
בפארג זה היה שונה

האמת...אני שמח לשמוע את דעתך ולחשוב שזה אכן כך. לי בפראג הייתה חוויה קצת שונה. הקהל היה רדום חבל על הזמן...את הגיטרה של בראין לא שמעו כמה זמן בהתחלה......בהתחלה חשבתי ש"וואלה..זה הסאונד"...אבל לא יכול להיות..ואז פתאום אחרי I WANT IT ALL הוא חזר ובגדול. כמובן...שבשבילי זו הייתה הגשמת חלום (פעם שנייה...הקודמת הייתה בסיבוב הקודם)..אבל הייתה הרגשה שאין להם כוח, שפול קתצ מזלזל ונותן הרבה לקהל לשיר ודי מקצר בשירה..ושאין הרבה כוח לעבוד יחד. זה מאוד התחבר לי עם מה שכתבת לפני כמה זמן לגבי מה יהיה אחרי הסיבוב הזה כשאמרת שלא ניראה לי שיהיה המשך לזה (לצערנו). אבל אני מאוד מקווה שאני טועה. והשיא הכי מעצבן של אותו ערב...זה לחכות בחוץ לבראין ולחבורה ליד יציאת המכוניות..ולעמוד עם חבורת צעירים נחמדה מגרמניה שהייתה בשוק!!! שבאנו במיוחד מישראל להופעה..ושראינו אותם רק פעם אחת בזמן שהם כבר ראו אותם 5 פעמיים!!! בסיבוב הזה כי הם פשוט עולים על האוטו..ונוסעים ממקום למקום. והם פשוט מיהרו כי היו בדרך לווינה להופעה של יום למחרת. גם המחיר ששילמנו על הכל..יצא המחיר שהם שילמו על 5 ההופעות...(אין להם טיסות ומלונות). החבורה אמרה לנו שהם תמיד עצרו להם עם המכוניות וחתמו להם ודיברו איתם...וכמובן (עם המזל של הישראלים..שלי
)...לנו הם לא עצרו ..מיהרו לצאת לדרך לווינה...אבל בראין נופף לשלום מהאוטו....נו טוב..

khammel

New member
../images/Emo201.gif

את ה"פסיכים" מהמועדון מעריצים מגרמניה פגשתי בשפילד. זה החבר'ה שרואים ב-DVD לבושים חולצות צהובות וצמודים לבמה הקטנה. הם חיכו מחוץ לאצטדיון, עם שמיכות, בגשם, משעה שמונה או תשע בבוקר. הלכו אחרי הלהקה לכל הופעה וגם חילקו להם מתנות קטנות בסוף כל אחת. נדמה לי שבשפילד הם נתנו לפול בובה קטנה של אריה. משיגנע האמת, קשה לי להתחבר לקטע הזה של חתימות. אף פעם לא ניסיתי לפגוש את בריאן ולא נראה לי שאם זה יקרה אני אדע מה להגיד לו. מצטערת לשמוע שההופעה בפראג היתה קצת נפילה עבורך. גם אצלי, ה-O2 היה פחות מרגש מההופעה בשפילד. אבל, נראה לי, שהופעה שנייה נידונה מראש להיות פחות מוצלחת. מאחר ו-TEO ו-TWC היו בפראג גם כן, מעניין לשמוע איך ההופעה נראתה מנקודת המבט שלהם. אם אני זוכרת נכון, גם הם התלוננו על קהל רדום מאד.

Teo Toriatt

New member
מממממ פראג

טוב נתחיל מהברור - אין ספק שזה לא היה כמו הייד פארק מהסיבוב הקודם - בעיקר כי זו הייתה _ה_הופעה של Queen. זו שחיכיתי לה יותר מדי שנים... ההופעה בפראג לא יכלה להתחרות בה ולא ניסיתי אפילו לשים אותן באותה סקאלה. ברגע שהצפיה הייתה להופעה טובה אבל לא כמו הראשונה - לדעתי לא היה כל כך מאכזב (מה לעשות, פעם ראשונה יש רק אחת) לדעתי הם היו דווקא במצב רוח טוב בריאן ורוג'ר (בעיקר רוג'ר). הייתה הנאה וכיף וכשציוד לא עבד בריאן היה מאוד משוחרר ולא בעייתי. אין ספק שפול נראה פחות אנרגטי וזה חיזק אצלי את ההבנה שזה הסיבוב האחרון איתו. הקהל אכן היה רדום להחריד. בלי מחיאות כפיים ב Radio GaGa בלי להמשיך לשיר את 39 כשהלהקה מפסיקה, בלי Ready Freddie... (לא שזה הפריעה לנו כן לעשות לשיר ולהנות... צ'כים לך תבין) אגב אם תסתכלו ב QueenConcerts אז הוא כותב שזו דווקא הייתה הופעה טובה עם קהל טוב... לשעתי זה בגלל שהוא עמד קדימה ובגלל הרגשות הפטריוטים שלו כצ'כי

rubaja

New member
נכון..

לגבי החתימות..לפני כמה זמן היה בבלוג של בראין POST שהוא דיבר על זה. שהוא אישית, לא אוהב את הקטע..לא מבין מה אנשים יעשו עם זה....ימכרו ב EBAY?....הוא מעדיף איזו לחיצת יד חמה..מילת תודה...להכיר את האדם שמולו...חמוד אמיתי האיש הזה. לגבי הרשמים שלהם..אם אני זוכר נכון..גם הם דיברו על זה...אני ממש זוכר שעמדתי מול הבמה..מסתכל לצדדים על הארנה ופשוט בהלם שאנשים יושבים..לא מוחאים כפיים עם המוסיקה....ממש ביאס...

למעלה