בריאות הציבור

אילה ר

New member
בריאות הציבור

בתפקידי כאחות ביה"ס אני נתקלת בבעיה של התעפויות חוזרת של ילדים חלקם הם בעיות בריאותיות וחלקם ל א השאלה של האם יש למישהו איזו פתרון ?

EMT ELI NY

New member
יש ליפתרון !!!!!

כול התלמידים והתלמידות עם היסתוריה של היתעלפות, ישבו בכיתה ב trendelenburg positions (עם רגלים מורמות) ו IV ביד sodium chloride 0.9% . ועכשיו ברצינות : ...פורום זה מיועד לעוסקים ברפואה דחופה ואין למצוא בו מענה לבעיות רפואיות. המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי... יום טוב אלי

ZeImHaShpits

New member
../images/Emo80.gif כמובן, כמו שייעץ לך אלי, תפני

לייעוץ מקצועי... בטוח יש מישהו שאחראי על כל האחיות או משהו... כעיקרון תעשי מה שאת אמורה לעשות. לטפל בעלפון כמו שאת יודעת, וכמובן להפנות לרופא המטפל להמשך טיפול במידה וההתעלפויות הינן חוזרות ונשנות. אני חוזר - זה לא המקום לייעוץ מקצועי! על כל מקרה, החשש שלך מוצדק ועלייך לחקור מדוע זה קורה. הפתרון לעלפון הוא המניעה. לא סתם כולם מתעלפים. יש סיבה וצריך לברר אותה. רק בריאות...

amitp

New member
לא הבנתי

האם הכוונה היא להתעיפויות או להתעלפויות? במקרה של התעלפויות חוזרות יש לבצע בירור על מנת לקבוע את סיבת ההתעלפויות אשר כפי שידוע לך עשויות להצביע על בעיות בריאותיות שונות. במידה ולא נמצאת בעיה בריאותית אצל הילד כדאי לבדוק את תנאי הפעילות (שיעורי ספורט מאומצים? סתם השערה). מה שחשוב הוא לא להזניח.

ZeImHaShpits

New member
../images/Emo80.gif חחח... אפילו שמתי לב...

אוטומטית המילה שעלתה לי לראש היא "התעלפויות"...

אם מדובר במשהו גורף

כדאי לבדוק אם זה לא כתוצאה מבעיה סביבתית (נניח, שימוש בצבע שפולט כמות רבה של רעלים או משהו בדומה לכך).

אילה ר

New member
הבהרת דברי

כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב - בתפקידי כאחות ביה"ס אני נתקלת באירועים חוזרים של התעלופיות חוזרות - מרבית הסיבות cyncopy עם זאת יש גם אירועים של התעלפוית של ילדים עם בעיות לבביות כמו התרחבות האורטה או wpw השאלה היא מה נכון לעשות במסגרת של ביה"ס עם ילדים כאלה שמקרי האירועים הם רבים (כ-4) פעמים בשבוע

למעלה