ברזל

פאפית1

New member
ברזל

הרופאה הורתה לי היום לקחת 2 כדורי פורפלין ביום עקב המוגלובין נמוך (10.6). עד היום הייתי לוקחת פראנטל. שכחתי לשאול אותה אם כדורי הברזל הם בנוסף לפרנטל או כתחליף. כשנזכרתי כבר לא ענו במרפאה. מה דעתכן?

shiralan

New member
פרנטל הוא מולטיויטמין

הברזל הוא תוספת (למרות שיש גם ברזל בכדור השני) תקפידי על הברזל כי זה חשוב, אני הגעתי להמוגלובין 9.6 בהריון. העלתי אותו עם ברזל ל- 10.1 ודיממתי אחרי הלידה וסיימתי אותה עם 8.4 המוגלובין. כמעט ולא שיחררו אותי מבית החולים...... תמלאו מאגרים בזמן.

נ ב ט ו ט

New member
shiralan אפשר לשאול איזה ברזל לקחת?

כי אני התחלתי את ההריון עם המוגלובין 11 ועכשיו אני 8.7 ..... אני לא מצליחה להעלות את הברזל שלי ולא משנה איזה תוסף אני לוקחת עכשיו אני מנסה "תערובת" של 3 פריפול ביום וטיפות של ברזל עדין אני במעקב צמוד גם של הרופאה וגם של נטורופטית כנראה שהברזל לא נספג אצלי או שמה שנספג ישר הולך לבנות ברחם. (אני לא לוקחת את הברזל סמוך למוצרי גבינה ומשתדלת עם ויטמין C בסמוך) יש לך עצה לתת? או למישהי אחרת?

shiralan

New member
לקחתי את האגרסיבי ביותר

SLOW FE מכיל 160 מ"ג של ברזל, עושה עצירות נוראית (אז לטפל גם בזה במקביל עם שזיפים או כל דבר שעוזר לך) אבל יחסית העלה לי לא רע את ההמוגלובין (שצנח שוב בגלל הדימום בלידה) אבל אם לא הייתי מטפלת אגרסיבית (שני כדורים ביום) הייתי מסיימת את הלידה עם מנות דם בוודאות. לסיכום, כדור מגעיל אבל יעיל. אל תנסי את כל הכדורים העדינים והצימחיים כי מינון הברזל בהם נמוך מידי. אופן הלקיחה שציינת נכון, לא עם מוצרי חלב, קפאין (תה, קפה וקולה) ועדיף עם מיץ תפוזים.

שישון

New member
ברזל ניתן כתוסף נפרד מהפרנטל

אני לוקחת גם וגם. למרות הטיפול בברזל ההמוגלובין שלי המשיך לרדת וכרגע על 9.4 ואני עם אנמיה. תקחי ותמשיכי לעשות בדיקות דם כדי לראות שהוא משתפר.

למעלה