ברזל

טליה900

New member
ברזל

בני בן 8 לא אוהב לאכול בשר,הברזל בדם אצלו קצת נמוך. מה התחליפים שיש לבשר ולברזל? תודה

דן צ

New member
טחינה גולמית

מלאה בברזל, גם עגבניות, חומוס , עדשים . יש היום בכל בית מרקחת ויטמינים להחזרת הברזל לגוף , ממש כמו בזמן ההריון.

nutmeg

New member
וכל מיני ירוקים

כמו ברוקולי, שעועית ירוקה, במיה... כל מה שילדים שונאים. יש כמובן תוספי ברזל בלחמים שונים ובדגני בוקר ובדיסות.

nutmeg

New member
ושכחתי לגמרי:

מולסה! גם מתוק גם מלא ברזל! למשל, ב-2 כפות טחינה יש 2.6 מג' ברזל וב-2 כפות מולסה 7.0 מג' ברזל!! צריך לקנות מולסה כהה לא בהירה ואפשר להמתיק איתה שתייה, דייסה, או לשים בסנדויץ כמו ריבה. את זה ילדים אוהבים פי מאה מברוקולי ובמיה!!

אמא שלי הכינה עוגיות חלבה ../images/Emo68.gif

וזה היה אלוהי
כמובן שנגעלתי לשמוע שהעוגיות עשויות בעצם.. מטחינה..
אבל זה היה מדהים אז לא היה לי אכפת.

goldyboy

New member
נשמע טעים. אפשר מתכון?

שלחי לי במסרים או לאי-מייל

ליאן.

New member
יש לי שלושה מתכונים עם טחינה..

מתכון: עוגיות טחינה (בני סיידא) רכיבים: 3 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 1 כוס טחינה גולמית (לא מתובלת) 1 כוס סוכר 200 גרם חמאה רכה לעיטור 40 שקדים מולבנים אופן הכנה: לערבב בקערה את כל החומרים לבצק אחיד. לחלק ל-40 כדורים שוים. להניח את הכדורים בתבנית עם נייר אפיה במרחק של 5 ס"מ ביניהם. לשטח כל כל ולנעוץ בו שקד. לאפות בחום 180 מעלות 15 דקות, רק עד שמזהיב. לצנן מעט ולשמור בקופסה סגורה. הערות: עוגיות טעימות, מזינות וקלות להכנה. אם הבצק רך מדי, לשמור שעה במקרר לפני גילגול לעיגולים. ----------------------------------------------- עוגיות טחינה/ליאור אדריו עוגיות קמח מלא וטחינה חומרים: 1 כוס קמח מלא 1 כפית אבקת סודה לשתייה ¼ כפית מלח 2 כוסות שיבולת שועל ½ 1 כוסות סוכר חום 180 גרם חמאה ¼ כוס טחינה גולמית 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל ½ כוס קוקוס טחון ½ כוס צימוקים בהירים כלים: תבנית מרופדת בנייר אפייה. הכנה: 1. בקערה, מערבבים את הקמח, הסודה, המלח ושיבולת השועל. 2. במיקסר, מקציפים את הסוכר והחמאה במשך 7 דקות. מוסיפים את הביצים ומקציפים שתי דקות נוספות. מוסיפים את הטחינה מערבבים היטב ומוסיפים את החומרים היבשים, ובסוף את הקוקוס והצימוקים. 3. לוקחים כף מהתערובת ומניחים על התבנית. ממשיכים לסדר כך את שאר העוגיות. חשוב להקפיד על מרחק גדול בין העוגיות, כי הן מתפשטות בזמן האפייה. 4. אופים בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות צלזיוס במשך 12-14 דקות. ----------------------------------------------- עוגיות טחינה/אילת לטוביץ' אתמול נאפו עוגיות הטחינה של אילת לטוביץ'. לי הן מאוד, מאוד טעימות. החבר'ה שלי לא הסכימו לטעום, הבעל שדוקא הסכים לטעום לא אהב.. בחוברת נראית אילת עם הילד הקטנצ'יק שלה מכינים יחד את העוגיות. רציתי גם להכין עם הבן שלי, אבל לא הצלחתי לאחד את הבצק למצב שיהיה ניתן לקרוץ ממנו עוגיות. ולמרות הכל, היה שווה. המתכון: המצרכים: 1 כוס סוכר חום בהיר (דמררה) 2 כוסות קמח לבן 1 כוס קמח תופח 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 100 גרם מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות. 1 כוס טחינה גולמית. אופן ההכנה: מחממים תנור לחום של 180 מ"צ. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה. שמים את הסוכר במעבד מזון וטוחנים קלות. מוסיפים למיכל את שני סוגי הקמח, החמאה והמרגרינה ומעבדים קצרות עד שהחמאה נבלעת בקמח ונוצרת תערובת פירורית. מוסיפים את הטחינה הגולמית ומעבדים לבצק. מגלגלים רבע מהבצק לגליל בקוטר 3 ס"מ ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. יוצרים מכל פרוסה כדור ומניחים בתבנית. אופים 8-10 דקות, מבלי לתת לעוגיות להזהיב. לצנן בתבנית ולשמור במיכל אטום. אני רוצה להדגיש, לא דלג על טחינת הסוכר, אני דילגתי (כי רציתי ללוש ביד) ומרגישים את גבישי הסוכר. בעיני, טעים-טעים.. רק צריך לשנות להן את השם.. הילדים לא הסכימו לטעום רק מעצם שמם..

zimes

New member
מה עם לשאול דיאטנית?

ביום רביעי הבא, 10 בבוקר, תתארח טובה קראוזה (דיאטנית קלינית) בפורום הנקה. עקבי אחרי הפרסומים בתפוז, ובואי לשאול. חוצמזה - את יכולה לקבוע עבורו תור לדיאטנית בקופת חולים. זה אפילו בחינם.

דן צ

New member
איזו השחלה, צימעס

דרך אגב , היא כל שבוע מתארחת אצלכם? היה השבוע אירוח, לא?

דן צ

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

גדול נוטי, גדווווווווול

איך הצלחתם להפוך שאלה,

שבכלל מקומה לא היה פה, לשרשור אימתני וארוך כאורך הגלות!?!?!

למעלה