ברזל

softouch

New member
ברזל

שלום,
יש לי אנמיה שהמחמירה עם הזמן (ברזל מאוד נמוך, גם פריטין והמוגלובין), אני מחפשת כדורי ברזל שאינם גורמים לתופעות לוואי של עצירות,
מכיוון שכל אלו שניסיתי עד היום כן גרמו לתופעה ולכן היתי מפסיקה תוך שבוע.
כמו כן, אשמח להמלצות שהם עשירים בברזל שנספג יחסית טוב (לא תרד למשל), שאינם כבד ובשר\בשרים למיניהם.
ניסיתי לשתות גם את משקה הפלורידקס הצמחי אולם הוא לא השפיע כלל על בדיקות הדם.
תודה

אני לוקחת "ברזל עדין",

שיחסית לאחרים לא עושה עצירות.
לדעתי במצב של אנמיה אוכל מלא ברזל פחות משפיע מכדורים. אולי אחרי שתתאזני אוכל עתיר ברזל יוכל לעזור לך להישאר ככה, אבל הכמויות בו קטנות יחסית לכדורים.
מזונות עתירי ברזל: פטרוזיליה, צימוקים, שעועית לבנה, קינואה, עדשים.

softouch

New member
של איזו חברה?

אני יודעת שמאכלים פחות תורמים מכדורים במצבים של אנמיה חמורה. זה טוב לתחזוקה, לא לטיפול דחוף..וגם כל המאכלים האלו שעשירים בברזל, אני לא אוהבת אותם בכלל. בשר, כבד, קטניות ועדשים וחומוס ושעועית וקינואה..

תראי,

אני זוללת חומוס ועדשים ואפרסמון (גם טוב) ועלים ירוקים וזה לא הזיז לי את הברזל. כרגע רק כדורים עוזרים לי.
הברזל הוא "ברזל עדין" של "דרך חיים", בתוספת חומצה פולית,28 מ"ג ברזל לכל כדור. מכיוון שהגוף ממילא לא יכול לספוג את כל הברזל בכדורים רגילים עם כמות גדולה יותר של ברזל (ולכן העצירות), הכדור הזה מעולה לי. לדעתי יש ברזל עדין (או "ברזל עדיף") כמעט לכל החברות.

softouch

New member
הבנתי. תודה רבה

למען האמת אני לא אוכלת שום דבר שעשיר בברזל.
ביצים פירות סלק אגוזים, טחינה גולמית אולי יש..אבל בסה"כ לא כ"כ מגיע לכמות של אפילו חצי ממה שדרוש ביום לאדם בוגר\לאישה.

תשובה

ניתן לנסות את הטיפות של התינוקות- פריפל -3 במינון עולה ע"מ להגיע לכמות" טובה" לשיפור המדדים. במידה ואין תגובה טובה ורמות מאד נמוכות- יש להוועץ על קבלת ברזל בעירוי .

softouch

New member
תודה רבה!!

כן הרופאה אמרה שאם הברזל ימשיך לצנוח ולא יטופל יהיה צורך בעירוי

פצית219

New member
עירוי יכול להיות פיתרון טוב בשבילך. אני גם

קצת אנמית, ולא יכולה לגעת בשום כדורי ברזל גם לא העדינים ביותר כי אפילו הם עושים לי, תסלחו לי על ה-TMI, עצירות מזעזעת. לפני כמה שנים (6 אני חושבת) עשו לי סדרה של כמה אינפוזיות ברזל שהקפיצו לי את מאגרי הברזל בצורה מטורפת, ולמרות שעם הזמן זה יורד עד עכשיו אני עדיין בקצה העליון של הטווח. לא השפיע בכלל על מערכת העיכול, למעשה זה היה נטול תופעות לוואי לחלוטין ולכן אני ממליצה.
במקרה שלי אגב זה ממש לא השפיע על האנמיה, ומראש הברזל שלי לא היה נמוך (אין לי מושג למה הציעו לי את האינפוזיות למרות שידעו שהברזל לא נמוך, ובלי קשר זה לא היה בישראל אלא כשגרתי בשוויץ). האנמיה שלי היא כנראה על רקע אחר. אבל לך זה כן אמור לעזור.

למעלה