ברזל

0 אור 0

New member
ברזל רך זה לא אוכל

אם השאלה היתה נשאלת על ידיד מישהו שזקוק לתוספת ברזל הייתי ממליצה על מזונות כגון טחינה, אבוקדו, עלים ירוקים, תאנים (לא ממש העונה כרגע) ולמי שאינו צמחוני גם כבד.
מה שחשוב הוא לא להתמקשד רק בחוסר הידוע, אלא להעשיר את המזון באופן כללי , מאחר שהחוסר המדיד בדרך כלל מלווה בעוד חוסרים שלא תמיד משתקפים בבדיקות דם רגילות

יעל ND

New member
תלוי עד כמה חסר הברזל

אם מחסור לא גדול במיוחד - ניתן להשלים באכילת מזונות עשירים בברזל תוך המנעות מוחלטת ממזונות שמונעים את ספיגת הברזל או מבריחים אותו מהגוף (כמו קפה, קולה, חלב ומוצריו וכו').
אם מחסור רציני - בנוסף לאמור כדאי גם לקחת ברזל כתוסף. המינון - לפי חומרת הבעיה. סוג ברזל - עדיף מה שנקרא "ברזל רך". יש לקחת אחרי ארוחת ערב.

שוקולד? באמת?

עד כמה שידוע לי שוקולד דווקא מעכב ספיגה של ברזל (גם שוקולד מריר פרווה). הלוואי שבשוקולד כזה היה ברזל. אחרת לא הייתי אנמית. (ואני טבעונית וגם לא שותה קפה וקולה).

יעל ND

New member
טוב מאד שאת לא שותה קפה וקולה

ולגבי השוקולד, יש בו הרבה דברים טובים ומועילים, אבל רק אם מדובר בשוקולד אמיתי, ללא תוספי מזון (מריר, פרווה, ללא סוכר עם יותר מ-70% קקאו באיכות גבוה)

צרופי מזון יכולים להשפיע על הספיגה

לפי תורות תזונתיות שונות:
מפחיתים: מוצרי חלב, קפה, תה, קקאו, חומצה פיטית
מחזקים ספיגה: מזונות המכילים ויטמין סי

ובטח יש עוד.
שילוב חשוב, מצב האדם חשוב, כמה מחסור יש ואם בכלל ועוד.

hal767

New member
תזונה צמחונית אורגנית מתאימה.

יש לקחת בחשבון צירופי מזון נכונים והתאמה למקרה.
קליטת הברזל בגוף תלויה בפעילות תקינה של מערכת העיכול ובקיומם של יסודות מזון נוספים הקשורים להטמעתו.
מזונות מהחי הינם גזלני ברזל. כך גם מזון תעשיתי, משקאות מעוררים ועוד.

כשנוצר מחסור בברזל יש לבחון את הסיבה לבעיה, ובה לטפל. גורמים רבים יכולים לשחק תפקיד ובהם יש לטפל.

למעלה