ברזל לרצפת ממד

שאול מ

New member
ברזל לרצפת ממד

שתי שאלות טכניות בנושא ברזל לרצפת מרתף
1) בזמן ביצוע קרנץ ברצפת ממ"ד (מרתף) לא שמו ספייסרים בצדדים כך שחלק מהברזל גלוי למגע עם מים
2) חלק מהברזל כופף פניממה (צורת "ל") לצורך קבלת מידת עובי קיר מתאים, כיפוף של 1-4 ס"מ

כיצד מתקנים?

תודה,
שאול

שאול מ

New member
תודה! המהנדס בדרך :) ובנוסף...

אני רוצה להיות מוכן לפגישה איתו, להבין מה התקנים אומרים ואם יש לי צורך בתיקון, מה יש לתקן ואיך?!

אני מסוג האנשים שרוצים להבין את הבעיה, לשקול את כל הפתרונות ועלויותיהם, שהרי בסופו של עניין אני בעל הבית :) !

orlyeran

New member
זה תפקידו של המהנדס..

להציג בפניך את הבעיה, את האופציות לפתרון, העלויות. לא תפקידם של כל מיני נותני עצות בגרוש.

הוא למד את זה במשך ארבע שנים, ובנוסף יש לו ניסיון . וגם אחריות מקצועית.

בשביל כל אלו צריך לשלם, כמובן - אבל אין ברירה.

dgamim

New member
תקן...שמקן...עדיף שתהיה יותר בשטח...

במקום לחפש תקנים...חפש שגיאות של הקבלן בזמן אמיתי...
במקום לשוטט באינטרנט תשוטט באתר הבניה...
תפקח על הקבלן החפר שלקחת...
אין לך מה לדאוג בטח לקחת גם מהנדס זול...
בדרך כלל הם מכניסים פי 4 ברזל ממה שצריך...(כיסוי תחת)
בסוף הטיח מכסה את כל הטעויות האלה.

רוני1955

Active member
סתם נזכרתי....

מה משותף למהנדס בניין ולרופא?
את השגיאות של שניהם, מכסים בסוף.....

UPGRADE1

New member
תשובה לא פורמלית!!!

הקבלן שלך פישל תבקש ממנו לבצע מדה בטון ביחס של 1ל1 חול ומלט כולל כוס bg bond איכותי.
במידה ומדובר בפינה לבצע רולקה.
להבא שיתחיל להקפיד
בהצלחה

שאול מ

New member
מצ"ב תמונה שממחישה את הליקויים

הליקויים שבתמונה נמצאים במספר מקומות

תודה מראש
שאול

ליקויים מהסוג הזה

שאול שלום ,

למרות שרואים בתמונה את הליקוי שאתה מדבר עליו , זה ממש חסר אחריות להמליץ לך איך לתקן בעיה מסוג זה דרך הפורום.
זה אך ורק לקונסטרוקטור שלך.
כתבת שאתה רוצה "להתכונן לפגישה איתו" וזה מצויין. אני מציע לך להתרכז לא בלמידה איך לתקן לפני הפגישה איתו אלא להתרכז בעיקר והוא -
1) לוודא שתיקון הליקוי שיציע המהנדס שלך יבוצע במלואו על ידי הקבלן שלך.
2) לבצע פגישונת בשש עיניים (אתה , הקונסטרוקטור שלך והקבלן שלך) ובה יובהר לאדון קבלן שאתה מצפה לקבל ביצוע שלד איכותי לפי התוכניות ולפי הספר.

בהצלחה

חגי500

New member
מיקום הברזל אינו הבעיה היחידה

גם איכות יציקת הבטון איננה גבוהה בלשון המעטה.
קיני חצץ (סגרגציה) יוצרים אזורים בעלי חללים בבטון, מפחיתים מאוד את החוזק שלו, מעלים מאוד את חדירות מהים שלו, וגם מעלים מאוד את רגישותו לסדיקה.
הסתרת הנזקים באמצעות טיח לא פותרת אותם.

מובן שאת הפיתרון צריך המהנדס שלך לתת בכתב.
עם זאת, הדרך הכמעט יחידה לשמור את הבטון המזויין מהידרדרות היא ליישם אינהיביטור (מעכב קורוזיה) מסוג 2020-MCI בריסוס על הבטון הקשוי במינון 0.27 ליטר למטר מרובע.
ביציקות הבאות תוכל להוסיף אינהיביטור מסוג 2005-MCI לבטון הטרי לפני היציקה, במינון 0.6 ליטר למטר מעוקב.

בהצלחה

למעלה