ברזל ותוספים

ברזל ותוספים

כמה שאלות חשובות: 1. עד מתי מומלץ להמשיך ולקחת ברזל? ומטרנה או תוספים אחרים? 2. ומה לגבי תוספת ברזל ליונקים? האם לשמוע לאחות טיפת חלב או לתת תוספת רק לאחר בדיקת דם ובמידת הצורך?

ברזל ותוספים

היי צביה, אהמ אהמ
...אז ככה: את טיפות הברזל אומרים לקחת עד גיל שנה. (אחרי שמפסיקים נשלחים לבדיקת דם לבדוק את מצב המאגרים בגוף). זוהי המלצת משרד הבריאות. הדבר נכון גם לגבי תינוקות יונקים, וזאת מכיוון שעד גיל שנה ישנה תופעה של "אנמיה פיסיולוגית". ז"א שלתינוק עד גיל שנה חסר ברזל באופן "מובנה" וצריך לקבל גיבוי על ידי הטיפות. (ציטוט של הרופאה שלנו). שמעי גם שמעי את המלצותיה של האחות בטיפת חלב (למרות שבנושאים מסויימים כמו הנקה - לשמחתי לא(!) שמעתי לה)
תוספים נוספים ? לגבי הטיפות של A+D אותו דבר. (רק שאותן מתחילים לקחת בגיל חודש ולא 4 כמו הברזל). עד גיל שנה. לגבי מטרנה ? האמת אני לא יודעת. אני עדיין מניקה את הבייבי שלי (בת שנה) בבוקר ובערב. ואני באמת לא יודעת עד איזה גיל נהוג להמשיך לתת ארוחות חלב (או תחליף חלב). אשמח לשמוע.

זיווה1

New member
תוספי מזון

המלצת רופא המשפחה - אני לוקחת כדורי ברזל עדין ופרנטאל של סולגאר - הברזל העדין לא משפיע על העיכול - לא שלי ולא של עמית בניגוד לכדורי ברזל אחרים שניסיתי

זיווה1

New member
תוספי מזון - המשך

עמית בן ארבעה חודשים, ןאני מתכוונת להמשיך לקחת עד שאסיים להניק (טווח זמן לא ידוע) לפי המלצת הרופא - ממכיוון שבהנקה התינוק מקבל את כל הוויטמינים הדרושים לו ואם אצלך נוצר חוסר בתזונה - הגוף משתמש ברזרבות או שאין ספיגה של הוויטמינים לגוף שלך

לגבי ברזל ליונקים

ליעד בן 4 חודשים והוא עכשיו מקבל ברזל בלי קשר לבדיקת דם וכו'. זה חלק מההתפתחות שלהם שהם צריכים לקבל.

למעלה