אחחח ברזיל
אני המשכתי מהסלאר לצ'ילה, אז אני לא ממש יודע את הפרטים, אבל יש רכבת מהאזור לתוך ברזיל. זה לוקח 24 שעות. גם בפאמפאס לא הייתי, וחברים שכן היו חזרו מאוכזבים. אמרו שהחיה הכי נפוצה שם זה יתושים, ושזה היה סיוט. באיגואסו מדהים, כדאי להקדיש למום יומיים ואם אתם שם בליל ירח מלא לבדוק אם יש סיור לילה. לישון בצד הברזילאי ולעבור ליום אחד לארגנטינאי (לא מחתימים או מציגים דרכון אם אתם חוזרים באותו יום), ולקחת מים והרבה. הלחות שם נוראית ומתיבשים מהר. ולהגיע עם הרבה סירטי צילום. בדרך לריו יש את אי הדבש (Isla del Miel) שמומלץ (לא הייתי) ואת סאו פאולו, שאומרים שרמת הפשע שם יותר מפחידה מבריו. ריו דה ז'ינרו מדהימה. יש מה לעשות בה שבוע-שבועיים, אבל זה עדין משאיר לך עודף זמן, שבו - אם התקציב והכח שלך לנסיעות עדין בשיאם - תוכלי לעשות נסיעה נוספת וסאלבדור, או לאיים שבסביבה ("אריאל דה אג'ודה", שהוא חצי אי מאוד נפוץ, והאי "מורו דה סאו פאולו" יפהפה ושווה). דברים אחרים שכדאי לדעת: מסעדות שכתוב לידן "Comida a piso" זה אומר - ארוחה לפי משקל. את לוקחת צלחת ושמה עליה מה שאת רוצה (בשר, שרימפס, דגים, סרט, מנגו, לחם... anything), ומשלמת לפי כמה שזה שוקל. בין 6 ל-15 ריאל לקילו, ארוחות ממש שוות. יש משקה ברזילאי תוסס שנקרא גווארנה. ממש ממש טעים. ללמוד כמה שיותר מהר את שמות הפירות, כדי שתוכלי להזמין מיצים טבעיים ברחוב. לא להסתובב לבד בלילות בריו, והכי מסוכן זה בלילה על חוף הים. אם עולים להר הסוכר, לעשות את זה לקראת אחה"צ ולחכות לשקיעה ולחושך. העיר נראית מוארת ויפה משם. להנות ! זו הארץ בה אני הרגשתי יותר בחופש מכל מקום אחר בעולם. נצלי את התחושה.