קתרינה היקרה
שלום לך,
צר לי כול כך שפגעתי בך!!!,וכנראה שלא הייתי מרוכזת מספיק כשקראתי את מה שכתבת. אני מבקשת ממך סליחה על הדברים שכתבתי.
אני מודעת לכך עד כמה כול אחת פה רגישה עד הקצה לגבי הדברים שנאמרים ונכתבים לה על ידי אחרים...
לפי מה שאת כותבת שיש לך עדיין מחשבות מפתות 'לרדת רק עוד קצת' לא הייתי ממליצה לך לעזוב את התפריט כרגע, אלא להפך, להיצמד אליו ולהבין שהוא חלק מתהליך ההחלמה שלך. זה טוב מאוד שהגעת למשקל תקין, אבל זה עדיין לא אומר שהגיע כבר הזמן להיפרד מהתפריט. לדעתי כול הנושא הזה שנמאס לך מדיאטות ותפריט זה משהו ששווה לדבר עליו עם הדיאטנית בפגישה הבאה (בהנחה שאת נמצאת כמובן במעקב)
במקביל, אם את בטיפול פסיכולוגי, או אפילו כחלק מעבודה פנימית עם עצמך, את יכולה ללמוד איך לאהוב את עצמך ולקבל את עצמך כפי שאת. אנשים משקפים לך שאת 'נראית טוב' ואני מניחה שהם אומרים לך את האמת (כי לפעמים מתוך ה'אמת' אנשים מסוגלים להעיר גם הערות מרושעות מאוד, או חסרות רגישות ).
אני מצאתי שמה שלי עזר להשלים עם המראה החיצוני שלי (שבהחלט מרתיע מבחינה אובייקטיבית), אני 'כבדת ראייה ויש לי משקפיים 'מוזרים' (ולא אכנס כאן לפרטים, כי מעט מאוד אנשים מעזים ללכת עם משקפיים כאלה, ואפילו אני שוקלת ברצינות לחזור ולהשתמש במשקפיים נורמטיביים יותר בגלל המחיר החברתי). בנוסף אני מסתובבת בחוץ עם מקל של עיוורים...ואם זה לא מספיק אז בגלל שאני כיום גם כבדת שמיעה , במצבים מסוימים אני משתמשת במכשיר שנקרא FM שרוב האנשים לא מכירים בכלל, ורואים אותו לראשונה בחייהם...(זה מביך לבוא לכול מרצה בתחילת כול קורס ולהסביר מה זה, אבל עם הזמן אני מתחילה להתרגל), אז מה בכול זאת מישהי כמוני, שאנשים נרתעים ממנה או מתייחסים אליה כשקופה, מה אני יכולה לעשות בשביל הדימוי העצמי? אז השקעתי בצבע בשער, בתסרוקת ובפן, אני משתדלת להתלבש יפה, ובמיוחד כשאני צריכה להופיע על במה, אני דואגת שמישהי תאפר אותי (לצערי בגלל הראייה, אין לי יכולת טובה לעשות זאת בעצמי) אז אני מנסה למצוא את מה שכן יפה, ואני מאמינה שבכול אדם יש משהו יפה, זה יכול להיות השער , העיניים, החיוך וכו'...ואפילו באדם שהגוף שלו מעוות לחלוטין בגלל נכות גופנית (וראיתי כאלה) עדיין אפשר לראות משהו יפה....גם זקנים שעורם מקומט, שערם דליל ולפעמים ללא חיות, עדיין יש יופי בעיניים ובחיוך...אז תנסי לחשוב מה בך יכול להיות יפה? איזה חלקים שבך את יכולה לאהוב...אני לדוגמה אוהבת את הידיים שלי כי הן קטנות ועדינות ואני יכולה לצייר איתן או לנגן... ואני אוהבת דברים מסוימים בפנים: כמו השער, החיוך, ולפעמים גם העיניים...אז תנסי להתחבר, בתור התחלה, אל החלקים שבך שכן קל לך לאהוב...
חיבוק גדול,
לבשה.