ברוכים השבים לי.

galvin

New member
ברוכים השבים לי.

אני שמח לראות שיצא לדרך פורום חדש... הייתי חלק מהפורום הקדום, העתיק, ופתאם התחשק לי לראות מניינים- ואני ממש שמח. שתי מחשבות שברצוני להפריח לאוויר- 1. אני חושב שאחד השירים המדהימים יותר של מאיר הוא דמוקרסי. כל פעם שאני מקשיב לו, להגיה ולאופן הסיפורי של השיר- אני מרגיש כמעט כאילו הוא אישית משתף אותי- וכאילו הוא פה. :0) 2. מענין לדעת אם ישנן עוד הקלטות של הופעות של מאיר, והאם מתכננים להוציא אותן לאור. חבל שיש איזה חובה ללטש את החומרים לרמה נקיה לכאורה לפני שמוציאים אותם. הייתי שמח אם היו סתם הקלטות פשוטות, עם רעשי רקע- ואמיתיות..

yossnet1

New member
סחבקיות הוירטואל.

ברוך הבא לפורום הרגוע. דמוקרסי (או דמוקרטי) הוא בהחלט אחד החזקים של מאיר. הההרגשה שאתה מתאר היא בדיוק מה שמאיר רצה להשיג ברישומי פחם- כפי שהוא בעצמו אמר בראיו על רישומי פחם: "... זה חומר מאוד אישי. זה חומר של ד' אמות. של בן אדם אחד לאחד. אף כי עוסק בענייני חברה. אבל אחד לאחד. זה ברמת הדיבור, זה כמו שאמר הנביא, "היילכו שניים יחדיו בלתי אם נועדו? ", זה כמו שאחד בא לאחד ואומר לו "שמע, יש לי דיבור איתך". הוא אומר לו ככה וככה וככה. זה האויר, או האוירה של התקליט. לכן גם דרך ההוצאה המיוחדת שלו, או יותר נכון ההקלטה שלו באולפן עם שירה וגיטרה בלבד. כאילו שאני יושב לפניך בחדר שלך ושר לך את השיר. את התקליט. בנשימה אחת, כאשר לזה, יותר מאוחר, עקב אפשרויות שהתבררו, הוספתי מעט דמיונות או צבעים או הגדרות מוזיקליות מסויימות - לגדור לכאורה את ההתפרצות הכמו לא מבוקרת." יפה. יש פה ושם כמה הקלטות מהופעות (כולל רעשי רקע כמו שאתה אוהב). לי יצא לשמוע את ס'אוחתו, שואף לאפס,סוף שבוע בכפר ועוד מכל מיני הופעות. כשהייתי בבית אריאל תרצה אמרה אמרה שיש המון הקלטות ואני מקווה שנזכה לשמוע. אני אישית מת כבר לשים ת'ידיים על הופעה של רישומי פחם. פניתי לשירז שהפנתה אותי לשחר אבל בדיוק נולדה לו בת באותה תקופה ולא רציתי להציק. בקיצור, שירז, אם יש מצב...

אחחחחח......... דמוקראסי

איזה כיף לי לשמוע את השיר הזה כל פעם מחדש. אכן יש בו משהו שאין לאף אחד, לשיר הזה, שיר מאוד בוטה, מאוד חפשי, שיר שמצייר לך תמונה ברורה של הסצינה. דרך איש שחולם חלום מעביר מאיר את מה שהוא חושב על הדמוקרטיה, ושוחט פרות קדושות על ימין ועל שמאל. כמובן, שהוא לא שכח להוסיף את הצד השני של:"אוקיי, לא דמוקרטיה, אז מה כן?" זאת הוא עושה בצורתו של האיש הפלאי שמנסה קצת להוריד אותו מהאילנות הגבוהים שבהם נתלה. השאלה הנ"ל נשארת בעינה, כמו חלום עם סוף לא ברור. לא שיר של מסקנות, רק הגיגים של אמצע הלילה. תודה לך מאיר על השיר היפה!!! (אני שונא התלהבויות מוגזמות, בחיי, אבל מה אני יכול לעשות עכשיו?)

למעלה