ברוכים הנמצאים

een ogenblik

New member
ברוכים הנמצאים

כפי ששמת לב (מי ששם לב) ששתי מן הביקור בארץ. הייתי מלאת כוונות טובות לקרוא כל אשר פיספסתי, והלכתי לדף יום עזיבתי, אבל התברר לי שנושא ווינט סרב לעזוב את סדר היום הציבורי, כך שאני התעלמתי מהעמודים שחלפו, והתחלתי לקרוא רק מתאריך חזרתי לבלגיה. אי לכך ובהתאם לזאת, אני מרגישה מעט מנותקת, מעט לא מעודכנת, וכמעט חדשה מחדש, אז נמנעתי מלכתוב הודעות על כל דבר שחלף במוחי. לאור התגובות הנרגשות להודעתי הראשונה מאז החזרה, אני מרגישה שאולי שתיקה זו לא הייתה במקום. חוויות הרבה אין לי לחלוק עמכם (אני מניחה שאין לכם עניין רב בהתפרצויות הבכי הספורות של אמי, ביום ההזכרה היבש שעבר עלינו, בנבירה בתמונות ומסמכים ישנים, בפרצי צחוק תוך העלאת זכרונות, וכד'). מה יש לי לומר? אכלתי פאלפל, אכלתי קוטג', קניתי ספרים. כל תקופת השהיה שלי בארץ לא הפסקתי לקטר על כך שהיו לי רק שני ימי שמש באמת, אבל קיטורים אלו נמוגו כאשר המטוס ירד לעבר שדה התעופה זבנטם. הכל היה לבן, ובעודי תוהה עד כמה הלבן הזה חמור, החלו להתעופף באוויר מפיות שולחן לבנות, שהתבררו כפתיתי שלג. אני לא אוהבת שלג. הנוף חזרה הביתה היה מרהיב,ף אבל זה לא תירוץ לכבישי המעברה שהיו בכל מקום, מרובדים בשכבות של חומר שחור חצי מוצק חצי נוזלי (כמובן שאמי סיפרה לי שהחל מזג אוויר נפלא יום לאחר שעזבתי). זהו, שמחה להיות שוב אתכם, ולא מתכוונת להעלם בזמן הקרוב שוב.

ליילה

New member
אוחן, קודם כל אני שמחה שחזרת

גם לכתוב, וכיף לראות אותך פה שוב... ואם כבר קנית ספרים בארץ, אז אולי תספרי לנו איזה ספרים חדשים בארץ שווים קניה. אמא אמורה לשלוח שוב חבילת ספרים מהארץ, ואני צריכה להגיד לה מה לקנות, רק שאני ממש לא מעודכנת בדברים החדשים שיצאו בארץ, ומה שווה. ולגבי הפלאפל, הרשו לי בהזדמנות זו להמליץ על מתכון הפלאפל בספר המתכונים שלנו, שיצא לי פשוט מדהים...

een ogenblik

New member
../images/Emo63.gifים

צר לי לאכזב אותך, אבל מכיוון שיש לי התנגדות לשלם את מחירי הספרים בארץ, השתדלתי לקנות מוזלים, ואלו אינם חדשים לרוב. ראיתי שאת משתתפת בפורום ספרים מדי פעם, אולי תשאלי שם? את כבר צריכה לדעת מעט על סגנון הספרים האהובים על הממליצים שם. הספרים שאני הבאתי איתי הם: "כעיוור במראה"/ג'רמי כהן (עיון), "הספר כסוכן תרבות"/זאב גרוס (עיון), "דרומית לגבול מערבית לשמש"/הארוקי מוראקאמי (מוזל), "טאבו"/טימו ק. מוקה (מוזל), "מועדון דיומא"/ארטורו פרס-רווטה (מוזל), "החוב לעונג"/ג'ון לקנסטר (מוזל), "הגמד"/פר לאגרקויסט (מוזל), "עמודי תבל"/קן פולט, "בגן אידן"/קייג' בייקר, "החשד"/פרידריך דירנמט, "בלדה מתחת לגשר האבן"/ליאו פרוץ, "שירים נבחרים"/שלמה אבן גבירול (מהדורה לביה"ס ישנה של חברה טובה). והערה נורא חשובה על ספר לא חדש אלא ספר שאזל - ידידה שלי הלכה לחפש את "המלחמה בסלמנדרות"/קארל צ'אפק, שאני תמיד ממליצה לה עליו. התברר לה שהספר אזל לחלוטין, ואינו ניתן למציאה, אלא בהתקלות מקרית בחנות משומשים. כיוון שהייתי בארץ, ככתתי רגלי לעבר "צומת ספרים" בחוצות המפרץ, והיו שם עותקים ספורים של הספר (אמנם שרוטים, אך מה אפשר לצפות תמורת 30 ש"ח על ספר מדהים ששוכב על הרצפה כבר שלוש שנים לפחות). אז מי שמתעניין בספרות צ'כית, שישלח נציגים לשם, לפני שגם שם כבר לא ינתן למצוא את הספר.

ליילה

New member
אל דאגה אוחן, גם בפורום ספרים

עברתי על המלצות כדי לראות מה יש ומה חדש... ואני מרכיבה לי עכשיו רשימה נחמדה. אבל תגידי לי, איך סחבת את כל הספרים האלו איתך חזרה???

een ogenblik

New member
חצי המזוודה, חצי בתיק יד

ואם הייתי מצליחה למצוא עוד ספרים מוזלים אטרקטיביים שעדין לא נמצאים ברשותי, הייתי קונה גם אותם. לפני זמן די רב ריוונדל התחילה פרוייקט של עידכון המלצות חברי הפורום (כל ספר מומלץ כולל גם ביקורת קצרה), ורשימה זו אמורה הייתה לעלות לקישורי הפורום, אך עדין לא ראיתי אותה, אז אני מקשרת אותך ישירות לשירשור ההוא (גם שם כמובן המלצתי על "המלחמה בסלמנדרות"). נדמה לי שרוב הספרים שם די ישנים, אבל אם יש לך מספיק זמן, אולי אמך תוכל להזמין ספרים בהם את רוצה.

למעלה