ברוכים הנמצאים

ברוכים הנמצאים

בכנות, אני לא יודע אם זה המקום בשבילי, אבל החלטתי לנסות.
אני בא מהעולם הדתי-לאומי, בן 27, נשוי+, עוסק בחינוך (ר"מ בישיבה תיכונית ומנהל התיכון שם) וגר במרכז הארץ.
אני "דתי בעל כורחי" כבר למעלה משנה, זוגתי יודעת שבאופן כללי אינני שומר תורה ומצוות, אני לא בטוח שהיא יודעת כמה.
אין לי מושג למה הייתי מספיק אמיץ כדי להסתער על מחבלים בלבנון השנייה אבל אני לא מספיק אמיץ בשביל לקום ולומר את האמת קבל עם ועדה, בפועל, זאת המציאות.
מקווה למצוא פה קן מפלט מהמסכות שבחוץ.

שלום לך עשית מעשה

לטעמי ההבדל בין צבא ובית זה שהגירסא דינקותא שלך חזקה ואין לך אומץ לשבור את הכלים ולעמוד מול כולם ולהגיד פאק זהו נמאס לי.
זה לא פשוט בכלל מה יגידו מה יהיה.בצבא זה פחד אחר לגמרי.
תאר מה עובר על חרדי שהוא נמצא במצב כזה.
שיהיה לך בהצלחה.

רגע לפני שנכנסתי לפורום...

חשבתי האם זה באמת המקום.
להיות חב"כ נראה כלפיי חוץ הרבה הרבה יותר קשה. המסגרת יותר לוחצת, יותר סוגרת.
אבל בפועל, קושי הוא עניין אובייקטיבי לגמרי, וכל אחד חווה את הקושי שלו באופן הקשה לו ביותר.
&nbsp
תודה.

ברוך הבא!

מסתבר שהפחד הכי גדול בעולם זה דחיה חברתית..אנחנו מפחדים לאכזב את כל היקרים לנו.הבחירות שלנו,כמעט בכל דבר,מושפעות מהרצון לרצות את הסביבה.

במישורים רבים הלכתי נגד הסביבה שלי

ודווקא לתת את ה"מכה בפטיש" אני לא מצליח.

המכה בפטיש

זה לא עוד מכה קטנה או ליטוש סופי,זה החלק הכי משמעותי.
במה שלא תבחר,זה עדיין במסגרת הדברים שניתן להבין..לכפור באלוהים? זה מוגזם.אתה כמעט לא שווה בלי זה (לא יודעת איך במגזר הדתי אבל בחרדי זה כך).

בניגוד לעולם החרדי (כפי שאני מבין)

בעולם הדתי, המשפחה כנראה תשמור איתי על קשר, אבל מדובר פה בריסוק כל העולם הבוגר שבניתי.

ברוך הבא

וכן, זה המקום גם בשבילך ובשביל כל מי שמרגיש הזדהות עם התופעה האנושית המיותרת של לא לקבל את ההחלטות של אנשים כלפי עצמם,
תופעה שבעולם החופשי הולכת ונמוגה, ורק בעולם השמרני בכלל והדתי בפרט והחרדי עוד יותר בפרט, זה הולך ומחמיר.

ובכלל כבוד הוא לנו/לי שאחד מגיבורי ישראל יהיה חלק מהחבורה -

ברוך הבא

רק תזכור שאתה רחוק מאוד מהמקום הנושא את "ההשקפה הטהורה".
אנו גדלנו על ערכים.... אותנו חינכו שמזרוחניק גרוע מחילוני. שעדיף שני גויים ממזרוחניק אחד....
לא נוכל לקבל הבעת רעיונות ציוניים וליברליים הנוגדות את דעת גדויילי ישראל ולבלריהם.....

יש שני זנים כאלו

1. החרדלים הקיצוניים אשר במסווה של יראת שמים ודביקות מחדירים השקפות בריוניות שלא לרוח הגלות.
2. הבורגנים דשיני העונג חובשי כיפת בנט, חובבי חזנות, ספורט ויתר תענוגי העולם.

למעלה