ברוכים הנמצאים

היי

שלום כבשה ושלום ווניטי אוף ווניטיס. ושלום לכולם. למעשה אני זמן קצרצר ביותר קורא סמוי. נכנסתי לפני כן אולי פעמיים שלוש. אז אספר קצת על עצמי. אני "טרי" ביציאה. למעשה ההחלטה הסופית שלי לצאת היתה לפני חדשים ספורים, והיציאה בפועל - לא ברור מתי, כלומר לא ברור אם אני "בחוץ" או לא, כי עדיין, לצרכים חברתיים בלבד, אני מסתובב עם כיפה כשאני עם אנשים מסויימים, ובלי כיפה עם אנשים אחרים. אני קצת שונה מרוב המשתתפים בפורום, מכיוון שאני מבוגר יחסית. מעל שלושים. היציאה שלי נובעת מסיבות שכליות בלבד. אני מרגיש שהיא קשה כקריעת ים סוף, לא חושב שהרווחתי מזה משהו, אבל פשוט אינני מסוגל לחיות בשקר. אני גם לא מתמודד עם בעיות של חוסר השכלה או חוסר מקצוע וכד'. מהבחינה הזו אני "מסודר". ופרט אחרון - אני רווק. מה שלא לגמרי ברור לי הוא שההודעה הראשונה ששלחתי לפורום לא התווספה מייד, אלא הגעתי למסך בו היה כתוב שההודעה תפורסם על פי שיקול המנהלים, או משהו כזה. כל הודעה היא כזו? זה נראה לי מאוד מייגע... שבת שלום / סוף שבוע נעים (מחק את המיותר)

היי היי

נראה לי שאתה בדרך הנכונה, לוקח זמן להתמקם על הסקלה של דתי חילוני, אבל בסוף יום אחד תגלה שמצאת את מקומך. יש כאן כמה חבר'ה שיצאו בגיל מבוגר יחסית. גם אני כזו, נראה לי שמקרה הזה יש יתרון לגיל גם מבחינת מקצוע, ביסוס כלכלי או בגרות רגשית - מה שמאד חשוב בתהליך הזה. הודעתך לא פורסמה מיד בפורום מפני שבפורום מופעל ניטור, זו מערכת שמאפשרת למנהלים לראות הודעות של כותבים חדשים ולהחליט אם אנחנו מעוניינים לפרסם אותם בפורום. הדבר קיים כדי למנוע מחבר'ה לא מתאימים להגיע לפורום (מחב"תים, מפרסמים למיניהם וכדו'). מובן שברגע שאנחנו רואים שאין בעיה עם תוכן ההודעות אנו מאשרים את הניק. שבת שלום וסוף שבוע נעים

היי

תודה על התשובה. רק הבהרה קטנה - מבחינתי אני ממוקם באופן ברור. אני כבר אחרי שלב ה"בירורים" והלבטים (שלב שהיה ארוך ביותר, במקרה שלי). רק מבחינה חברתית (משפחה, מכרים, חברים) המצב לא ברור (להם) עד הסוף, מכיוון שאני לא שש לפרסם ברבים שעזבתי את הדת. שמתי לב שהיום ההודעה פורסמה מייד. מנגנון הגנה הגיוני למדי. אז שבת שלום וסוף שבוע נעים.

למעלה