ברוכים הנמצאים!

ברוכים הנמצאים!

הייתי שמחה לקבל קצת דעות על הבעיה שיש לחברה שלי.חברה שלי יוצאת עם גבר גרוש +1 (היא רווקה).לפני כחודש הבחור סיפר לה שגרושתו פנתה אליו ברעיון לעשות אח לילד המשותף שלהם.היא לא רוצה שיגדל לבד מצד אחד ומצד שני היא לא רוצה לפנות לבנק הזרע כי רוצה אח ביולוגי ולא חצי חורג לילד.הבחור עדיין לא קיבל החלטה בנושא. חברה שלי לא יודעת איך לגשת לנושא ואיך לאכול אותו.והאמת היא שגם לי לשם שינוי לא הייתה אף הצעה\רעיון לתת לה שכן אין לי ממש ניסיון עם גרושים,לכן החלטתי לנסות להתייעץ עמכם.מישהו מכם נתקל במקרים דומים?אתם בעד\נגד לעשות ילד נוסף עם גרוש?אם אפשר,אנא תפרטו למה כן\לא.יש הצעות,המלצות,רעיונות? את תשובותיכם היא תקרא בהמשך. המון תודה!

shon שון

New member
עקרונית אני נגד להביא ילד

לתוך המצב הזה, אבל כל מקרה לגופו, צריך לשאול את השאלות הבאות: איך אמורה האם לעבור את ההריון/לידה , לבד ? היא תסתדר לגדל את הילד והתינוק ביחד ? המה מצבה הכלכלי ? איך יתמודד הילד הקיים עם החדש, הוא מספיק יציב נפשית , להתמודד עם קנאה ? מצב לא פשוט , חברה שלך מסוגלת להתמודד עם התשומת לב שידרוש התהליך והמצב שלאחריו ?

ממממממ...

אלו פחות או יותר שאלות שאני שאלתי...מצב הכלכלי שלה די בסדר וגם שלו,יחד עם זאת ברור שבאיזשהו שלב היא תפסיק לעבוד בגלל הריון\לידה ואז ההוצאות מן הסתם יהיו על האב. לגבי התמודדות של הילד,עד כמה שידוע לי כל ילד ראשון יצטרך להתמודד עם הקנאה ברגע שנולד אח נוסף.במקרה הזה ילד כמעט בן שנתיים,אין לי שמץ איך יתמודד. לפי דעתי האישית בלבד,אם יוחלט שבסוף להביא עוד ילד,לחברה שלי אין מה לחפש שם.אני לא רואה שום הגיון בלהביא עוד ילד עם אישה שמה שמחזיק אותם ביחד זה ילד משותף.ברור גם שהוא יצטרך להיות שם גם בתקופת הריון וגם אחרי הלידה כן הלאה..אני לא רואה איך זה אפשרי מבחינתה להמשיך בקשר הזה,אבל זו רק אני ודעתי המבולבלת כרגע. כל מה שקשור לאישה..אין לי מושג איך היא מתכוונת לעבור את ההריון לבד ואיך היא מתכוונת לגדל שני ילדים קטנים כשאין לה שום עזרה,גם לא מהוריה. תודה על התגובה,שון

shon שון

New member
ידידה קרובה שלי נקלע לסיטואציה הזו

גם אני חשבתי שאין מצב שישארו ביחד , ההפריה לא נקלטה, והם ביחד כבר שנתים אחרי, לא יודע מה היה אם ... ?

פ ו ז מ ק

New member
הא ? סליחה ?

אולי בגלל שבמקרה שלי זה בלי ילדים, אבל הרעיון נשמע לי, איך נגיד, לא הגיוני. וזה בלשון עדינה - מאוד.

אני בדעה שלך

אבל אני רווקה,אין לי ילדים ולא יצא לי להיות בקשר עם גרוש +,לכן פניתי אליכם.

הבחור שאל אותה בכלל?

תראי, אין לי בעיה לכתוב עמוד שלם על רעיון עצמו - אבל נראה לי שזה לא רלוונטי. אז נגיד לך שאנחנו בעד או נגד, למה זה חשוב? השאלה האמיתית כאן איך נראה המצב מנקודת מבט של חברה שלך, לא? אז אני במקומה לא הייתי מתלהבת מרעיון (כמה מפתיע). מצד שני - אם לא שואלים אותי לא הייתי מתערבת. או שהבחור ביקש ממנה לעזור לו להגיע להחלטה?...

הוא שואל אותה,כן

מתייעץ,בכל זאת הם זוג על כל המשתמע מכך. העיניין הוא ששאלתי לא כדי לבדוק את ההתפלגות ה% בעד ונגד,אלא לקבל עוד דעות,נק' מבט של אנשים מהצד שלא מעורבים רגשית בקשר ויכולים להיות אובייקטיביים ממנה (כמה מפתיע,גם היא לא התלהבה מהרעיון). מה שאמרתי לה (אחד הדברים) שאני לא רואה הגיון בהתעקשות על אח ביולוגי מלבד הקטע הכלכלי.הרי כדי שהם יהיו אחים,הם לא חייבים להיות ביולוגיים.לדעתי זה תלוי בחינוך ובדרך בה יגדלו אותם.אני מכירה משפחות בהם אחים ביולוגיים כמו זרים אחד לשני אז מה עזרה להם העובדה שהם מאותו אם ומאותו אב?אז מה שנשאר כאן זה רק הקטע הכלכלי.הרי אם האב מסכים לעוד ילד,הוא מסכים לפרנס אותו ולקחת עליו אחריות וזה לעומת תרומת הזרע שמן הסתם אף אחד לא ישלם על הילד הזה... נשמח לקרוא אפילו כמה משפטים על הרעיון,לא חייב דף שלם
תודה...

לילי301

New member
הרעיון עצמו דווקא..

מעלה חיוך, אם הגרושים ביחסים טובים אפשרי להוליד ילד נוסף ביחד. אבל..ואבל ענקי ונפוח.. אם לאחד מהם יש בן זוג שאיתו הזוגיות טובה, יש כבוד, הערכה , אהבה, ומחשבות לעתיד.. לא הייתי מעזה להעלות רעיון כזה כלל. לא הייתי הורסת לגרוש שלי זוגיות בגלל גחמה שלי...ולהפך!! (מכירה זוג שהחליטו ביום של הגירושים שבמידה וחמש שנים אחרי הם לא ימצאו בזוגיות, יביאו ילד נוסף...עברו חלפו להן 5 שנים, שניהם לא היו בזוגיות ולפני שבועיים נולדה אחות קטנה וביולוגית לבכורה שלהם..הם ביחסים מצויינים, שניהם הורים מסורים...וההחלטה התקבלה בברכה).

ברשותך אסטה מהנושא.

סתם מסקרן..אם הכל טוב ויפה ביניהם,למה מלחתחילה הם התגרשו?אחרי הלידה,הם בעצם חזרו להיות ביחד?

לילי301

New member
הם לא חזרו להיות זוג..

הם פשוט הביאו ילדה נוספת...ומגדלים אותה בשותפות כפי שהם מגדלים את ילדתם הבכורה. ולשאלתך.. אחרי הגירושין אנשים עוברים תהליך, והתהליך מביא לשינוי, יש מצב שבו השינויים מביאים אנשים לחשיבה אחרת מכפי שחשבו קודם, לפני הגירושין. יכולה להעיד עלי ועל הX, שבתור זוג נשוי לא תקשרנו כלל, אני תקשרתי עם עצמי או עם הקיר בדר"כ, היום, שנה וחצי מאז הפרידה הוא הפך לאדם שמדבר, ששואל, מתעניין, שמכבד אותי ומעריך...בתור אדם ובתור אם...אין ספק שהוא עבר עם עצמו תהליך שהוביל לשינוי בהתנהגות שלו ומתוך כך גם בתקשורת ביננו. בלי קשר, אז וגם היום הוא אבא מושלם שמעולם לא החסיר דבר מבתו, חומר ורגש גם יחד.. (כך שאם בעוד 3.5 שנים אחשוב להביא ילד נוסף ושנינו נהיה פנויים, אשמח להעלות את האפשרות להוליד איתו)

לילי- איזה גירושים אידיאליים../images/Emo140.gif

שמחה לדעת שכעבור זמן מסוים מפנימים את הסיבות לגירושים ומשנים הרגלים שנרכשו במהלך הנישואים, שמחה בשבילך על שהגרוש שלך השתנה ועכשיו הוא יותר שותף לכל מה שאת עוברת, שמחה גם בשביל בתך שיש לה אב כזה - כל הכבוד לו ולך, במקרה כזה אין ספק שיש אפשרות להביא ילד משותף נוסף לעולם ואם כך יקרה מבחינתי זה יותר ממתקבל על הדעת- בהצלחה.

אוקי ../images/Emo13.gif

כשנפרדנו - שקלנו את האפשרות. לא היה לי שום רצון בסיסי להקים משפחה עם גבר אחר, וגם האקס אז הצהיר שלא יעשה את זה לעולם. האופציה של לגדל שני ילדים, גם אם לא גרים יחד - אך לגדל אותם יחד, מאד קרצה לנו. ירדנו מהרעיון מהר מאד. לאקס לא קל לתפקד בתור אבא גם לילד אחד, כלכלית לא רואה שום אפשרות לא מצידי ולא מצידו, אבל לא זה העיקר אפילו. עוזבת כרגע את השיקולים שלי. המצב של האקס נראה לי יותר רלוונטי. יש לו בת זוג- רווקה. שניהם צעירים, וכפי שנראה מסתדרים טוב יחד. והוא כבר לא פוסל אפשרות להביא ילדים נוספים, אלא להפך. לא מכירה מושג "חצי אח", אח זה אח. נקודה. אז אני בעד שיהיו לבן שלי אחים (ועוד יותר בעד אחיות
) - מצד אבא. ממני כנראה שלא יבואו, ואני מרגישה לגמרי בסדר עם זה. דוקא מצב כזה מרגיש לי נכון וטבעי יותר. למה ש"יתרום" לי ילד ויגדל אותו כאשר הוא גר במשפחה אחרת? למה שישלם עוד מזונות? למה שייקרע בין שתי המשפחות? מה יכול לגרום *לי* לרצות בזה? בשורה התחתונה - יכול להתאים לזוגות מסויימים כנראה, אבל כשאחד לפחות כבר בתוך זוגיות חדשה... לא מתאים. דעתי בלבד.

מה שהבנתי מחברתי

שהוא מתלבט מסיבה אחת פשוטה והיא "לא טוב לילד לגדול כילד יחיד".זאת סיבה יחידה שהוא בכלל מעלה את הרעיון הזה בראש. כשאני מנסה להכניס את עצמי לנעליים שלו ושל גרושתו ומנסה להבין,אני לא מצליחה.גם אם אין זוגיות לאף אחד מהצדדים,נראה לי קצת מיותר להביא עוד ילד עם בן אדם שממנו הלכתי.אני כבר לא מדברת על עוד הוצאות וכל הכרוך בזה.ושוב,אין לי ילד ואולי אני מספסת פה איזו נקודה.

גילת336

New member
זה שהם דנים בזה....

לדעתי אומר המון..... אולי הם צריכים לבדוק שוב את הדברים בניהם, בכל אופן איני חושבת שזה בריא.... ואני מאמינה שטוב לילד גם אם הוא יחיד או בעל אחים ואחיות- הכל תלוי בראייה שלנו ומה אנחנו מקרינים לו

למעלה