ברוכים הבאים

ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif

פורום דתיים גרושים נפתח
אתם מוזמנים לכתוב, לשתף וסתם להגג על כל מה שעולה בדעתכם
בשורות טובות

ילדים להורים גרושים דתיים

משתפת: ההורים שלי התגרשו כשהייתי בת 4, במשפחה דתית לפני 32 שנה להתגרש היה דבר מאד יוצא דופן ונדיר. תודה לאל אני נשואה ואימא, אני מצרפת קטע שכתבתי בעקבות הערה אמיתית של מורה דתיה. אני פעילה בפורום: "ילדים להורים פרודים", מי שירצה לחלוק איתי שאלות, בעיות ורגשות, אפשר כאן בפורום, ואפשר לפנות אלי במסרים. מאחלת לכולם - כל טוב. שבת שלום.

ענת יקרה ../images/Emo20.gif

קראתי והתרגשתי עד דמעות. באמת. לא רק שאני גרושה אני גם בת להורים גרושים שהתגרשו שהייתי בת 3. את משקפת בבהירות וברהיטות את מה שהרבה ילדים להורים גרושים מרגישים. למרות שהיום זה יותר נפוץ ממה שהיה כשאני הייתי קטנה.. היום הייתי בבי"ס של הבת שלי "שוק פורים" ושוחחתי עם המורה על הבית וכד'. הבת שלי עברה לידינו ואמרה לי "אמא שקט שלא ישמעו אותך". היא נורא מתביישת ואני כל הזמן מסבירה לה שאין לה ממה!!! מי יתן שנצליח לגדל את ילדינו בגאווה, שלא ירגישו שהם שונים אלא נורמלים בגלל ולמרות. יישר כח על השגיך.

ובגלל זה הפורום שלך חשוב כל כך

כדי שסוף סוף אנשים ידברו, ויחלקו, וישתפו, וייעצו, ולא ישמרו בבטן - שזה מבחינה בריאותית הכי מזיק. השבתות והחגים במשפחות גרושות דתיות, קשות יותר מאשר משפחות גרושות חילוניות. צריך להתארח, להיות זר ומנוכר. וזה רק על קצה המזלג. תודה לך על מילותיך החמות, ואני מאחלת לך הצלחה בניהול הפורום.

אשמח לשמוע!!

אני עובר תהליך גירושין קשה... ההתלבטות הקשה שלי היתה איפה יותר רע לילדים ? בבית בו ההורים לא אוהבים, אלא מתנצחים., או בבית מפורק?. הדילמה שלי היתה קשה מנשוא. שנים סחבתי כעסים וחוסר שקט, היו בינינו הרבה מריבות , קללות ןנאצות. אני החלטתי לבסוף שהפירוק עדיף. אבל.. בכל זאת, אני חש שילדיי סובלים, גם קודם סבלו. גם עכשיו. הספיק אצלי הוא עדיין. האם עדיף לאכול קש, מרור, שנאה. ולשמור על בית שלם , למראית עין. או עדיף לפרק? אשמח לשמוע תגובות. בעיקר של ילדים להורים דתיים גרושים.! בתודה מראש לשיתוף פעולה כן ואמיתי.אני אמנם דונקי אבל לא חמור!

תשובתי:

כילדה להורים גרושים דתיים שהתגרשו כשהייתי בת 4, היום אני נשואה ואימא בעצמי תודה לאל. ולמרות כל שעברתי בחיים, וזה לא היה קל, עדיין, גירושים עדיפים על בית שיש בו כל הזמן ריב וכעס. בבית שלי, לא רבו, היה שקט מתוח, ולא דיברו, אני הייתי ממש חולה מזה. אני מאחלת לך כל טוב!

למעלה