ברוכים הבאים לכולם!

lady h

New member
ברוכים הבאים לכולם!../images/Emo13.gif ../images/Emo39.gif

ראשית, אציג את עצמי בפניכם. שמי הדר, סטודנטית בת 23. אני באה ממשפחה מאוד מגוונת, המונה דתיים חובשי כיפה סרוגה, חרדים, חילונים ומסורתיים. החלטתי לפנות לתפוז בהצעה לפתוח את פורום מסורתיים מאחר והנושא מאוד קרוב לליבי וכך אני מגדירה את עצמי. מיהו אותו היהודי המסורתי? מה בעצם מגדיר יהודי כמסורתי? הגדרה זו רחבה מאוד. קיימים מגוון של יהודים המגדירים עצמם כך אך אם תחקרו לעומק תגלו לא מעט הבדלים בין אחד לשני. האחד רואה לנכון לקיים מצווה מסוימת בעוד שהשני בוחר בקיום האחרת. האחד פוקד את בית הכנסת בשבתות וחגים בלבד, השני מניח תפילין מידי יום וכן הלאה... המשותף לכולנו הינה האמונה והיא בעצם מה שמחברת אותנו למסורת היהודית. הפורום מיועד ליהודים מסורתיים באשר הם ובא לדון בחוקים והמצוות המלווים אותם, ביחסם למסורת היהודית ובדרך בה בחרו. הנכם מוזמנים לדון בכל נושא שעולה על ליבכם ושקשור לנושא הפורום. אין מטרת הפורום להביא להתנצחויות, לחנך את חבריו ולהכריע איזו דרך צודקת ונכונה. אז שיהיה לנו בהצלחה
גלישה נעימה וכיפית לכולם

Unicorn98

New member
בהצלחה להדר, מפורום הבית שלה ../images/Emo13.gif

פורום סטודנטים

שלום לפורום ולהדר ../images/Emo20.gif

אני פני בובה, חברה של הדר מפורומים אחרים (בין היתר...) ובעלת זיקה לדת שדי קשה לי להגדיר אותה. היו תקופות שהגדרתי את עצמי כמסורתית, אבל כפי שהדר אמרה זאת הגדרה מאוד מורכבת. אני בן אדם מאמין שבאה ממשפחה חילונית אמנם אבל ששומרת על רוח היהדות, זאת אומרת חוגגים את החגים ושומרים כשרות מינימלית בבית ובפסח לא תמצאו חמץ מחוץ לפריזר... בנעוריי הייתי כופרת גמורה, ומספר חוויות שעברתי בתיכון הפכו את הקערה על פיה וגרמו לי לראות את האור. בהמשך סביר להניח שאשתף יותר...

care care

New member
בהצלחה הדר

ברכות לרגל פתיחת הפורום... לא יודעת איך לא חשבתי על זה עד היום. אני תמיד מגדירה את עצמי כמסורתית שזה אומר כמובן כיפור שמירת שבת בצורה מסויימת. בין היתר זה גם משפיע על מה שאני לובשת (אני לובשת מכנסיים אבל אף פעם לא חשופה יותר מידי) ועל מה שאני אוכלת ועוד. בקיצקוץ שיהיה בהצלחה

Days Eden

New member
בהצלחה....../images/Emo103.gif

הבטחתי שאני יבוא לבקר-אז באתי! אז בהצלחה לך ולפורום
וגם אני לא חופר ולא כופר..(במילים אחרות:מסורתי)

סינפלית

New member
שיהיה בהצלחה...כיף שיש פורום

שבו קימים אנשים שצבעי אמונתם דומים לשלי...אשרייכם!

dardara

New member
ערב טוב ,מזל טוב לפורום החדש ../images/Emo39.gif

נראה ונקרא מאוד מענים אוד משתלבת עם הגישה שהצודה כאן עלידי המנהלת אני גם רואה את עצמי כאישה מסרותית אישה מאמינה כן ,לא מבשלת בשבת אבל כן רואה טלבזיה ונוסעת בסך הכל אשמח להשתלב ולהכנס מדי פעם תודה

abcd80

New member
מזל טוב לפתיחת הפורום החדש ../images/Emo140.gif

גם אני מגדירה את עצמי כמסורתית.. ההורים שלי דתיים אבל אני וחלק מהאחים שלי מעדיפים להגדיר את עצמנו כמסורתיים..עושים חגים ברוח הדת, אבל לא שומרים שבת. בשבת אני רואה טלויזיה, נוסעת, כותבת וכו' אבל לא נוגעת באש, כמעט ולא מפעילה מכשירי חשמל. אני גם מקפידה מאוד על כשרות האוכל והפרדה בין חלב ובשר.

היי, מזל טוב../images/Emo70.gif../images/Emo65.gif

גמאני מגדיר את עצמי כמסורתי, למרות שאני ממשפחה חוזרת בשאלה. אשמח להיות פה בחברת אנשים דומים בדעותינו ואשמח להתייעץ איתכם.
אני אבי מיהוד ו... זהו.
מזל טוב לפורום

yמית

New member
שלום לכולם....../images/Emo13.gif

אני ממש שמח שקם כזה פורום. פורום שאני ממש יכול להגיד שאני משתייך אליו מבחינה דתית, כי דתיים זה יותר מדי עליי, וחילונים זה לגמרי לא אני. גם אני בא ממשפחה מאוד מגוונת; חרדים, דת"ל, חילונים ואולי אפילו אתאיסטים.... וכמובן, מסורתיים. אשמח להכיר ולהשתלב בפורום
, עמית.

../images/Emo168.gif../images/Emo212.gifשלום לכם!../images/Emo24.gif

קודם כל מזל טוב על הפורום!
ואני מסורתי
אז אני מצטרף!

avivbarnoy

New member
שלום לכל באי הפורום...

גם אני כמו רבים פה, מגדיר עצמי כמסורתי. מבחינתי אחד ההשגים הגדולים ביותר שלי מבחינה אישיותית בחיים זה ההצלחה שלי להתגבר על האנטי שבד"כ נוצר אצל דתלשים. הייתה תקופה, ועדיין לפעמים צפים אותם רגשות האנטי... אבל פה אני מחזיק את עצמי חזק ואומר לעצמי שהעובדה שכפו עליי את הדת בציעורותי איננה סיבה מצדקת לאבד את האמונה וליצור אנטי כלפי הדת המדימה שלנו... מקווה שיהיה פורום חי ומעניין, כי דווקא אנחנו המסורתיים צריכים מקום לדון בדת שלנו עם אנשים אחרים, להיפתח, לחלוק, להתייעץ ולשתף. אז שיהיה בהצלחה, וברוכים הבאים לכולם אביב

פומפיה

New member
יקירתי ../images/Emo24.gif

קודם כל, הגעתי כדי לברך על היוזמה ולאחל המון הצלחה
ואם אני כבר כאן, אני גם אוסיף 2 סנטים משלי: אני חילונית ו(כמעט) כל האנשים מסביבי חילוניים לגמרי. לפני שהגעתי לאונ' בר-אילן, הייתי הרבה פחות סובלנית לאנשים "שונים".. לא הכרתי דתיים מקרוב, והעדפתי להתקרב לאנשים שכמותי. אם יצא משהו מאוד חיובי מהאונ' ההיא (חוץ ממקצוע, שעושה את דרכו לאוויר העולם), זו היכרות עם בחורה דתיה שלמדה איתי. עם הזמן התקרבנו, והיום היא אחת החברות הכי טובות שלי..., יש ביננו קשר הרבה יותר חזק מכל ההגדרות.

למעלה