ברוך הפורום...

שיר10v

New member
ברוך הפורום...

כגולשת ותיקה תוהה איך לא מכירה את הפורום?! ולעצם השאלות: מי בר סמכא כאן בנושא העברית?. מי יודע מילה נוספת למילה ג'טלג מלבד "יעפת"? תודהההה [כבר שומרת במועדפים..]

nutmeg

New member
למה עוד מילה?

יעפת היא אחלה מילה - ממש מילה של רעיונאי. היא מקפלת בתוכה גם את ההתעופפות מעל לאוקיאנוס וגם את העייפות בגין מעבר אזורי זמן.

אוֹחַ

New member
תכף תחפשי עוד מילה לחמרמורת - שהיא

גם אחלה מילה. היא צופנת בחובה את המילה חמרא - שזה יין, וגם את המילה צמרמורת - שזה בירה (רצוי תוצרת-חוץ).

Meijen Shaggy

New member
ברצינות? ../images/Emo12.gif ואני חשבתי.. ../images/Emo15.gif

ש"חמרמורת" פשוט משלב בתוכו את הרגשת החרא והמרמור שחש הלוקה בהאנגאובר..

nutmeg

New member
מה פתאום!

זו הידיעה שהיית חמור חמורותיים ששתית ככה!

שְׁבָא

New member
שאלה למי שנקרא אוח, וגם לאחרים

שאלתי למעלה על אלוף בצלות ואלוף שום. כתוב שם: " אולי יהי אלוהים עִמְּךָ להשגיא פעלך ולהגדיל שמך ומצאת שם את היַמִים או את האֹחִים" ויאמר בן-המלך: דברים טובים ונכוחים! והשאלה: מה הם הימים והאוחים?

מוגג

New member
ומה הם ימים כבר ידוע לך?

נראה לי שהכוונה ליֵמים בצירה: "הוּא עֲנָה, אֲשֶׁר מָצָא אֶת-הַיֵּמִם בַּמִּדְבָּר, בִּרְעֹתוֹ אֶת-הַחֲמֹרִים, לְצִבְעוֹן אָבִיו." (בראשית לו/24). סוג של חיית בר (חמור או תאו).

שְׁבָא

New member
תודה, בדקתי. אכן הַיֵּמִם בצירה

כלומר שאוחים הן הציפורים. מדוע ביאליק חיבר את הימים והאוחים, האם הם מופיעים יחד באיזה ביטוי? בכל מקרה מצאתי אוחים בישעיהו נביא הזעם: וְרָבְצוּ-שָׁם צִיִּים, וּמָלְאוּ בָתֵּיהֶם אֹחִים; וְשָׁכְנוּ שָׁם בְּנוֹת יַעֲנָה, וּשְׂעִירִים יְרַקְּדוּ-שָׁם. כלומר שלא רק דובים ואריות היו בארץ, אלא גם בנות יענה.

אוֹחַ

New member
נהוג ליחס לענה-זה את "המצאת" הפרד.

ז"א, הפֶּרֶד, לא הפרד (ומשול, שזה בדיוק ההפך ממה שהוא עשה). אחרי הכל, חמורים כבר היו לו (כך עפ"י הכתוב), והוא היה במדבר, לבד, אולי הוא אפילו טעה. לפתע הוא ראה סוסה... ואז הוא תעה... מזל שהוא לא ראה אוח... בנוגע לביאליק, זה כמעט ברור שאת הצירוף "מציאה"-"ימים" הוא שאל מספר בראשית. ה"אוחים" - וזו תשובה שאני חושב לעצמי, בשקט - נכנסו, כנראה, משיקולי חריזה (עם "נכוחים"). נ.ב. לשאול בער שכמותי כאלו שאלות קשות, רק כי הכינוי שלי הוא אוח, זה כמו לשאול את יעקב (סתם יעקב) מי היו היעקובינים.

שְׁבָא

New member
תודה וסליחה ../images/Emo13.gif

רק "שיקולי חריזה"? אולי, אבל לא נראה לי אצל ביאליק. הוא היה יכול לומר יענים-נכונים, או זאבים-נוקבים, או תנים-מצויינים, או ינשופים-יפים, או דובים-מרובים, או שועלים-מעולים, או...

friend9

New member
ביאליק ובני דורו....../images/Emo6.gif

....ידעו שכל המפרשים מתלבטים בפירוש של המילים "ימים" ו"אוחים" וכבר נתנו כמאה פירושים לכל אחת מהמילים. לכן עצם השימוש במילים אלה נראה להם שיא ה
הומור של תקופתם.

מוגג

New member
היא ודאי מתכוונת

להצעתו של פר' יהוזבד הרשושנות, אשר למרבה הצער והרגליים, נדחתה על ידי האקדמיה - רגשי נחיתוֹת .. ==והשומע ינאם==

גנגי

New member
האקדמיה האלטרנטיבית

תחרות על דגלה את המילה הזאת בעוד שבוע ימים.

מוגג

New member
מה זה לא ברור?

למקום הראשון פסלון חורצלשון דמוי או סקר או לא

למעלה