ברוח השנה החדשה ........

ברוח השנה החדשה ........

קראתי כמה מהדיונים שהתפתחו פה... דבר ראשון לאורחי הפורום - לא כל כותב שמאלני כאן מייצג את דעות הנוער או בכלל את דעות השמאל... אני לא הסכמתי פה עם הרבה מאוד אנשים. דבר שני, תפסיקו לזלזל אחד בשני ולהיות מכלילים ומגעילים... אתם מבינים צד אחד ולא את השני??? חלק מפלורליזם זה להבין את הצד השני ולהקשיב לו (כמובן שלא חייבים להסכים)... עצוב מאוד שאנשים השתמשו במונח מתנחבלים... קשה להשוות כל אדם למחבל, אמנם יש גם קומץ קיצוניים בצד שלנו שמבצע טרור (שחכתם שאחרי הפיגוע בנתניה ניסו לעשות לינץ´ בתושב ישראלי? או שאחרי הפיגוע בדולפינריום יידו אבנים לחסן בק? או אולי מ"הוועד לביטחון בכבישים שרצח מישהו... קיצונים קיימים בשני הצדדים, אבל בין לזה לבין להגיד שכל מתנחל או מחבל, או כל דמוניזציה אחרת שתעשו - זה מגעיל אותי) נסו להבין את הצד השני, אל תזלזלו במצפונו של מישהו, באמונה של מישהו או בכל זכות אחרת שלו... פתחו דיונים עניינים, הדיון על בתי עסק בשבת התנהל יפה עד שנכנסו אליו שני אורחים (לא נזכיר את שמותיהם שהתחילו להתלהם אחד בשני...), עוד הכללה שראיתי כאן הכלילה בין שמאלנים לימנים בקשר ליחס לכבוד החיים - שמאלני הוא בהכרח מישהו שמכבד חיים? ימני הוא בהכרח שטן רוצח? באמת... זה גועל נפש, התנשאות מהדרגה הראשונה. אנחנו בתקופת סליחות לפי היהדות, אתחיל בשרשת הסליחות ואבקש סליחה מכל אלו שהגבתי אליהם בצורה חריפה ומוגזמת (גם לי לא חסר התבטאויות כמו "אטום!" "טיפש" וכדו´) בתקווה שאם השנה החדשה גם נפתח פה דיונים פוריים פלורליסטים עם מכלול דעות גדול כמה שיותר וכולנו רק נהנה. שנה טובה, נטולת סבל לכל יצור חי, מלאת אהבה שמחה ושלום !

חוסר הבנה בהודעה.......

בעוד הדבר הראשון מיועד לאורחי הפורום, שאר הדברים מיועדים לכולם. "שכל מתנחל או מחבל" = "שכל מתנחל הוא מחבל"

למעלה