ברוגז

מסרב

New member
ברוגז

יש לי חבר שברוגז איתי כבר חודשיים, יש לציין שאנחנו שנינו מתקרבים לשלושים, רציתי לדעת האם זוהי תגובה רציונלית של אדם בוגר, נניח ופגעתי בו, האם זוהי לא תגובה קיצונית מדי וילדותית מדי? מה עושים כדי שנחזור ונדבר? כל הזמן היינו רבים וכל הזמן הוא היה ברוגז איתי תקופות אבל אף פעם לא תקופה כ"כ גדולה... זה מציק לי והייתי רוצה לחזור ולדבר איתו. לא יודע מה לעשות.

מערכת יחסים

הי, אתה מספר שאתה וחברך נוהגים לריב הרבה ובד"כ ריב מסתיים בברוגז ושוב משלימים ושוב רבים ושוב ברוגז. מערכת יחסים מבוססת על הדדיות לכל אחד יש את החלק שלו. יכול להיות שהחבר שלך מנסה להעביר לך מסר באמצעות משך הברוגז הלא שגרתי? אם תחדשו את הקשר,מה יהיה שונה במה שאתה תביא לקשר? מה אתה מוכן לשנות בהתנהלות שלך מול חברך, כדי למנוע מצב של הישנות הריבים? בנוסף, בחרת ניק מאד ייחודי ואני משערת שיש לו סיבה ואולי אפילו קשר למערכת היחסים עם החבר. אשמח אם תשתף. בברכה אילת לבנון

מסרב

New member
מעניין

אני לא יודע מה המסר שהוא מנסה להעביר לי, זה נראה לי מפגר, ילדותי והוא מושך את זה יותר מדי זמן וחבל, כי הקשר רק נפגע ואולי לא נחזור להיות חברים כמו פעם. מה יהיה שונה במה שאני אביא? אולי אני אנסה לחשוב איך אפשר להימנע מלפגוע בו, זה נראה לי רגישות יתר. לגבי הניק, לא חשבתי על זה, מה זה אומר עליי?

bridges

New member
שים לב ש...

כל המשפטים הם עליו. הוא מתנהג בצורה ילדותית, הוא נפגע. אתה לא יכול לעשות שום דבר לגביו. אתה כן יכול לשנות את הדרך שבה אתה ניגש לחברות. אני מזמין אותך להסתכל על השאלה "מה אתה תביא לקשר?" בדרך קצת אחרת. תנסה לדמיין את הקשר האידיאלי עם חבר אידיאלי (אתה יכול אפילו לסגור עיניים ולחשוב על זה כמה דקות). תסתכל מה מהות היחסים שלכם, מי הוא עבורך ומה אתה עבורו? וגם תנסה, לדמיין איזה ארוע יומיומי שבו אתה פוגש את חברך (לדוגמא: יציאה לבילוי משותף) תסתכל איך אתה חש לפני הפגישה ובזמנה. עכשיו תסתכל מה יקרה בחיים שלך אם תביא את אותה מהות של יחסים ליחסים שיש לך היום בכל התחומים (גם עם חברך הנ"ל וגם עם חברים אחרים, בני משפחה ועמיתים לעבודה). שיהיה לך יום של אור, רונן

isaacm

New member
לסרב להיות ברוגז

שלום לך, כתבת שש שורות. ברשותך אשתף אותך במה שעלה בי תוך כדי קריאה, כאדם - לא כמאמן. אני קורא הודעה של אדם שמבין מספיק כדי למדוד רציונליות של תגובות של חברים. (אתה שואל כמי שכבר יודע את התשובה). אני קורא הודעה של אדם שמבין מספיק כדי לזהות קיצוניות וילדותיות בתגובות של חברים. אני מזדהה עם התחושה שלך, גם לי חברות חשובה מאוד. רוצה לומר לך שחברים לא פוגעים בחברים. ואחרי שכן פוגעים (כי כולנו בני אדם), אין דבר כזה נניח. קבל בתנצלותי על החריפות שבכתיבה - אולי יועיל. אזמין אותך להבהיר לעצמך בדיוק מה אתה רוצה בקשר איתו, ובדיוק מה אתה מוכן לשאת כדי לקיים את הקשר הזה כפי שאתה רוצה לקיים אותו. אחר כך - פשוט לך ודבר איתו.
בהצלחה איציק

מסרב

New member
תוכל להסביר עצמך יותר טוב?

אז גם אתה מסכים איתי שזה ילדותי וקיצוני? אני כבר בגישה שאני מיואש ואולי אוותר.

isaacm

New member
אם אתה חושב שזה ילדותי וקיצוני

אתה צודק, ואין קשר בין החשיבה שלי לצדק שלך. אם אתה שוקל לוותר, אולי זה מה שאתה רוצה לעשות? אולי תרצה להניח למצב כפי שהוא? האם אני מבין אותך נכון? בוקר טוב איציק

shoom12

New member
זוגיות

היי מסרב, בחרתי לכתוב דווקא אחרי ההודעה של איציק, כי התחברתי למה שהוא כתב. אני רוצה להוסיף. אני מציע לך להסתכל על החברות שלך ושל חברך כאל ייצור נפרד, ששניכם מאכילים אותו ומגדלים אותו. אני חושב שכדאי לך לשאול את עצמך מה אתה מביא אל החברות, איך אתה יכול להפוך את הייצור הזה למשהו טוב יותר, נכון יותר ומתאים יותר, כך שהוא יתאים לשניכם. אם לא מתאים לך הייצור הזה, אז כמו שאיציק אמר, אולי אתה באמת רוצה לוותר על זה.. בהצלחה. יוסי

למעלה