ברוגז במשפחה.

ברוגז במשפחה. מי ומדוע?

אפתח ואומר שלא הייתי ולעולם לא אהיה ברוגז עם מישהו מבני משפחתי הקרובים (עד כמה שהדבר תלוי בי), אבל, במשפחתי המורחבת כמה סיפורים ארוכי שנים של ברוגז. אחות אמי, שגרה עד לא מזמן גדר אל גדר איתה, כבר לא מדברת איתה ששים שנה, וכתוצאה מכך גם כל בני משפחתה מתעלמים מאיתנו (כולל בני זוגינו עד דור שלישי כי בינתיים אין יותר). גם במשפחות אחרות של קרובי משפחה יש ניתוקים ארוכי שנים, בין ילדים להורים ובין אחים לאחיהם/אחיותיהם. מעבר לברוגז עצמו מהווה מערכת יחסים כזאת טרדה מתמשכת לכולם. אם הזמנת אחד, לא תוכל להזמין את השני. בארועים רבי משתתפים כמו חתונות, צריך לדאוג שכל אחד ישב בשולחן אחר, ובהכרח לפגוע באחד הצדדים. במקרים רבים אחד הצדדים מחרים ארועים שהשני ישתתף בהם, ואפילו מציב תנאים. השאלה שלי היא באלו מקרים הייתם, אתם, מנתקים קשר עם בן משפחה כל כך קרוב, והאם בעת הניתוק אתם חושבים על ההשלכות שתהיינה לכך על בני המשפחה שלכם ועל עצמכם? האם, בעת הניתוק אתם סבורים שזה "לתמיד" או מקווים שתלמדו את הצד השני לקח ובעתיד היחסים יחזרו לקדמותם, ומה תעשו אם הברוגז יהפוך, מתוך אינרציה, למשהו נצחי? וכיצד הייתם נוהגים אם ברוגז כזה היה נכפה עליכם?

גלבועא

New member
בטח את זוכרת את הסיפור שלי עם אבא שלי

שנה שלמה החזיק הכעס מעמד, ולבסוף השלמנו. אני יכול להזדהות עם כעסים רבי עוצמה כאלה, יש בהם משהו טרגי מאוד, אבל.

m i t a l y

New member
מעולם לא הייתי ולא אהיה גם

ברוגז עם אף אחד מבני משפחתי הקרובה. יהיו הכעסים גדולים ככל שיהיו, אני חושבת, שאם יש ברוגז, המחיר שלנו ושל אחרים מבני משפחתנו שמושפעים מכך, גדול מדי. אני יכולה לראות זאת גם מבנימשפחתו של בעלי. על בעלי נכפה ברוגז מקרובים מאוד אליו. מכיוון שהוא מתנגד לכך מאוד, היה צריך להתפשר ולקבל כל מיני התנהגויות שלא היה מוכן לקבל לפני כן. בקשר אלי, אם אחותי למשל היתה עושה ברוגז, הוריי היו צריכים לשלם מחיר מכיוון שהזמנים שאנו נפגשות הן בחגים ובאירועים משפחתיים, ואם לא היינו נפגשות, הם היו נפגעים מכך מאוד ולא הייתי רוצה בזה (דרך אגב, אתמול היא היתה במסיבת יוםההולדת של בנותיי והיא היתה מאוד נחמדה. תודה הרמינה על עצותיך המועילות תמיד
). לדעתי, הפתרון לכך הוא תקשורת קרובה, תומכת, נטולת האשמות.

pf26

New member
את צודקת לגבי הפתרון, אבל זה לא תמיד

םשוט כ"כ, בודאי לא כשמעורבים משקעים מהילדות וגורמים נוספים. אני שמחה שהיומולדת הצליח ושאחותך התנהגה יפה. כל הכבוד לך על ההתאפקות.

m i t a l y

New member
כל מערכת היחסים ביני לבין אחותי

"מקולקלת" בגלל משקעי ילדות ועדיין אני חושבת שאם אני, לדוגמא, אאיר לה את דרך ההתנהלות שלה מולי ואת מה שהיא מעוררת בי, היא "עלולה" לשים לב יותר לאיך שאני מרגישה ואיך שהיא מדברת ומתנהגת איתי. ולכן, עדיין, אני חושבת שתקשורת היא המפתח לכל מערכת יחסים מכל סוג שהיא.

alona 9

New member
"עלולה לשים לב לאיך שאני מרגישה,"

מחשבה נכונה מיטלי,כי ברגע שהיא תהפוך עורה להיות נחמדה זה יראה זיוף גדול..(והוי כמה שהיא תסבול אז..) ואת,הרי לא רוצה "לקלקל" לה..גם אני לא מעירהכדי לא לגרום להם עוגמת נפש ולהופכם ל"נחמדים" בעל כורחם..

קשה להימנע מכעסים וברוגז. גם במשפחה גם בחברה.

קורה גם לי כמובן. משתדלת לא למשוך ברוגז לאורך זמן ונוהגת בשתי דרכים: שגרה וחיוך - כלומר כל פעם שפוגשת את הצד הנגדי שבברוגז אומרת בקר טוב או שלום. בדר"כ הצד השני "נשבר" אחרי כמה פעמים - עונה גם הוא ומחייך. חסל סדר ברוגז. שיחה - שיחה שקטה זמן מה אחרי שהתעורר הכעס. בדר"כ גם כך חסל סדר ברוגז. תמיד, ממש תמיד, לא מושכת ברוגז לאורך זמן מסיבה פשוטה ברוגז ]פוגע באיכות החיים שלי

שלום לך

את שואלת באופן כללי מדי ואינך מספרת מהם הסיבות שהוליכו לניתוק של שישים שנה. ובאשר לשאלתך השניה יש ניתוקים על רקע קטנוני ויש ניתוקים בעלי משקל קיראי את ההודעה שלי בראש העמוד ותראי כיצד משפחה נהרסת בן לילה בעקבות בגידה. אני חושבת שלמשל אם הורים מתגרשים והאחים שלך תופסים את הצד שיש לו כסף ומפקירים את אחד מההורים כליל בגלל חמדנות כספית אז אין סיבה לחדש קשר. כל דבר לגופו. אשמח לענות לך אם תהיי יותר ספציפית. בכל מקרה אני מזדהה איתך עם ההלם וההרס שמשפחה שאמורה להיות הכי בטוחה בעולם בעצם מתגלה כמשענת קנה רצוץ בעיקר כשמדובר בכספים... ואילו לעיתם חברים זרים הופכים להיות המושיעים שלך זה עצוב במידה קשה לעיכול.

למעלה