בראשית

עידו10

New member
בראשית

לגבי ספר בראשית, הדעה הרווחת בציבור הדתי היא שאלהים כתב את הספר הזה נכון? יש לי כמה שאלות שנלוות, אבל הן מבוססות על השאלה הזאת.

taro

New member
אם אינני טועה

הגישה היא שכל התורה נכתבה ע"י אלוהים, או לכל היותר הוכתבה על ידו למשה.

עידו10

New member
אבל

קיימות ראיות שהתנ"ך נכתב על ידי לפחות 4 או חמישה אנשים נפרדים, בעלי סוגי תאורים שונים וכו´, ודבר שני, איך התנ"ך נכתב לגבי דברים שקרו לאחר מות משה? האם משה לא ניסה לשנות את "הגורל" שהוכתב לו? ודבר שני, למה כתוב בבראשית ששפן מעלה גירא? האם אלהים לא יודע את טיב יצירותיו? ועוד דבר, "ברא את השמים ואת הארץ" נשמע לי נקודת ראות של אדם, לא של אלהים, יכול להיות שזאת פרשנות, אבל כך אדם שיושב על כדור הארץ יתאר את ה"יצירות" שסביבו לא?

taro

New member
אני לא מספיק בקיא כדי להשיב

אך בכל זאת: התורה בלבד נכתבה על ידי אלוהים; נביאים וכתובים לא, כך שהתנ"ך אכן נכתב ע"י מקורות שונים. הכל צפוי מראש אך הרשות נתונה. ואגב, אני לא בטוח באיזה חלק מהמסע במדבר ניתנו למשה חמשת חומשי תורה. בקשר לשפן - צריך לבדוק מה נאמר על כך במשנה ובתלמוד; בתנ"ך למשל נאמר שיש להוציא להורג אנשים, אך התלמוד הבבלי אמר שאנשים פרשו לא נכון את רעיון ההוצאות להורג. בקשר לפסוק הראשון - מן הסתם הוא נועד להתאים לתפיסה ושפה אנושית, ולשמש כסיפורת.

Alon16

New member
תשובות

תביא את הראיות ונראה. שפן - קיימות מספר תשובות. ראשית, השפן מעלה גרה חיצונית (אוכל את הצואה) אבל זה לא ממש תשובה מספקת... שנית, השפן נראה כמעלה גרה מבחוץ ומכיוון שהתורה לא ניתנה לאנשי מדע אלא לכל איש, והשפן מבחינה חיצונית, נראה כמעלה גרה (בתנועות פיו), לכן כתבה התורה שהוא מעלה גרה... "ברא את השמים ואת הארץ" - כדי שיבינו בני האדם את התורה.

עידו10

New member
אתה מתעלם מההנחה

שאלהים כתב את התורה. במקרה שאלהים כתב את התורה, יש פה סתירה עצומה, שכן "אלהים" לא מכיר את יצירותיו, וכותב עליהן דברים לא נכונים. ובמקרה שאדם כתב את התורה, אתה מאמין בסיפור שנכתב על ידי אדם, ושבאותה מידה יכול להיות המצאה דמיונית של מישהו... וחוץ מזה, לעובדה שהתורה לא נתנה לאנשי מדע אין שום קשר לעובדה שזו טעות!

Alon16

New member
ככה:

אלוהים כתב את התורה ונתנה לבני האדם. בני האדם רואים שהשפן הוא מעלה גרה מבחינה חיצונית ולכן זה נכתב בתורה. אני יודע שהקושיה חזקה הרבה מהתירוץ אבל זה מה שהדתיים עונים..... התורה ניתנה גם לאנשי המדע, אבל לא רק.

למעלה