בראנץ'

• פותח הנושא merf
  • פורסם בתאריך

merf

New member
בראנץ'../images/Emo57.gif

מכיוון שאוכל חלבי שולט, הלכנו על חנוכת בית בבראנץ' נחמד ביום שישי בבוהוריים.
כרגע בתפריט סלט פסטה, לזניה, סהרוני גבינה שהיום עשיתי להם נסיעת מבחן, אנטיפסטי, ולסיום עוגת שמרים ורוגלעך - שניהם מבצק עוגת השמרים הרטובה והמצויינת של פירגוש - נעשה כ"א עם מילוי אחר. יש למישהו רעיונות להעשרה? אני מפחדת שקצת כבד מידי בגלל הבצקים (הלזניה והסהרנים והשמרים). אני מחפשת אולי פשטידה קלה, אולי אפילו לא חלבית, מירקות. או אולי עוד רעיון ל"פינגר פוד" שיהיה קל להכנה ולעיכול, מרשים ונחמד. המון תודות מראש, ותודה ליקירותיי המתעניינות בהסתגלות...
שיהיה יום מלא קסם לכולם

pirge

New member
כרובית וברוקולי מוקפצים בקשיו

כרובית וברוקולי מוקפצים בקשיו החומרים: ½ קג' כרובית ½ קג' ברוקולי 1 כרישה / בצל ירוק (החלק הבהיר בלבד) 5 כפות שמן אגוזים 3-2 שיני שום קלופות ¼ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר קורט צ'ילי ¼ כוס סויה 2- 3 כפות סוכר חום 1 כוס קשיו קלוי אופן ההכנה: 1) מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מכניסים את פרחי הברוקולי, מביאים לרתיחה נוספת ומוציאים לקערה עם מים קרים. 2) באותו אופן מכינים את פרחי הכרובית. מניחים את הירקות במסננת. 3) מחממים את שמן האגוזים בווק. מניחים את הכרישה או הבצל הירוק חתוכים לרצועות, מוסיפים את הברוקולי והכרובית ומקפיצים. 4) מוסיפים את התבלינים, פרט לקשיו. מקפיצים מספר דקות. מפזרים את הקשיו. ניתן להגיש חם או קר. שי עשהאל מ ז ל
טוב לחנוכת הבית.

pirge

New member
סלט מדהים של כרוב מג'יק

18:19 | 19/05/05 סלט כרוב ירוק מג'יק- הדבר הבא......ו pirge ו סלט כרוב מג'יק והפתעות ברוטב.... שקית כרוב חתוך מוכן (קונים בשקיות איפה שהירקות בסופר) קופסה מג'יק אטריות בטעם עוף . לא לנסות בטעם אחר.כי לא יהיה טעים.... 100 גרם צנובר 100 גרם שקדים מולבנים 100 גרם שומשום 3 כפות שמן רגיל לטיגון רוטב: מעט פחות מחצי כוס שמן רגיל 4 כפות חומץ 2 כפות סוכר כף אבקת מרק עוף את התכולה של השקית בטעם העוף שנמצאת בתוך המג'יק להכניס הכל לצנצנת ולשמור במקרר עד לפני ההגשה. לטגן בשמן את השקדים והצנובר ולהזהיב להוסיף את השומשום לדקה ולטגן ביחד שהכל יהיה מוזהב ולא חום....... לפני שהאורחים באים. לקחת קערה יפה שקופה לשים את הכרוב את הפיצוחים ולפורר את האטריות , הישר מקופסת המג'יק לחתיכות קטנות. לערבב ביחד. את הרוטב להוציא מהמקרר---- לשקשק היטב ולצקת מעל. זה סלט כל כך טעים שתקבלי המון מחמאות אם תכיני אותו.

pirge

New member
טעם השורש

לטעם השורש ירקות קלויים בתנור בתפוחים ובדבש באדיבות השף שי עשה אל 2 בטטות קלופות ראש סלרי גדול 500 גרם דלעת קלופה 3 שורשי פטרוזיליה 5 תפוחי עץ גרנד 4 בצלצלי שלוט קלופים וחצויים ראש שום שלם לא מפורק ולא קלוף 10 כפות שמן זית מלח פלפל שחור 3 כפות דבש 150 גרם אילסרים קלויים חותכים את הבטטות, הסלרי, הדלעת,שורשי הפטרוזיליה ותפוחי העץ לפלחים גדולים ומניחים בתבנית אפיה. מוסיפים את הבצלצלים. חוצים את ראש השום לשניים ומניחים במרכז התבנית. יוצקים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. קולים את הירקות בתנור בחום 180 מעלות כ-25 דקות. מוציאים, יוצקים את הדבש ומקשטים באילסרים חצויים ומגישים

pirge

New member
אפונה ירוקה שקדים וסילאן

18:41 | 21/08/05 אפונה מוקפצת עם סילאן ושקדים-מעדןו pirge ו אפונה ירוקה שקדים וסילאן מתכון עצמי. מבשלים אפונה במים רותחים ומרככים. לא מדי. האפונה צריכה להשאר פריכה. מטגנים במחבת--ב- 3 כפות שמן זית --3 בצלים חצויים ופרוסים ומזהיבים. מוציאים לצלחת.-- באותה מחבת משחימים שקית של 100 גרם שקדים מולבנים. מוסיפים בחזרה את הבצל והאפונה המסוננת. מוסיפים 3 כפות סילאן תמרים מלח פלפל שחור מערבבים דקה או שתיים. טועמים ומשפרים טעם. מי שאוהב עשבי תיבול יוסיף כ-3 כפות.

pirge

New member
קציצות טונה---או גרגרי חומוס רכים

קציצות טונה 2 קופסאות טונה מסוננות ומפוררות היטב היטב. 4\1 כוס קמח מצה או פירורי לחם 2 ביצים טרופות פטרוזיליה קצוצה בצל מגורר מלח פלפל שחור לערבב היטב. ליצור קציצות ולטגן ב-2-3 כפות שמן מ-2 הצדדים.

pirge

New member
מרק יוגורט מרענן

מרק יוגורט לשבועותו pirge / מתכונים ו 21:00 | 04/06/05 מרק יוגורט pirge / מתכונים ו 10:25 | 05/05/05 2 ליטר יוגורט 4.5% 2 מלפפונים טריים ירוקים לא קלופים קצוצים דק מאד 2 מלפפונים חמוצים קצוצים דק מאד כף עלי שמיר קצוץ 3 שיני שום או יותר לפי טעם---- כתושות כפית עלי נענע מלח לטעם להכניס לקנקןאו קערה שקוף לקשט בשמן זית ועלי נענע טריים. לשים ליד הקנקן צלוחיות קטנות להגשה/ אפשרי להגיש בכוסות קוקטייל שקופות. למרק סמיך להוסיף כמה כפות שמנת של פעם.

נירהמ1

New member
../images/Emo3.gifטעים-טעים - נשמע כמו ג'אג'יק

ל-2 ליטר יוגורט הייתי מוסיפה עוד מלפפונים ועוד שום, ואז זה יהיה כמו ג'אג'יק - מתכון תורכי אורגינלי.

נירהמ1

New member
פשטידת תפוחי אדמה /ANNABELL

חמה - פשטידת תפוחי אדמה של ANNABELL, חברה מקסימה מ"בישול לילדים". המתכון ניתן לאחר מפגש ראשון של הפורום. פשטידת תפוחי אדמה של ANNABELL חומרים: 7-8 תפוחי אדמה גדולים 3 בצלים 3 ביצים ½ כוס קמח תופח (אולי קצת יותר) מלח, פלפל שחור אופן ההכנה: לקלוף תפוחי אדמה, לחלק לרבעים ולבשל במים עד לריכוכם, לסנן ולמעוך בעזרת מועך פירה לטגן בצל קצוץ עד להשחמה להוסיף בצל מטוגן לעיסת תפוחי האדמה וקצת מהשמן בו טוגן הבצל להוסיף ביצים להוסיף קמח תופח ולבדוק שהעיסה אינה דלילה ואינה סמיכה מדי. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם, לבחוש את כל התערובת בעזרת כף עץ. בשארית השמן מהמחבת בו טוגן הבצל יש לשמן תבנית פירקס או כל תבנית אחרת בעזרת כף עץ להעביר את התערובת אל התבנית וליישר בעזרת מרית בתנור מחומם מראש יש לאפות ללא כיסוי עד אשר הפשטידה מקבלת גוון חום. הערות: פשטידה קלה מאוד להכנה וטעימה. מקור המתכון: ANNABELL מפורום "בישול לילדים"

נירהמ1

New member
מטבוחה של Rebeccan

מטבוחה של Rebeccan ממאמרי פורום "אוכל חלבי. וככה היא נראית
מטבוחה של Rebeccan "המטבוחה שאני מכינה - למדתי מזמן מזמן מחברה הנשואה למרוקאי עגבניות (1.5 קילו או יותר) מסמנת X וחולטת במים רותחים - כדי לקלוף קוצצת דקדק שום - כמה שאוהבים - חצי ראש עד ראש שום קולפים - לא כותשים ולא קוצצים - ככה שלמות זורקים למחבת עם 1/2 או 1/3 כוס שמן (חצי שמן זית, חצי רגיל) לאחר כמה דקות שהשום מקבל מעט צבע צהוב (זהירות לא לשרוף) מוסיפים את העגבניות הקצוצות - אני מכינה במחבת טפלון גדולה בצורת ווק אפשר ומומלץ בסיר רחב, כך שהאידוי מהיר יותר חשוב לערבב כל הזמן - כדי שלא ייחרך בתחתית מתחילים על להבה גבוהה - ואחרי הרתיחה (5-8 דקות) מחלישים את הלהבה מלח - מפזרים מעט מלח גס (כף מחוקה לקילו עגבניות - אני שמה מלח גס) את הפלפלים אני קולה על הכיריים (על רשת של המנגל) קולפים - מסלקים עורקים וגרעינים קוצצים דקדק העגבניות צריכות להתבשל לפחות שעה-שעה וחצי, עד שהנפח מצטמצם לחצי עד שליש מהנפח המקורי של העגבניות (פחות נוזלים = יותר מרוכז, יותר טעים) כשהעגבניות מבושלות כדי הצורך - מוסיפים את הפלפלים ומערבבים. את שיני השום אפשר כבר למעוך בתוך העגבניות - פשוט למעוך כנגד שולי המחבת הגדולה - הן נימוחות ומבושלות בדיוק במידה (טיפ: אפשר גם סתם לשלוף אותן ולמרוח על לחם - תענוג) זהו - מערבבים הכל יחד, מבשלים עוד 3-5 דקות - סוגרים את האש זה חם וחריף מאוד בתחילה - מתמזג בטעמים בהמשך. אם חסר מלח - אפשר להוסיף מעט." הערות: מקור המתכון: Rebeccan פורום "אוכל חלבי"

merf

New member
וואו!!! כל כך הרבה תגובות בשעתיים

והכל נראה כל כך טוב! תודה רבה על כל ההצעות
אעדכן אתכם מה הוחלט ואם אצליח אפילו אצלם...

רעיונות לבראנץ'

שנתתי מזמן (נדמה לי בפורום מתכונים). בראנץ' קודם כל לחמים ביתיים זה תמיד הכי נפלא. את יכולה להגיש ליד הלחמים חמאה במס' טעמים. אני הגשתי לאחרונה בבראנץ' חמאת שום, חמאת עגבניות מיובשות וחמאת פסטו. ההכנה פשוטה, מערבבים ביד או במעבד מזון חמאה עם מעט מלח ועם כל אחד מהמרכיבים הנ"ל. עגבניות מיובשות ניתן לקנות בסופר. פסטו אני מציעה להכין לבד כי יש הבדל עצום בטעם בין הרוטב הקנוי למוכן. חמאת פסטו: 40 גר' חמאה מעורבלת עם כף פסטו. חמאת עגבניות מיובשות: 40 גר' חמאה מעורבבת עם מעט מלח וכף מלאה עגבניות מיובשות קצוצות דק. חמאת שום: 40 גר' חמאה מעורבבת עם מעט מלח ושן שום גדולה או שתיים קטנות כתושות. מתכון: רוטב פסטו בסיסי רכיבים: 2 כוסות דחוסות מעט של עלי בזיליקום 4 שיני שום גדולות 2-3 כפות צנוברים חצי כוס שמן זית חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת מלח מיץ מלימון שלם אופן הכנה: אם מכינים את הפסטו במעבד מזון, שמים בו את כל המרכיבים חוץ משמן, פרמזן ומלח. מעבדים למחית אחידה וגסה ומוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי עיבוד, עד שהשמן כולו נבלע בתערובת. מעבירים לקערה, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. מתבלים במלח ושומרים בצנצנת אטומה במקרר. אם מכינים את הרוטב במכתש ועלי (וזו הרבה עבודה), שמים את הצנוברים במכתש, מוסיפים מעט מלח וכותשים בעזרת העלי למחית אחידה. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מעט בכל פעם, וממשיכים לכתוש. כשכל עלי הבזיליקום כתושים, מטפטפים את שמן הזית בהדרגה וממשיכים בכתישה עד שמתקבלת מחית אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים פרמזן ומערבבים. שומרים בצנצנת אטומה במקרר. פסטו מכוסה בשמן זית יישמר כשבוע במקרר. אפשר להחליף את הבזיליקום בתערובת של כוסברה ופטרוזיליה ולוותר על הפרמזן. גבינת שמנת ביתית: שמים בבד חיתול או בד ערבי דק 8 גביעי שמנת חמוצה וצוררים. מניחים במסננת מעל קערה גדולה שתכיל את המים שנוטפים מהשמנת. מעבירים למקרר לבערך 24 שעות. מעבירים לקערה וממליחים מעט. מחלקים לקעריות ומתבלים כיד הדמיון הטובה. אני מאד אוהבת להוסיף חופן של קוויאר בצבע כתום שקונים במעדניות רוסיות. מערבבים היטב ומקבלים גבינת שמנת עם קוויאר שעולה לאין ערוך על זו שנמכרת בסופר. נהדר להגיש ליד סלמון מעושן שמסדרים בצורה דקורטיבית רצוי על צלחת זכוכית יפה. תיבול נוסף שאני אוהבת הוא שום ושמיר קצוץ. ואפשר גם תיבול הונגרי של פפריקה מתוקה ובצל קצוץ דק. גבינה נהדרת נוספת שהבאתי כאן לא מזמן היא לבנה ביתית: קונים מיכל גדול של יוגורט ארבעה וחצי אחוזים של תנובה (3 ליטר). מכינים בדיוק כמו בהסבר על גבינת השמנת. לאחר שמוכן, ממליחים קצת ומתבלים לפי הטעם. כמובן שמאד טעים פשוט עם שמן זית משובח והמון זעתר. אם הולכים על גבינות קנויות, אני תמיד בעד גבינות עיזים מסוג סן מור, לבנה טובה וגבינה מלוחה משובחת. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה