רעיונות לבראנץ'
שנתתי מזמן (נדמה לי בפורום מתכונים). בראנץ' קודם כל לחמים ביתיים זה תמיד הכי נפלא. את יכולה להגיש ליד הלחמים חמאה במס' טעמים. אני הגשתי לאחרונה בבראנץ' חמאת שום, חמאת עגבניות מיובשות וחמאת פסטו. ההכנה פשוטה, מערבבים ביד או במעבד מזון חמאה עם מעט מלח ועם כל אחד מהמרכיבים הנ"ל. עגבניות מיובשות ניתן לקנות בסופר. פסטו אני מציעה להכין לבד כי יש הבדל עצום בטעם בין הרוטב הקנוי למוכן. חמאת פסטו: 40 גר' חמאה מעורבלת עם כף פסטו. חמאת עגבניות מיובשות: 40 גר' חמאה מעורבבת עם מעט מלח וכף מלאה עגבניות מיובשות קצוצות דק. חמאת שום: 40 גר' חמאה מעורבבת עם מעט מלח ושן שום גדולה או שתיים קטנות כתושות. מתכון: רוטב פסטו בסיסי רכיבים: 2 כוסות דחוסות מעט של עלי בזיליקום 4 שיני שום גדולות 2-3 כפות צנוברים חצי כוס שמן זית חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת מלח מיץ מלימון שלם אופן הכנה: אם מכינים את הפסטו במעבד מזון, שמים בו את כל המרכיבים חוץ משמן, פרמזן ומלח. מעבדים למחית אחידה וגסה ומוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי עיבוד, עד שהשמן כולו נבלע בתערובת. מעבירים לקערה, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. מתבלים במלח ושומרים בצנצנת אטומה במקרר. אם מכינים את הרוטב במכתש ועלי (וזו הרבה עבודה), שמים את הצנוברים במכתש, מוסיפים מעט מלח וכותשים בעזרת העלי למחית אחידה. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מעט בכל פעם, וממשיכים לכתוש. כשכל עלי הבזיליקום כתושים, מטפטפים את שמן הזית בהדרגה וממשיכים בכתישה עד שמתקבלת מחית אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים פרמזן ומערבבים. שומרים בצנצנת אטומה במקרר. פסטו מכוסה בשמן זית יישמר כשבוע במקרר. אפשר להחליף את הבזיליקום בתערובת של כוסברה ופטרוזיליה ולוותר על הפרמזן. גבינת שמנת ביתית: שמים בבד חיתול או בד ערבי דק 8 גביעי שמנת חמוצה וצוררים. מניחים במסננת מעל קערה גדולה שתכיל את המים שנוטפים מהשמנת. מעבירים למקרר לבערך 24 שעות. מעבירים לקערה וממליחים מעט. מחלקים לקעריות ומתבלים כיד הדמיון הטובה. אני מאד אוהבת להוסיף חופן של קוויאר בצבע כתום שקונים במעדניות רוסיות. מערבבים היטב ומקבלים גבינת שמנת עם קוויאר שעולה לאין ערוך על זו שנמכרת בסופר. נהדר להגיש ליד סלמון מעושן שמסדרים בצורה דקורטיבית רצוי על צלחת זכוכית יפה. תיבול נוסף שאני אוהבת הוא שום ושמיר קצוץ. ואפשר גם תיבול הונגרי של פפריקה מתוקה ובצל קצוץ דק. גבינה נהדרת נוספת שהבאתי כאן לא מזמן היא לבנה ביתית: קונים מיכל גדול של יוגורט ארבעה וחצי אחוזים של תנובה (3 ליטר). מכינים בדיוק כמו בהסבר על גבינת השמנת. לאחר שמוכן, ממליחים קצת ומתבלים לפי הטעם. כמובן שמאד טעים פשוט עם שמן זית משובח והמון זעתר. אם הולכים על גבינות קנויות, אני תמיד בעד גבינות עיזים מסוג סן מור, לבנה טובה וגבינה מלוחה משובחת. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2