בראן והכוחות שלו

בראן והכוחות שלו

בראן מסוגל להיכנס לתוך קיץ. השאלה היא האם כשהוא נכנס לקיץ הוא צופה או שמה הוא שחקן. מצד אחד אפשר לחשוב שהוא רק צופה, כי הוא משתמש בחושים ואינסטינקטים של קיץ, אבל אז ג'וג'ן אמר לו שהוא צריך לנסות לסמן את העצים. מה שאומר שבראן כן יכול לשלוט באופן חלקי על קיץ. ואז קרה המקרה שבראן נכנס לתוך הודור, וזה אומר שבראן לא צריך את הקשר המיוחד שיש לו עם קיץ כדי להיכנס לאנשים. אבל לא ממש הבנתי האם בראן השתיק את הודור (פעולה אקטיבית) או האם עצם זה שבראן נכנס הבהיל את הודור והוא שתק (פעולה פסיבית). אם בראן כן יוכל להיכנס לאנשים ולשלוט בהם אז הוא יכול לגמור את כל המלחמה הזאת (למרות שלדעתי הכוחות של בראן לא יתבזבזו על המלחמה הזאת אלא על המפגש עם האחרים), יותר מזה הוא יהיה מסוגל להיכנס לתוך דרקונים, ולתת לא את הכוח האולטימטיבי. מה שכן גם אם בראן לא באמת יכול לשלוט למה שהוא נכנס אליו הוא תמיד יכול לראות מה אנשים חושבים, גם זה כוח ממש יעיל. מה דעתכם?

Elfking

New member
באופן חלקי

אני חושב שהוא יכול לשלוט באופן חלקי על אנשים, כלומר לגרום להם להפסיק לעשות פעולה או לרעוד קצת, אבל הוא לא יוכל לגרום למישהו לשפד את עצמו או לתת פקודות. אני גם לא חושב שהוא יכול לראות מה הם חושבים, הוא יכול להרגיש את הרגשות שלהם אבל לא מחשבות... ונראה לי שהקשר עם קיץ זה שהוא כן יכול לקחת שליטה, אבל קיץ והאינסטינקטים שלו עדיין ישארו שם, וכשבראן בראש של קיץ, אז הוא 'בראש שלו'- הוא ירצה לצוד, לא לציית לאיזו פקודה טיפשית של דו רגלי...

deathstar

New member
אני חושב שבראן יכול להיכנס בצורה

אקטיבית לתוך קיץ ולתוך הודור, אבל לא לתוך אנשים אחרים. קיץ הוא זאב הבלהות של בראן, לכן אפשר להבין איך בראן יכול לשלוט בו, והודור הוא, ובכן, הודור, אדם רפא שכל שתמיד ממלא פקודות. לדעתי בראן יכול להיכנס אליו כי הודור פשוט לא התנגד, אבל הוא לא יוכל להכנס לתוך הראש של אדם חזק ממנו.

כן אבל אלו הכוחות שלו לפני שהוא למד

תחשוב מה הוא יהיה מסוגל לעשות אחרי למידה

Elfking

New member
אפילו אם הוא יוכל להשטלת על אנשים

הוא לא יעשה את זה מבחינה מצפונית, זורם בבראן דם של סטארק, הוא לא יהיה מוכן להביס אויבים בצורה כל כך 'פחדנית' אלא אם זה המוצא האחרון, מה שנראה לי יהיה המצב במוקדם או במאוחר.

האבק

New member
אותו דבר היית יכול להגיד על אריה

שהרגה בלי מצמוץ 3 אנשים בעזרת הג'אהר ג'אקן.

להיפך

בראן שונה מהאחים שלו, הוא יותר כמו אריה, החלום של בראן היה להיות אביר. בראן רוצה להילחם, יכול להיות שהוא יכנס לאנשים רק כדי להילחם דרכם. למרות שההגדרה של אביר מכילה המון משמעויות אני חושב שבראן בעיקר אוהב את הלחימה והתהילה, ולא את הרומנטיקה והאבירות.

האבק

New member
מה?? אז לא הבנת את הדמות של בראן

כבראן מדבר על החלום שלו להיות אביר הוא מדבר על התקופה האמיתית של האבירים! אאימון הדרקון, אביר המראה וכו'. הוא רוצה להיות אביר אמיתי ולא סתם לקבל תהילה. חוץ מזה, מההיכרות שלנו עם בראן אנחנו רואים שהוא לא שוחר אלימות ורצח, אלא יותר רוחני.

HarelBarok

New member
יש בבראן מעט מהפסיכופט החבוי.

אפשר לראות אילו דמויות מההיסטוריה של ווסטרוז הן החביבות עליו ואילו אגדות הוא אוהב ביותר. אני חושב שאיפשהו גם כתוב שהטרגריין האהוב עליו היה אריון המפלצתי (הלוהב?) ובכלל יש איזה פן אפל בדמות שלו שמחכה לצאת, לפחות ככה אני מרגיש בכל פעם שאני קורא את הפרקים שלו.

deathstar

New member
קשה לי להאמין שמרטין יאפשר את זה

ששאוש"ק זה לא הבלגריאד או רומח הדרקון. אין שם קסמים כמו ששם יש, ואין אנשים עם כוחות כל כך גדולים. קשה לי להאמין שמרטין יאפשר לבראן לקבל כוחות כל כך גדולים.

הלדין

New member
בראן הוא מחליף עור

המיומנות שלו קרובה יותר ל-"בינה" של הוב עם קמצוץ של "האומנות" מאשר לכל הסיפור של הזאבים בבלגריאד. זה נראה יותר כאילו בראן "רוכב" על הודור - ולא תמיד הרוכב שולט ברכוב שלו בצורה מיטבית כמו שאפשר לראות גם אצל מרטין. וכמו שג'וגן אמר, מדובר במיומנות אסורה - אנשי הצפון לא אוהבים מחליפי עור.

האבק

New member
כשבראן בתוך קיץ

לפחות בשלבים המאוחרים יותר בספר - הוא שולט בקיץ. המחשבות שאנחנו שומעים הם המחשבות שלו. מה שכן כשהוא הופך לזאב הוא לא מרוכז ולא מבצע את המשימות שג'וג'ן מבקש ממנו. בקשר לכניסה לאנשים - הוא הצליח להיכנס להודור כי הודור הוא אדם רפה שכל ואפשר לשלוט בו בקלות. אני חושב שבראן הוא זה שהשתיק את הודור. אני גם מאמין שאחרי שהוא יעבור את ההדרכה שלו אצל קר-ידיים הוא יוכל לשלוט באנשים בצורה טובה יותר.

אובכן

בראן שלט בקיץ ועזר לג'ון בבריחה מאנשי הפרא.אז זה ברור. השאלה היא עד כמה תיהיה יכולתו -אני מניח שהוא יגיע קצת מעבר לרמה של קולדהנדס (שליטה בחיות-עורבים ביזון) ויוכל להשתמש בעין שלו לראות דברים ממרחק או עתידות.

למעלה