בקשת עצה!

שולה82

New member
נכון

במכללת לוינסקי יש אחלה מסלול לחינוך מיוחד, ואני מסכימה עם דנה

ErrEzS

New member
כל המכללות נפלאות

ואיכשהו נראה שכל הסטודנטיות שלהן מגיעות לפורום של בר אילן...

SLEPPY

New member
בקשת עצה!

היי!יש לי כמה שאלות,,אני עכשיו מבררת על לימודים לשנה הבאה ואני יותר ויותר חושבת לכיוון של חינוך אני מסיימת שנה שניהה של שירות לאומי בחינוך מיוחד וממש נראה לי שאני רוצה להמשיך וללמוד בתחום הזה,, בבירור שעשיתי שבאתר אינטרנט חסרים לי 2 נק' סכם בשביל הדרישות קבלה זה אומר שאני לא יכולה להתקבל? ומה שאני ממש מתלבטת לגביו זה אם ללמוד את החוג לייעוץ חינוכי,,,אני מפחדת שזה יהיה תואר שאני לא יוכל להשתמש בו יש מישהו שלומד את המקצוע הזה ויוכל להגיד לי אם הוא/היא ממליצים ללמוד את זה? ושאלה אחרונה,,,זה נכון שאפשר לשלב לימודים גם של חינוך מיוחד וגם של ייעוץ חינוכי? תודה רבה מראש על התשובה!

מיטלוש8

New member
כמה תשובות..

היי, רבות הבנות שבעקבות השירות הלאומי מגיעות דווקא לתחומי החינוך...
קודם כל תנסי! תסתכלי מה כתוב לפי שנה שעברה- היית מתקבלת? ואפילו אם לא- תמיד שווה לנסות! לגבי ייעוץ חינוכי- ממה שאני יודעת כדי להיות יועצת צריך בכל מקרה תואר שני, מה אפשר לעשות עם תואר ראשון? שאלה מצויינת, כנסי לפורום בר אילן- ייעוץ חינוכי ותשאלי אותם...
לגבי שילוב לימודים של חינוך מיוחד וייעוץ חינוכי- אני ביררתי על זה שנה שעברה, לעשות את שניהם כדו ראשי, ואמרו לי שזה לא אפשרי, לפחות לא בבר אילן.. (לדעתי גם לא במקומות אחרים, אבל שווה בירור...)

SLEPPY

New member
תודה רבה!

אז לפי הידע והניסיון שלך עכשיו מה היית מייעצת לי לאיזה כיוון לימודים לפנות?כי אני מתלבטת בין 2 תחומים אלה...

מיטלוש8

New member
גם לי היתה את אותה ההתלבטות...

זה ממש תלוי בתחושה שלך, במה שאת יותר רוצה, אבל גם צריך לחשוב בצורה ריאלית. קודם כל- בשביל להיות יועצת צריך בכל מקרה תואר שני, משמע- אין יותר מידי מה לעשות עם תואר ראשון. כך שאת יכולה ללמוד תואר ראשון בחינוך מיוחד ואז לעשות תואר שני בייעוץ חינוכי, מה שכן, זה באמת תלוי מה את אוהבת יותר.. אם את יותר מתחברת לייעוץ, אז תלכי לייעוץ אפילו שחייבים תואר שני.. כשאני התלבטתי בין שני התחומים, החלטתי לפי הלב (עם כל הקיטשיות...
), אני מאוד אוהבת חינוך מיוחד, ולא משנה מה אעשה בעוד 5-6+ שנים, בכל מקרה אני רוצה להתחיל בזה, ובע"ה, אולי נעשה תואר שני בייעוץ בהמשך, אם ארגיש שזה מה שאני רוצה. כרגע אני מרגישה שאני במקום הנכון. אני מציעה שתעשי חושבים עם עצמך, תחשבי איפה את יותר רואה את עצמך בעוד כמה שניפ, ואח"כ גם תכללי בפנים את כל הדברים הטכניים, ותבדקי לאן כדאי לך יותר ללכת... שבת שלום!

DariaSchwiezer

New member
תואר ראשון בחינוך

היי, בתור סטודנטית לחינוך מיוחד בבית ברל, אני יכולה להמליץ לך על המכללה. בבית ברל את יכולה לבחור באיזה מסלול ללמוד, אך ייעוץ חינוכי זה תואר שני במכללה. על תנאי הקבלה את יכולה באתר או דרך מרכז המידע. אני מליצה לך בחום על. הלימודים פה מאוד מעניינים והאווירה כייפית. בהצלחה.

למעלה