בקשת עצה ועזרה

אמא ח

New member
בקשת עצה ועזרה

אני אמא לילד בן 6.5 שרק לפני כשנה הבחנתי שיש איזושהי בעיה אצלו , היות ואני מורה הבנתי לפי הציורים מהגן שיש בעיה. פניתי למרפאה בעיסוק שנפגשה איתו 10 מפגשים ואמרה שזה מספיק, השנה הוא עלה לכתה א´, הוא לא מחזיק את העיפרון נכון ולאחרונה בקבלת הורים הבנו מהמורה שהוא לא מתפקד אחרי 11 בבוקר מבחינה מוטורית , שהוא רפוי על השולחן, דבר שמאוד מפריע לילדים שיושבים לידו והוא נאלץ לשבת לבד. כמו כן אנו רואים שמאוד קשה לו והוא מנסה בכל דרך להתחמק מעבודה הקשורה במאמץ מוטורי, וא מתלונן הרבה על כאבי רגלים, עייף, והדבר העצוב ביותר הוא שכבר בכתה א´ הוא לא אוהב ללכת לבית הספר ולפי דבריו "החלום שלי הוא להישאר בבית ואת מורה לא´ תלמדי אותי וזהו". יש לציין שהוא מתבייש בקשיים המוטוריים שלו שכן הוא אובחן כילד אינטלגנטי מאוד שהפער בין האינטלגנציה שלו ליכולות המוטוריות שלו גדול מאוד וזה מאוד מאוד מתסכל אותו. דבר נוסף הוא שהוא עושה הכל בימין ורק בועט ברגל שמאל. יש לי בן נוסף בן 5 שהיכולות המוטוריות שלו מאוד גבוהות, הוא מתעמל דבר שלדעתי פוגע עוד יותר בבן הגדול. אנא עזרו לי ואם אפשר המליצו לי למי לפנות, פניתי למרפאות בעיסוק באופן פרטי , אבל לצערי אנו לא יכולים לעמוד בעלויות שהם מבקשים. אני מתחילה לתהות האם בני יסבול כל חייו כי אין לי כסף לממן את העלויות הגבוהות של מרפאים בעיסוק למיניהם ברעננה? תודה אמא-מורה ח

עינת כ

New member
חוג התעמלות

את יכולה לרשום אותו לחוג התעמלות רגיל,ג´ודו וכד´ שיעלה פחות מבחינה כלכלית ויוכל לתרום לילד מבחינת חיזוק כללי של הגוף וישפר את התפקוד המוטורי שלו. כמו כן, לדעתי, המפגש עם ילדים אחרים יכול לעזור לו בתחום החברתי.

ו ר ד מ

New member
בנוסף, אני חושבת שמגיע

לכם 9 טיפולים עד גיל 9, במסגרת קופת חולים. אני מקווה שאנני מטעה. לדעתי, כדאי לנצל את המכסה הזו להדרכה ומעקב.

אמא ח יקרה

האם בנך נבדק על ידי רופא? אני ממליצה לך לקחתו לבדיקה אצל רופא ילדים טוב, בשל תאורך של עייפות ורפיון אחרי 11 בבוקר, ותלונותיו על כאבי רגליים. לדעתי ,במקרה זה ,קודם כל יש לשלול בעיה פיזית/ רפואית, ורק לאחר מכן לחשוב על טיפול בריפוי בעיסוק. חזקי ואמצי שרון

אמא מ

New member
שלום לך אמא

אני לא מרפאה בעיסוק אבל יש לי ניסיון בלהיות אמא לילדים עם בעיות. אני יודעת מניסיון שבטיפול יעיל עיקר העבודה(מבחינת הזמן) עם הילד נעשה בבית(ו/או במסגרת טיפולית) כשתפקיד המטפל לקבוע מה הטיפול המתאים לילד ולהנחות את מי שימשיך את הטיפול בבית. את מורה ויש לך את הכלים ללמוד מהמרפאה בעיסוק וליישם את הדברים בעבודה עם בנך. מהחלום של בנך אפשר להבין שהוא מוכן לקבל אותך כמורה, נצלי זאת ולמדי אותו מה שבאמת חשוב לו. אני מקווה שמערכת הבריאות או מתי"א יעמידו לרשותכם מרפאה בעיסוק ,אם לא, עשו את המאמץ להגיע למספר טיפולים בהם תלמדי את העיקרים. הבהירי למרפאה שזאת כוונתך כדי שבמהלך הטיפול תתפנה להסביר לך מה היא עושה. לכל המרפאות בעיסוק הקוראות את הדברים-אני מקווה שדברי לא יתפרשו כזילזול במקצוע שלכן. אנו העובדים עם הילדים בבית לא חושבים שביכולתנו להחליף את אנשי המקצוע אלא ללמוד מהם. הניסיון שלי הוא בעבודה עם קלינאית תקשורת נהדרת ממנה למדתי הרבה מאד . יתכן שבריפוי בעיסוק הדברים שונים ,אם אתן חושבות שאני טועה בבקשי ענו לי ויותר חשוב לאמא -ח . הרבה בהצלחה לאמא-ח ושלום לכולם.

אמהות יקרות

כאמא לילד הנמצא בטיפולה של מרפאה בעיסוק, וכמרפאה בעיסוק בעצמי, אני מרגישה קרובה לדבריך. יש מודלים של טיפול בריפוי בעיסוק, שבמסגרתם ניתנת הדרכה בלבד, לגורם המטפל בשטח, בן משפחה או מחנך. באופן אישי, אני מאוד מאמינה בטיפול הניתן ומתחבר לסביבתו הטיבעית של הילד. עם זאת, יש לגישה זו כמה חסרונות. העיקרי בהם, לדעתי, הוא שלא לכל ההורים מתאים להיות מטפלים ומורים של ילדיהם, גם אם זה מקצועם. כך שלעיתים נכנסים למפגש ה"טיפולי" בין ההורה לילד הרבה לחצים ומתחים, ויוצא שכרנו בהפסדנו. אני, לדוגמה, מתקשה לטפל בבני, זה פשוט יוצא לא טוב, ולאביו (מהנדס החשמל) הרבה יותר קל לשבת איתו על "משימות מהזן הטיפולי"... בנוסף, חשוב בעיני לקבל חוות דעת חיצונית(של מטפל)לגבי מצבו של הילד. חשוב לדעתי שהמרפאה בעיסוק תמשיך לקיים מפגשי טיפול עם הילד, עד פעמיים בחודש, וכך גם תוכל להעריך את יעילות הטיפול בבית, ולשנות כיוון אם צריך. מרפאה בעיסוק טובה, תקשיב לצרכי הילד ותתחשב באפשרויות ההורים בבואה להציע תכנית טיפול שתתאים לכל הגורמים. נוכחות מתמשכת של המרפאה בעיסוק בתוך תכנית הטיפול של בני נותנת לי, כאמא, הרבה ביטחון, ומאפשרת לי להעזר בה במתן הדרכה ויעוץ לאנשי החינוך המטפלים בבני. לצערי,לפעמים יותר קל להם להקשיב לאיש מקצוע אחר ולא לאמא. עד כאן בינתיים. תודה שהעליתן את הנושא החשוב, ואשמח לשמוע עוד דעות והתייחסויות. שרון ולאמא ח, שוב...אנא קחי את בנך לרופא ילדים. מאחלת לשתיכן

זכאות לטיפולים

למיטב ידיעתי מגיע לבנך 18 טיפולים בשנה קלנדרית במסגרת קופת החולים ועם ביטוח משלים של הקופה אף יותר. למרות שהילד עבר את גיל שש ( בהחלטה בירוקרטית מוזרה של חוק הבריאות זהו גיל קריטי לאישור טיפול ברפוי בעיסוק) הרי שהבעיה אותרה והחלת לטפל בו לפני גיל זה ולכן מגיע לך המשך טיפול. מומלץ לך לפנות לרופא התפתחותי של הקופה. אשר לעייפות הקיצונית אחר השעה 11 אני מצטרף להמלצה לפנות לבירור רפואי. יתכן שבנך לא ישן טוב בלילה למרות שנראה שהוא כן או שקיימת בעיה אחרת. בהצלחה

תפני לבית איזי שפירא

תבקשי המשך טיפול ואם יש צורך גם איבחון. לבית איזי שפירא יש הסכם עם קופות החולים.

בקשר לעייפות

האם הוא ישן טוב בלילה? יתכן ויש לו הרבה התעוררויות בלילה שפוגמות באיכות השינה שלו. גם אני ממליצה ללכת לרופא, לעשות בדיקות, ורק אחרי שתשללי בעיה רפואית, תוכלי אולי לפנות למעבדת שינה לבדוק את איכות השינה שלו.

למעלה