בקשת עזרה

אה אה אה!!--מה רע ב"פרענקיות"?

אבולה יא גזען! תאמין לי מיילמן אין כמו תימניה מקסימה שתרגיע את אמא שלך...דמיין איך חיינו יראו: בחתונה שלנו מרגול תקפיץ את הקהל, לילד הראשון שלנו (בן,כמובן) יקראו בשם המקסים זכריה (על שם אבא של אבא זצ"ל) נאכל כל יום מלאווח,ג'חנון, פתות, והרבה הרבה (הרבה) סחוג טרי עם פטרוזיליה רעננה. נלך לישון כל יום ב-9 אחרי שנחסל קילו גת (בלי קשר לוייס,האשכנזיה הזאת)ונעשן 4 נרגילות (עלק טבק). נו,איך נשמע? יש תאריך? (אחרי תשעה באב, אנחנו מסורתיים...)

talia olav

New member
../images/Emo22.gif אם את חושבת שלתימנים יש

מונופול על השם זכריה טעות בידיך. בשטעטעל פילץ (דרום פולין), למשל, במאה ה-19 היו המון פעוטות שנקראו זכריה. ולצד זכריה הוכצייט, זכריה דנציגר וזכריה פייטמן למדו בחדר הדרדקים ירמיה, נחמיה, ישעיה, ועוד. אבל: בסעדיה לא נתקלתי!

talia olav

New member
מאין הם?

בדקתי במקורות ואמנם מצאתי "סעדיה" בודדים בפולין, בעוד שמספר ה"זכריה" נמנה באלפים.

חייםלוי

Member
מנהל
אביו של סעדיה וסבו של ביבי נולד

בכפר קריבו שבליטא. אביו היה בעל אחוזה בקריבו טעסק בחקלאות.

נכון טליה...

היה לי דוד, זכרונו לברכה, בשם זכריה, ואני אהבתי אותו מאד. הוא לא תימוני... אלא ליטבאי.

מה, אתם באמת לא יודעים?!

לתמני הראשון קראו זכריה ותזהרו לכם יוצאי פולין הלבנבנים לדרוש זכויות יוצרים!או כמו שסבתא ציונה אומרת:תימני שחור-שק לי בחור! (והיא באמת אומרת את זה...!!)

MaleMan

New member
הזכרת לי בעיה נוספת

כשאמא שלי מדברת עם החברות שלה אז כל אחת מדברת על הבן המהנדס, העו"ד ועוזר הח"כ, ואילו אני יצאתי בסה"כ קופירייטר שעובד במשרד פרסום בת"א. הבעיה היא שכמה שאני מנסה להסביר לאמא שלי את מהות המשרה היא עדיין מעדיפה שאהיה מהנדס. אמרתי לה לא פעם שחשוב לי לעסוק במה שאני אוהב, אז היא מגיבה ב-"נו שויין".

special S

New member
בן כמה אמרת שאתה?

26? נו, זה עדין לא מאוחר מידי לעשות לאמא שלך קצת נחת. באמת, אתה לא חושב שכדאי שיהיה לך מקצוע רציני? הבן של זושה חברה שלי התחיל ללמוד רק בגיל 27, אז נכון שזו היתה בושה גדולה, אבל זה יותר טוב מהבן של ז'ניה שהשם ישמור, רוצה להיות שחקן קולנוע!

MaleMan

New member
לעשות הסבה מקצועית../images/Emo35.gif

אבל דווקא לא רע לי בכלל עם העבודה הנוכחית. הרבה דוגמניות...

TJ

New member
אל תעשה הסבה מקצועית,

אבל ספר לה כי סיימת [בסתר...] הנדסת פרסום. זה שקר לבן שיעשה לה טוב. אז מ'כפת לך?

johny_abola

New member
אמא שלך צודקת

אתה צריך לעזוב את השטויות הללו - בטח החברה הפרענקית הכניסה לך את זה לראש! לך לאוניברסיטה ותלמד להיות עורך דין, מהנדס או רופא, כדי שתוכל לעשות קצת נחת לאמא שלך אחרי כל השנים שהיא השקיעה בשבילך! אל תהיה פרזיט.

בעיה ידועה

אני חושב שהפורום הזה רווה ביותר מידי בעיות כאלה, כמו זו שאתה מציג פה - אנשים שלא מקשיבים לאמא שלהם. אמא שלך נשמעת לי אישה שמבינה עיניין, ודואגת רק שיהיה לך טוב. אין כל פסול מלדרוש ממך להודיע לה על מצבך ומצב חברייך כל כמה דקות, במיוחד במדינה כפוית טובה כמו ישראל. סוודר בחודש אוגוסט הוא דבר מאוד שימושי אם תחשוב על זה, מה יקרה אם תתקע בלילה בלי אמצעי לשבת עליו בחוף עם בחורה? או אם פתאום החלון שלך יתמלא באבק ולא תראה כלום? ניסיונות הגישור עלו על שרטון מכיוון שטעית בגישתך, עלייך להבין את גישתה הנכונה של אימך ולהשלים איתה. אמא שלך יושבת עם נר באור ואתה מתעקש לשבת בחושך, לבד.

MaleMan

New member
תודה לכל העוזרים../images/Emo70.gif

למעלה