יש לי לא מעט תקליטם ושרים
שבוצעו לפני 67 מה בערך אתה מחפש ומה יכול לעזור לך מקד אותנו מעט יותר A - לדוגמא תקליט של אילקה ואביבה רווה (צמד שנקרא אילקה ואביבה) LAND OF MILK AND HONEY-Isreli songs and played by HILLEL AND AVIVA הילל ואביבה 1. למעיין 2. דודי לי בכרמי עין-גדי 3. החליל 4. אל העיין 5. בוכרי לכיש 6. בן ארבעים 7. שיירת הרוכבים 8. ארץ זבת חלב ודבש צד-ב 1. שדמתי 2. הוא לא יום ולא לילה 3. שדות שבעמק 4. מי זאת לקראתי עולה 5. ודוד יפה עיניים 6. שיר רועים 7. פזמון הגז 8. היא משגעת אותי B - דוגמא נוספת ברכה צפירה ונחום נרדי משירי תל-אביב הקטנה צד-א 1. מי יבנה – לוין קיפניס – נחום נרדי 2. מחול השומרים – אסף הלוי – עממי , עיבוד נחום נרדי 3. יש לי גן – ח. נ. ביאליק – עממי עיבוד נחום נרדי 4. לעבודה ולמלאכה – ח. נ. ביאליק – עממי עיבוד נחום נרדי 5. בין נהר פרט ונהר חידקל – ח.נ. ביאליק – עממי – עיבוד נחום נרדי 6. לביבות נעשה – לוין קפניס – נחום נרדי 7. חמוטל – ח.נ. ביאליק – נחום נרדי 8. בובתי – ח.נ. ביאליק – נחום נרדי 9. צילי וגילי – ח.נ. ביאליק – נחום נרדי 10. גוזו גז – שרה לוי – עמנואל עמירן – ליד הפסנתר פאול בן-חיים צד-א 1.למדבר – אלכסנדר פן – עממי עיבוד נחום נרדי 2.שתו העדרים – אלכסנדר פן – עממי עיבוד נחום נרדי 3.עלי גבעה – ?. ברוידס – מוסיקה : נחום נרדי 4.על הרים – מוסיקה ומילים – שלמה ויספיש – ליד הפסנתר פאול בן חיים 5.שם רחוק בהרים – מילים ומוסיקה שלמה וייספיש – ליד הפסתר פאול בן-חיים 6.ישמח הר ציון – מסורתי - עיבוד נחום נרדי 7.שני שושנים – יעקב אורלנד – מרדכי זעירא 8.אשתחווה – מסורתי - עיבוד נחום נרדי 9.המבדיל – מסורתי – עיבוד נחום נרדי מצורפת ההקדמה של אליהו הכהן לתקליט המחודש מתוך אלבום פרטי, שמור במיוחד, נאספו לתקליט אריך-נגן זה שירים עבריים שהוקלטו בשנות השלושים והארבעים מפיה של הזמרת ברכה צפירה. תקליטים מקוריים אלה של זמר עברי מן השנים שלפני הקמת המדינה נעלמו מן העין ונאלמו מן האוזן עוד לפני דור. היו אלה תקליטי קצרי-נגן העשויים מחומר שביר וקל לשחיקה. בכל צד של תקליט כזה הוקלט בדרך כלל שיר אחד שמשך השמעתו שתיים-שלוש דקות. תפוצתם של תקליטים אלה הייתה עצומה. שלשה מהם הוקלטו באולפני חברת "קולומביה" בארצות הברית ונפוצו בכל רחבי העולם היהודי. באמצעותם קיבלו יהודים רבים בתפוצות הגולה, ערב השואה, מושג ראשון על צליליו של הזמר העברי שהחל להתחדש בארץ ישראל. ובארץ, בימים שטרם נודע המושג "רב מכר" נשמעו תקליטים אלה מכל בית שבו עמד גרמופון, צלילי קולה של ברכה צפירה בקעו מעל גלי האתר בתוכניות הראשונות של "קול ירושלים". שרות השידור המנדטורי, ובתוכניות כבקשתך לשירים עבריים שודרו השירים הללו שוב ושוב במשך שנים. התקליטים אמנם אינם זמינים עוד, אך השירים נותרו שקועים בלבות שומעיהם. כינוסם של השירים הללו עתה בתקליט אחד יאפשר לרבים לחוות מחדש את חווית זמרתה הבלתי-נשכחת של ברכה צפירה, הזמיר הארץ-ישראלי בתקופת "הישוב", בלווי עיטורי הפסנתר של המלחין המלווה נחום נרדי. הצמד ברכה צפירה ונחום נרדי הילך קסמים על הישוב. היא בקולה הזך והצלול והוא בקסם מגע ידיו על קלידי הפסנתר. שמם יצא למרחוק ולבד הסיבובי הופעות שערכו ביישובי הארץ סובבו גם בעולם והביאו את בשורת הזמר העברי ואת קולה של ארץ ישראל לוורשה, ברלין וניו-יורק. ובארץ צבאו המונים על פתחי אולמות "בית העם" ?"גן רינה" בתל- אביב, כדי לזכות להאזין לקונצרטים ללא מיקרופון, ללא תפאורה, ללא תזמורת מלווה. עלתה על הבמה נערה שחרחורת יחפה בת שש עשרה בשמלה כחול- לבן ארוכה ששובליה ליחכו את ריצפת העץ הפשוטה. ליד הפסנתר רכן איש כחול עיניים ונמוך קומה. מלחין מחונן ואשף נגינה, ושנהם הלהיבו את הקהל בביצוע רב השראה של שירה עברית חדשה ועתיקה. נרדי מעולם לא הציב תווים לנגד עיניו. הצלילים שהפיק מו הפסנתר השתנו ממופע למופע והיו פרי אילתור מוזיקלי עשיר שנולד בו ברגע. שליטתו בפסנתר הדהימה עד כי לעתים נדמה היה כי להקה רב-כליית מלווה את הזמרת ולא פסנתר יחיד. הצופים המאזינים ישבו מרותקים למושביהם במשך שעה ארוכה וקידמו את השניים בתשואות בלתי פוסקות. ביניהם יכולת למצוא את כל יוצרי אותו דור : ביאליק, טשרניחובסקי, אביגדור המאירי, יהודה קרני, יעקב פיכמן, ?. ברוידס ורבים אחרים. תקליט זה משקף בנאמנות את הרכבו של קונצרט עממי אופייני שהגישו אותם ימים ברכה צפירה ונחום נרדי. הקונצרט נפתח, בדרך כלל, בשירי מולדת ובנין הארץ, כגון : "שיר העבודה והמלאכה", "עלי גבעה", "יש לי גן", "בין נהר פרת", אחריהם באו שירי רועים ומדבר כגון : "שתו העדרים", ?"למדבר". כפרק שלישי שרה ברכה שירים מפולקלור העדות כגון : "אשתחווה" ?"המבדיל" ולסיום – שירי ילדים כגון "לביבות", "מה אומרת חמוטל" ?"צילי וגילי". השניים ערכו גם מופעים מיוחדים לילדים באולם "מוגרבי" ובאמפיתיאטרון שחל רמת-גן, אליהם זרמו אלפי ילדים מכל גני האיזור שהובאו על ידי הגננות כדי לקלוט רפרטואר חדש של שירי ילדים. הפצתם המחודשת של השירים מפיה של ברכה צפירה היא חגיגית של צלילים לכל שוחרי הזמר העברי. שמיעם מחזירה אותנו אל תור התום והפשטות בשירה העברית. זוהי זמרת ארץ ישראל במיטבה. C - דוגמא נוספת היא גילה אדרי בת ה-16 ששרה פזמונים עם שירים רומנטיים בשנות השישיםגילה אדרי הידעתם ? כי......גילה הינה הזמרת הישראלית היחידה שהופיעה במצעדי הפזמונים בארץ בשנת 1964 עם פזמונה את אהבתי. (במקום 5 במצעד גלי צה"ל) כי.....גילה חושבת את שירה החדש היה שלי ללהיט "מבטיח" לא פחות מאשר את אהבתי מה דעתכם ? כי... גילה מאזינה קבועה לתכניות מצעדי הפזמונים וד"ש עם שיר. כי... גילה תלמידת תיכון בעכו וזה עתה מלאו לה 16 אביבים. צד-א' את אהבתי-( אלכס זניטיס – נ. בסמן )הוצאת ישראזמר חיפה למה-( סלביה די ארתור קנט – נ. בסמן ) צד-ב' לאבד אותך-( רנרד-בן אנוש ) הוצאת איון מוגול ישראל היה שלי-( ספקטור – גרינויש – ברי – דליה הלר ) פיקוח והדרכה מוסיקלית : פלודי שצמן