בקשת עזרה

Afikli

New member
בקשת עזרה

בזמן האחרון התחילו לעלות לי מחשבות בראש שלא חשבתי עליהן קודם, כל מיני הרהורים על מה אני אמור להיות, איך אני צריך להתנהג, מה טוב ומה רע בשבילי ועוד, ומחשבה הובילה למחשבה. התחלתי ללכת רק לפי המחשבות שלי ובלי שום קשר לאיך שאני מרגיש, ולהתנהג לא בטבעיות - רוב הזמן כדי להשיג מטרות אנוכיות. בזמן האחרון התחלתי למצוא פתרונות למחשבות האלה, לעשות דברים יותר "מהלב" ולא באופן אוטומטי ופחות להיכנס לדיכאון. אבל פתאום היום הבנתי שכל זה לא חשוב. כל מה שקורה לי (מצבי הרוח המשתנים, ההתנהגות וההרגשות) הם דבר מלאכותי לגמרי שלא משנה מה אני אעשה, והם ישתנו לפי רצונם. אני, (שעד היום הגדרתי את עצמי כבן אדם בעל אישיות מבולבלת) בעצם, סתם גוש של חומר אורגני שמבוסס על פחמן, וכל הרגשות והמחשבות שלי הן אשליה שנוצרת ע"י האיזור הממונה על כך במוח שלי, שגם הוא סתם גוש חומר חסר חשיבות. אבל אם כל מה שקורה לי זה אשליה, אז כל מה שלמדתי, הבנתי, והרגשתי במשך 15 שנה הם גם אשליה שתיפזק באיזה שהוא שלב. פתאום הבנתי שכל השאיפות שלי בחיים, כל הדברים המשמחים שאני רוצה שיקרו וכל החברים, המשפחה והחיים חסרי טעם, כי במילא עוד 60-70 שנה הם ייגמרו סתם ככה, ואף אחד לא יזכור אותם ואותי יותר. מה שהיה בשבילי הכל, בשביל שאר העולם הוא גוש חומר פחמני שבתוכו עוד גוש שיוצר אשליות. בעצם, אני לא יודע למה אני אפילו מבקש עזרה. הרי גם העזרה שלכם, גם אם היא תעזור לי, כבר לא תהיה משנה לי כשהמוח שלי יפסיק לתפקד וליצור את האשליות שקוראים להן "נשמה". אבל מה הטעם של החיים, אם אני לא אחיה בהם ואחווה אותם? אני פשוט לא מצליח למצוא סיבה אמיתית לדברים שאני עושה, וחלק גדול מהטעם של החיים ירד לי. כנראה זו הסיבה שאני מבקש עזרה.

d a n a 0

New member
תגובה ל afikli

לאחרונה הגעתי לתובנה מעניינת עם עצמי שהייתי רוצה לשתף אותך בה. לא תמיד מה שאני מצפה מעצמי דורשת בידיעה שלמה שאני מסוגלת הרי אני בעלת מודעות עצמית מפותחת אני מצליחה לממש. (יש בי נמצאים בי התכונות הידע הרצון הכרה עצמית שבה אני יודעת מה אני מסוגלת ועד לאן אוכל להרחיק עם חלומותיי ומימושם. אבל אין בי תכונות אחרות שיגרמו לתכונות האחרות לפעול מן סמביוזה כזאת שלעולם לא תתקיים אבל אם הייתה אכן היה נוצר משהו נפלא. אני סובלת מדיכאון רציני כבר כמעט שנתיים וחצי רוב הזמן הוא קשה אבל יש הפוגות. התכונות האחרות המכשילות הן הדיכאון הפחדים והתסכול שהפכו לחלק ממני לתכונות שלי אני מתנהלת רק על פיהן כיום אני יכולה להגיד הן אלו שמנהלות לי את החיים אבל לי אין שליטה יותר. תמיד אהבתי את החיים אהבתי לחיות ניסיתי לנצל כל רגע קטן עד תום בדאגה שמא יעלם ולא הספקתי להנות ולמצות אותו. אני עדיין אוהבת את החיים אבל משהו השתבש. החיות שהייתה בי נעלמה אני לא מוצאת עוד סיבות לחייך למרות שאני לא מפסיקה לחפש וזה מעייף רואים זאת על פניי על גופי על גוון עורי שאינו זוהר עוד. הפכתי להיות אדם רגזן עצבני תוקפני ולא נעים ויתרתי על כל חבריי הבדידות קשה . הפחד להיות לבד לפעמים משתק אותי. התרחקתי ממשפחתי ובמיוחד מעצמי אני מבולבלת לא יודעת את הדרך החוצה. ובין כל הכאב הזה יש לי אהבה אהבה יפה ומיוחדת אבל אהובי "כבול" למקום לסביבה לחיוו שלו ובמיוחד לילדיו וכך אני כבולה יחד איתו.אני צריכה חופש מרחבים שהתמונה תמיד תשתנה אני צריכה ריגושים ולהתנסות בדברים אבל אהובי לא יכול יש לנו סדרי עדיפויות שונים וזה מתנגש.אדם זה יקר לי ואהוב עליי כל כך אני כל כך מפחדת לאבד אותו העצבות שלי מדבקת והוא רוצה לשמוח אני יכולה להבין אותו... רוב הזמן אני רוצה לעזוב הכל וללכת להתחיל מחדש לנסות אבל אין שום מקום בעולם הזה שבו אני מרגישה שייכת ובו רוצה להיות. רוצה לוותר על האהבה שלי רוצה ללכת אבל לא מסוגלת למרות שזה יכול להיות חלק מתהליך ההחלמה שלי. אני רוצה לעצמי עצמאות סביבה קטנה שאיתה אוכל לחלוק חלק מעולמי. לא תאמין למה אני מתגעגעת וחושקת כל כך לנהל שיחה טובה שיבינו אותי שיחה שתגרום לי לחשוב לחלום לדמיין להנות לחייך אין לי את זה כבר הרבה זמן אני מרגישה ששכחתי איך מדברים איך מנהלים שיחה איך מחילים שיחה שכחתי. אני מייעצת לך מה שאני מייעצת לעצמי כל יום כמה פעמים ביום אני לא תמיד מצליחה אבל אולי אתה כן תתצליח הרבה אומץ תעוזה לנסות אי אפשר לדעת אם לא ננסה לא נדע, ואם לא נדע אז נפסיד יותר. אני אומנם עצובה אבל עדיין לא התייאשתי.

Afikli

New member
תודה רבה, ומקווה שהבעיות שלך ייפתרו

אבל נראה לי שהבעיות שלנו לא דומות כל כך...

ysph

New member
תגובה לדנה

ראשית אינך יודעת למה את מסוגלת ולאןתוכלי להרחיק עם חלומותייךושאיפותייך .בעצם החשיבה הזאת את מקבעת את עצמך.ועוצרת את עצמך מליפרוץ קדימה.ניראה לי שכיןם את מעדיפה ליחיות בבואה שאת נימצאת בה ומוכרת לך ,מאשר ליפרוץ ולהיתקדם עם עצמך למקומות לא מוכרים

d a n a 0

New member
תגובה ל yaph

תודה על תגובתך לא יכולתי שלא לקרוא כמה וכמה פעמים את מה שכתבת ובאיזה שהוא אופן לקבל את דבריך ולהבין אותם דבריך גרמו למשהו בי להרגיש... תודה

Nizzan Cohen

New member
הממממ...

מתוך "אורטגה אי גסט" : "... לאדם אין טבע, אלא היסטוריה... אין האדם דבר או חפץ אלא דרמה... חייו הם משהו בו חייבים לבחור, אותו חייבים ליצור. האדם אינו אלא בחירה ויצירה זו. כל אדם הוא המחבר הסופר של עצמו, ולמרות שהוא יכול לבחור בין היותו סופר מקורי או סתם חקיין, אין הוא יכול לברוח מבחירה... הוא נידון לחופש. להיות חופשי, פירושו, להיות בעל יכולת להיות משהו שונה ממה שהאדם כרגע. פירושו, לא להיות מסוגל להטביע עצמו, אחת ולתמיד, בטבע או במהות נתונה כלשהי... לא רק בכלכלה, אלא גם במטפיזיקה, האדם חייב להרוויח במו ידיו את לחמו לזכות בחייו הוא."

ysph

New member
החיים שלך

אין זה משנה אם זו השליה או לאהשאלה היא מה אתה רוצה מעצמך כל עוד אתה כאן חי ונושם. האם אתה רוצה לקחת אחריות על חייך,הזמן שאתה נושםוחי .וליצור דברים ואולי תעשה משהו עם עצמך שכל העולם יזכור אותך כמו אותם אנשים שלמדת עליהם או שמעתוזה לא משנה אם זה מדען או אלוף אולימפי.או יוצר בשטח אחר.או שאתה מעדיף ליהיות כעלה נישא ברוח .ליד החיים

JudyWn

New member
אפיק

אתה רץ עם המחשבות שלך. אתה נמצא בשלב בו מוצאים את עצמם הרבה אנשים אחרי הצבא - שלב השאלה הזהה "למה אני פה?" אז נכון שאולי קצת מוקדם להתחיל בחיפוש העצמי, אבל נשמע לי שאתה שם, ורק אתה תוכל להוציא את עצמך משם. וגם אם אתה באמת רק חתיכת חומר ביולוגי וההוויה שלך היא אשליה - לא רצוי שתהנה ממנה ב 80 שנה שיש לך?

Nizzan Cohen

New member
אתה גוש פחמן...

עם "אשליות". מה שאתה קורה לו "אשליות" הוא לא גוש פחמן. אתה יישות שיש לה מחשבה, דיעה, רגש, ידע, אמונה... אז אתה יכול לאמר "הכל חומרים כימיים במוח שיוצרים אשליה..... אבל גם אז צריך להיות משהו "מושלה". פחמן לא יכול להיות מושלה. למעשה, הקיום של הפחמן הוא אך ורק בתוך הידיעה שלך. שאותה אתה פוסל כ"סתם חומר". מבילעדי ההכרה שלך - אין פחמן. זאת ועוד, את קיום הפחמן יהיה לך יותר קשה להוכיח אובייקטיבית מאשר את קיום ה"אני". כמו שאמר דקארט "אני חושב משמע אני קיים". עצם היכולת שלך להטיל ספק בקיומך - מחייבת מישו שיטיל בכך ספק - אתה. בסופו של דבר - אתה כן קיים. ויותר מכך, יש לך אחריות, יכולת לשנות, יכולת להוביל, יכולת להרגיש, יכולת ליצור, ויכולת להקים חיים חדשים. הטל ספק עד כמה שתירצה - אתה פה. אתה יכול לנסות לברוח מפה אל תוך הנבירה הזו באי הקיום, אתה יכול לנסות לברוח מפה באמצעות אלכוהול, אתה יכול לנסות לברוח מפה באמצעות סמים....... אבל כשתסיים לחשוב, כשתתעורר בבוקר, וכשייגמר הטריפ - אתה עדיין פה. אתה פה וזו עובדה. אם תשאל אותי - אל תנסה לברוח. בתוך הבריחה הזו אתה מפספס את ההיזדמנות שלך להוויה שלמה, לעיצוב העצמי. במקום זאת, קח אחריות על עצמיך, על עולמך ועל סביבתך, כי זה מה שיש לך.

למעלה