בקשת עזרה

mimal

New member
הורים לילדים מגמגמים

למשתתפי פורום הגמגום שלום! אני קלינאית תקשורת המטפלת בגמגום וכרגע עומדת להתחיל בתוכנית טיפול והדרכה להורים לילדים מגמגמים. רציתי לבקש את עזרתכם: ספרו, מה היו הדברים שהוריכם עשו בקשר לגמגום שלכם שלא אהבתם ומה הם עשו שכן אהבתם. למשל:"לא סבלתי שנתנו לי עצות כל הזמן- דבר לאט, תנשום" או "אהבתי שפשוט הקשיבו לי בסבלנות" וכדומה. אודה לכל מי שישתף אותי גם לטובת הדור הבא של המגמגמים.

mimal

New member
בקשת עזרה

חברים יקרים! ברצוני לבקש את עזרתכם. אני קלינאית העוסקת כעת בהכנת תוכנית טיפול להורים לילדים מגמגמים. הייתי רוצה שתנסו להזכר: מה כילדים עיצבן אתכם ביחס של המבוגרים אל הגמגום שלכם ומה אהבתם ביחס או בהתנהגות שלהם כלפיכם. הדברים יכולים לעזור לי בבנית תוכנית הטיפול וכמובן לעזור לדור הבא של המגמגמים. תודה מראש למשיבים.

adderal

New member
הפריע לי

שלא היה להם סבלנות לשמוע אותי מסיימת את המשפט או שהיו משלימים את המשפטים שאני אומרת, בקיצור חוסר סבלנות.

elada23

New member
הפריע לי

הפריע לי בעיקר המבטים של כאילו אני הולך למות תיכף ... וגם הוויכוחים של ההורים שלי (שכמובן לא הייתי אמור לשמוע) מי אשם שאני מגמגם ....

אני מבין שאתה גר אם ההורים לכן

יש לך הרבה לחצים וזה משפיע על הדיבור גם אני עברתי את זה

b e ll

New member
ישנה קומונה כאן בתפוז

אני מנהלת אותה. מצחיק שרק אתמול הכנסתי הודעה בעניין דומה. את מוזמנת לפי הכתובת שבחתימה שלי. אני חושבת ששם יש יותר הורים לילדים מגמגמים. מובטחים לך שם דיונים רציניים.

mimal

New member
תודה!

תודה על העיצה, הענין הוא שרציתי דוקא זכרונות ילדות של מגמגמים בוגרים ולא כאלה שהיום הורים בעצמם. נקודת המבט שלהם אחרת.

b e ll

New member
החברים בקומונה הם כולם מגמגמים

שהם חלקם גם הורים לילדים מגמגמים. יש להם פרספקטיבה מצויינת משני עברי המיתרס. הייתי פונה גם למחקרים שנעשים בתחום החינוך על ילדים מאושרים, ביקורת מצד המטפל המשמעותי ביותר לילד ונושאים קרובים. יש מחקרים נהדרים שנעשו בתחום החינוך על בעיות אלימות אצל ילדים וממה הן נובעות, לא יכולתי שלא לעשות הקבלה מאוד משמעותית. אני מיישמת הלכה למעשה את זה אצל בתי שהחלה לגמגם לפני שלוש שנים. אם תרצי לשמוע/לקרוא עוד, את מוזמנת.

אני שנאתי את כל ההתייחסות

אמא שלי גם היתה מגמגמת והיא פתחה לעצמה שיטה של לקחת אוויר והיום היא לא מגמגמת בכלל או לעיתים רחוקות מאוד מאוד וכל הזמן היא אמרה לי תקחי אוויר , תנשמי , תחשבי וגם אבא שלי שניהם חשבו שזה נורא קל אם אני יעצור לרגע והרגע זה יעשה את הדיבור יותר טוב וזה בכלל לא ככה וכמובן שהם כל הזמן לקחות אותי לקלינאיות תקשורת ולא וויתרו ועל זה אני לא נותרת להם להיפך

למעלה