בקשת עזרה

בקשת עזרה

שמי גל (שם בדוי) אני בן 19 ואני הומו בארון בתקופה האחרונה ההורים שלי התחילו לחשוד ולשאול שאלות לגבי הזהות המינית שלי, ההורים שלי הם דתיים ומאוד סגורים לנושא, התחלתי לפחד מהתגובה שלהם ואני יודע שאם הם ידעו בוודאות אז יהיה פיצוץ בבית. נכנסתי לפחדים ולחששות רבים, עד שלפני שבועיים החלטתי לעזוב את הבית(באיזור חיפה) לתל אביב כי שם יש פתיחות יותר גדולה לנושא, יש לי חבר שגר שם והוא הבטיח לעזור לי בינתיים במקום לישון עד שאני ימצא עבודה ואני אולי יכנס כשותף איתו בדירה שהוא משכיר, הייתי בטוח שאני ימצא עבודה בקלות בת"א אבל התברר לי שזה לא בדיוק ככה... כבר יותר משבוע אני מסתובב ברגל כל יום ומחפש עבודה וכל הדלתות נסגרות לי בפנים, אני לא יודע מה לעשות כבר אני בלי כסף בלי עבודה אני במצוקה קשה אני לא יודע מה לחשוב כבר.. אני מפחד ללכת לאגודה בתל אביב שתעזור לי כי אני מתבייש.. ההורים כנראה כבר מבינים יותר שאני הומו וכבר כמעט ולא מתקשרים ולא מדברים איתי וגם כשיוצא לנו לדבר אז אפשר לשמוע את הכעס שיש בהם ואני מפחד לחזור לבית עכשיו יותר מתמיד. עבדתי בעבר כמלצר באולמות אירועים במסעדות בצפון הארץ ובברים.. כך שאני מכיר את העבודה ומוכן לעבוד בה, הגעתי למצב שאני לא אוכל ימים שלמים מהחשש של מה יהיה ומה יקרה בעוד כמה ימים אם אני לא יעבוד... אני מבקש עזרה כאן ממכם שאולי תעזרו לי למצוא עבודה כמלצר (כי זה מה שאני יודע לעשות) או כעובד דלפק או באיזה חנות בגדים או כל דבר שאני יסתדר מבחינת עבודה.. תודה מראש על הכל גל *אני "איש סגול" כותב את ההודעה בשם חבר שנמצא במצב הזה הקשה...אם מישהו יכול לסייע בבקשה פנו אלי במסרים ואני יפנה את הבחור אליכם..

Yuval Y

New member
בהצלחה, גל... ../images/Emo140.gif

נראה לי שיש כאן כמה גורמים הפחד מההורים הדתיים, שלא יקבלו אותך המעבר לגור בת"א לבד, בלי עבודה הבושה לגשת לאגודה או למקומות אחרים חוסר הרצון לאכול או לטפל בעצמך והתוצאה היא בלגאן גדול... נראה לי שקודם כל, כדאי לך לנסות לדאוג לעצמך לשים הכל בידי שמיים או אלוהים, לישון טוב בלילה, לאכול ארוחת בוקר, להכין קורות חיים ולצאת לעיר עם חיוך. אל תגביל את עצמך שאתה רק טוב במלצרות או משהו בכיוון. אני לא יודע עד כמה ההורים שלך מבינים שאתה הומו או שהם חוששים שיצאת 'לדרך של פריצוּת' בתהל"ה מדברים גם עם הורים דתיים, ובנענע יש גם פורום "הורים לגייז דתיים וחילוניים". אני לא יכול לומר אם תמצא עבודה מיידית, אבל אם תיכנס לשיתוק לא תגיע רחוק. ביחוד אם אתה גם חושש לעמוד ולבקש עזרה. אם תרצה, אתה מוזמן לפנות אלי, או לכל אחד מהגורמים. איש סגול - כל הכבוד על הנכונות שלך

ת ה ל ה

New member
מחזקת אותך גל,

אתה עובר תקופה מאד קשה. לא רק בקבלה העצמית שלך את הזהות אלא גם עשית שינוי מאד דרסטי בחיים והכל בבת אחת. קשה להתמודד עם הנושא של הזהות המינית גם כאשר יש תמיכה ועזרה מכל הצדדים, על אחת כמה וכמה כאשר ההורים דוחים אותך, ואתה עושה מעבר כל כך חריף של עזיבת הבית לעיר אחרת ונסיון להתמודד עם הרבה חזיתות בלי עזרה ותמיכה. כל הכבוד על האומץ ועל התעוזה לעשות צעד כל כך דרסטי, זה מראה על אופי ובגרות. לא פלא שאתה במצוקה וטוב מאד שאתה מכיר בצורך לקבל עזרה. עצתי לך כן להתקשר עם האגודה. אפשר גם בטלפון, לא צריך להגיע לשם אם כרגע זה לא מתאים לך. יש להם יועצים ואנשי מקצוע בעלי נסיון מאד גדול ואולי גם יוכלו ליעץ לך בנושא של עבודה. עצתי לך, אל תנסה לתקוף את כל החזיתות בבת אחת. כרגע התרכז בלסדר את עצמך בעבודה ובמגורים, צעד אחרי צעד. ההורים וההתמודדות הזו תחכה לך גם מאוחר יותר. אי אפשר הכל בבת אחת. לאט לאט, ואנחנו פה. אתה מוזמן להתקשר גם לאנשי תהל"ה או לבוא למפגשים באיזור תל אביב. יש לנו הרבה "ילדים" שבאים למפגשים גם בלי ההורים לקבל סיוע ותמיכה. בהצלחה דליה

בתל אביב ולא מוצא עבודה במלצרות?!

די תמוה בעיני אבל ניחא. תפנה לאגודה כי הרעבה עצמית לא תביא אותך לשום מקום. אם יש לך ניסיון כמלצר לא חסרים מקומות שירצו אותך. בהצלחה שיהיה!

למעלה