בקשת עזרה

בקשת עזרה

שלום לכולם. אני חדשה בפורום. אשמח לשמוע על כל פתרון להפרעת שינה המתבטאת ביקיצות לילה בין השעות 1-3 (נשארת ערה שעתיים שלוש לפחות). אציין שמאז ומעולם אני נרדמת מוקדם יחסית (9-10). מה לא ניסיתי. אפילו ייבאתי מנורת אור-מלא כדי להזיז את שעון השינה. כלום לא עזר. בלית ברירה אני צורכת כדורי נוקטורנו. רופא השינה, בצר לו ובמר לו, אמר שננסה ללכת על כדורים נגד דיכאון (למרות שבמבחני דכאון שהוא ערך לי- לא נמצא דיכאון), כי זה עדיף על כדורי שינה. הוא חושב שאולי בכל זאת מדובר בדכאון סמוי. אבל אני מרגישה שזו איזו הפרעה גנטית-ביולוגית (סתם הרגשה. גם הורי לא מצטיינים בשינה). אשמח לשמוע כל תגובה והצעה. תודה

דנטל

New member
דיברת עם הרופא בקשר להרגשה שלך

לגבי הגנטיקה? ישנן בעיות שינה שהן אכן גנטיות והטיפול הוא ממש החלפת גנים רק שזה ממש נדיר כי למרות שהטכנולוגיה כבר קיימת היא עדיין בתחילתה.

לא איכפת לי לעבור ניתוח מוח

אם זה יעזור. כשאמרתי "גנטי" התכוונתי לומר שהתחושה שלי היא שיש סוג של הפרעות שינה שאינן תגובה לארועים, ואינן תוצאה של מתח נפשי. יש לי הרגשה (כמי שחיה את הנושא כבר כמעט ארבע שנים), שיש הפרעות שינה שנולדות מאיזה באג במוח, מחסור בהפרשה של הורמון, דברים כאלה. זו סתם תחושה כמובן. אני מקוה שאני מבהירה את עצמי. אני מרגישה שרפואת השינה עדיין בחיתוליה וטרם פיענחו ממש את העסק המורכב שנקרא שינה. בכל זאת, אם יש לך איזה פתרונות רעננים בשבילי או מחשבות על פתרונות אשמח מאד לשמוע. תודה

דנטל

New member
הורמון השינה הוא מלאטונין

את יכולה לקרוא עליו בקישורים שיש למעלה. גם זריקת מלאטונין זה דבר שנדיר שעושים.

למעלה