בקשת עזרה

• פותח הנושא dayom
  • פורסם בתאריך

dayom

New member
בקשת עזרה

שלום לכל המעוניינים מישהו יודע על תוכנות או לומדות מחשב שעוזרות בהפעלת ילד דיסלקט בגיל 11 הכוונה קריאה כתיבה חשבון אנגלית או כל משחק אחר אפילו

שריד

New member
תוכנות להפעלה

עומרי שלום, איני מתמצא בתוכנות שמפעילות ילד דיסלקט. אולם יכול להיות שבפורום חינוך מיוחד תמצא. על כל פנים מה שתוכל לקבל מאיתנו הוא חשיבה על איך לתווך לנער שלך טוב יותר את הסביבה, בעזרת מחשב או עזרים אחרים, לעורר מודעות ומוטיבציה ללמידה קריאה וכתיבה. בינתיים כדאי להתחיל עם דברים שהוא אוהב ואני מבין שמחשב הוא אמצעי טוב. תנסה להכנס איתו לפורומים של מחשבים, סדרות או כל דבר שנמצא בתחום התעניינותו...ולעודד אותו לכתוב בפורום. במקביל אני אנסה לאתר לך תוכנות אבל אני אצטרך הכוונה ממוקדת יותר עבור אלו מטרות הן צריכות לענות. בברכה שריד

dayom

New member
תודה

שריד תודה על ההיענות. קצת רקע על הילד שהוא אחי: כשהוא נולד התגלה לו גוש שומן שלחץ על מערכת העצבים והוא עבר ניתוח להסרתו. כתוצאה מהגוש נגרמו לו שתי התקפים אפילפטיים קשים שהסתיימו באישפוזו. לאחר הניתוח היו לו בעיות בדיבור ובהתקדמות שכן הוא הפיגר אחרי בני גילו. רק בזכות עקשנות הוריי שנלחמו לקבל טיפול בהתפתחות הילד בבית חולים הלל יפה בחדרה הוא התקדם יפה והיום הוא במצב שהוא קורא וכותב ומתפקד היטב,אך למרות זאת יש לו מספר נ'ק לשיפור כמו שגיאות כתיב וקשיים החשבון. למרות שאנחנו יושבים איתו על תרגילים מסויימים הוא לא זוכר כלום למחרת וחוזר על אותן שגיאות וקשיים. בנוסף לכך הוא אובחן כדיסלקטי ברמה בינונית(איבחון בניצן) אנחנו מחפשים תוכנות או לומדות מחשב שיגרמו לו לתרגל ולעבוד תוך כדי משחק ועיניין ושיאדגרו אותו. בנתיים יש לי אתר של לימוד הקלדה עיוורת שאיתו אני ינסה לעניין אותו ואם תוכל לברר לגבי עוד אפשרות של משחקים לומדות תוכנות או כל דבר בעזרת מחשב בנושאים עיברית אנגלית חשבון תודה מראש עומרי

שריד

New member
אתר מט"ח

עומרי חג שמח. באתר מטח תוכל למצוא גרויים שונים. אני למשל מצאתי את הקישור לסיפורים המצורף דף "כנפיים". אני ממליץ לך שוב לחפש בקישורים של פורום חינוך מיוחד (מספר 462). יש להם עושר של קישורים שנצברו עם השנים. בברכה שריד

קישורים מצוינים../images/Emo24.gif

שריד, הקישורים הסיפוריים מקסימים. המשך בהם בבקשה.

שריד

New member
הי חיננית תספרי לנו מה עשית איתם ?

על כל פנים האתר באמת מקסים שימי לב למשחקים המגוונים והאיכותיים. למשל בדף הזה

למעלה