בקשת עזרה

oshrie

New member
בקשת עזרה

אתם בוודאי מקבלים הרבה בקשות כאלו, אז אולי עוד אחת... הייתי בראיון עבודה ששם באחד השלבים שלחו את כתב ידי לגרפולוג, בסופו של דבר הודיעו לי שלא התקבלתי לעבודה (כמובן מבלי לפרט את הסיבות). כמובן שישר ירד (כמעט) כל הבטחון העצמי, כאילו משהו אצלי לא בסדר ועדיין לא גיליתי אותו (חשוב לציין שאין לי רגשי נחיתות כל שהם ואני מודעת למעלות ולחסרונות שלי). אולי תוכלו לעזור לי ולספר לי מה אתם רואים בכתב יד שלי. אשמח לקבל כל תגובה טובה ורעה תודה רבה רבה

shonshon5

New member
בקשת מידע ../images/Emo8.gif

היי מהודעתך לא ניתן להסיק חד-משמעית שקיים קשר ישיר בין הניתוח הגרפולוגי לבין העובדה שלא קיבלו אותך לעבודה. הסיבות לכך עשויות להיות רבות ושונות, כמובן, החל מהתרשמות עפ"י מראה חיצוני ועד למשרה "תפורה" מראש למישהו עם קשרים נכונים... לגבי תכונות אישיות - מהסוג שאותן ניתן למצוא באיבחון גרפולוגי - הרי שגם כאן ברור שניתן לשייך כמעט לכל תכונה כזו ערכי "טוב" ו"רע" בהתאמה לדרישות התפקיד. לדוגמא, שמרנות, הליכה בתלם וסדר מופתי עשויות מאד להתאים לתחומים כמו ראיית חשבון וכדומה, והרבה פחות לעיסוק בתחומי הבמה והקולנוע (נניח...) שם יאירו פנים למקוריות, חדשנות, העזה ופריצת מסגרות. שערוריות שפרצו לתקשורת בשנה האחרונה בפירמות ענקיות לראיית חשבון קשורות בכל אחד מהמקרים, מי יותר ומי פחות, ליצירתיות יתר, העזה ופריצת מסגרות בתהליכי העבודה, בתרבות ובחשיבה הארגונית בפירמה. מסקנות: מה שרע לאחד - עשוי להיות יתרון לאחר. המצב במשק קשה - קשרים הם המפתח, יותר מתמיד, לצערי. וודי אלן (או גרושו מארקס, לא זוכר..) אמר פעם: "אני לא מוכן להיות חבר במועדון שמסכים לקבל אותי אליו" ואני מציע: "אני לא מוכן לעבוד במקום שמקבל אותי על סמך כתב היד, בלי פרוטקציה". בהצלחה! אבי

Ramie

New member
מסכים לגמרי עם אבי

לפעמים נותנים לגרפולוג ערימה של כתבי יד, מגדירים את הפרמטרים הדרושים למישרה והגרפולוג בוחר את כתבי היד המתאימים ביותר. אם לא נבחרת זה פשוט אומר שבמסגרת הפרמטרים שניתנו היו כתבי יד מתאימים יותר. אין בכך ללמד דבר על כותב מסויים.

תראו תופעה מעניינת:

בכתב ידו של טל הצעיר, בחלק התחתון של האות ד' במלה, איך לא: "אודי", האות מיסגרה צורה רבועה. נניח שאילו הם הקטעים שמילה התייחסה אליהם, לרבות הקטעים שבהם הוא עקשן ודעתן יותר, מקשה, מתנגד, בקורתי, לא מקבל את הדבר כפי שהוא אלא מתחקר כמי שעבר את שלב התמימות. זאת על רקע כתב עתיר קערות, בעל קו שנראה 'חם' ומלא רגש, אם כי עט שופעת עלולה להטעות. ומנגד יש לנו את אושרי, שכתב ידה משדר דברים שונים לגמרי, והנה הגעתי למלה "הזה" ותראו את בסיס האות ז' שמצייר גם כן את הצורה הרבועה ההיא. יש לציין שבכתב זה הניגוד בין העיצוב הרבוע לשאר הכתב אינו מושך תשומת לב. יש להניח שהסגולות הזויתיות רבועות תופענה במדה כזו או אחרת גם אצלה. אצל שניהם, הבטוי החצוני של הזוית מרוכך משמע כשצריך או כשהם רוצים הם יודעים גם להיות גמישים, מקבלים, נוחים, מושפעים ומקבלים את הדברים בלי עין חקרנית, ספקנית, בקורתית או שמא חשדנית. מצד שני ייתכן שרק וויזואלית העיצוב כאן דומה אך כל שאר המרכיבים שסביב זה הם שונים.

עיצה לא מחייבת:

במדה שניתחתם מישהו והוא יצא 'מקסים', סימפטי, חברותי, כנה, פתוח, תקשורתי וכד', בקיצור שלל תכונות חיוביות באופן מיוחד, הדליקו לשניה את נורית האזהרה. לא שאין כאלה, יש גם יש, אך תמיד תזכרו שגם רבים מן הפסיכופאתים, קודם שנתפסו ואובחנו, הוגדרו ע"י מי שנתקלו בהם כאנשים הכי סימפטיים, מקסימים ומעוררי אמון שנתקלו בהם מעולם, עד כי לא יעלה על הדעת.. לילה טוב.

oshrie

New member
ומה זה אומר בעצם?

מה משמעות הניגוד הזה? אולי תוכל לפרט יותר?

oshrie

New member
הבהרה

אתם צודקים לגבי "הטוב והרע" וזאת כמובן בנוסף לעובדה שלא סיפרתי על סוג העבודה. כל ההרגשות הנלוות נבעו מהעובדה שלא ידעו אותי אם יש מועמדים נוספים (וזאת זכותם כמובן) ועד לשלב הגרפולוג הם נראו מעוניינים. כמובן שכל ההסברים על אי קבלת העבודה הגיוניים (מועמד אחר מתאים יותר, אי התאמה לתבנית מסויימת...). הבקשה שלי היא אם תוכלו להגיד לי מה אתם כן רואים בכתב ידי על תכונות האופי שלי (אני אדע לעשות את ההשלכות למקצוע המבוקש).

למעלה