בקשת עזרה

lilis45

New member
בקשת עזרה

אני אם חד הורית לשלושה ילדים. הבת הבכורה שלי נפרדה מהחבר שיצאה איתו בשנתיים וחצי האחרונות. יותר נכון הוא נפרד ממנה לפני חודשיים. היא התקשרה אליו בניסיונות להשיב אותו אליה וללא הצלחה הוא התחיל לסנן אותה כי היא מתקשרת אליו בלי סוף. הוא שלח לי קודם SMS שאני לא אתן לה לצאת מהבית כי היא רוצה ללכת אליו לעבודה. אין לי דרך לעצור אותה היא כבר בת 18.5 עכשיו היא בדרך אליו ואני כאן חסרת אונים. אין אבא בסיפור הזה. מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה להבין מה שהלב מסרב?

Shellyoosh

New member
אני בת 16 אבל לדעתי

תסבירי לה בכנות שהוא לא בשבילה. והוא גם לא יהיה ואין צורך...צריך להמשיך הלאה ותנסי לעזור לה להכיר מישהו אולי חבר של מישהו מהמשפחה....בגיל שלה. ותסבירי לה שגם לשלוח אסאמס או מכתב אמיתי מהלב עדיף ממילים ושיחות מתמידות בטלפון כי בנים לא אוהבים שמציקים להם.

לילי - שתי עייצות לי אלייך :הראשונה,יש דברים

שצריך לחוות בעצמך כדוגמת "מאבקה" של ביתך על אהבתה.זה לא יהיה לה קל,כי ברור שהבחור נחוש להתנתק ממנה,אך עלייך לתת לה להתנסות בחוויה הקשה והבונה

בגרות נפשית ויכולת התמודדות עם קשיי ועובדות החיים,שאחת מהן - שאיננו יכולים תמיד להשיג את מבוקשינו,בטח כאשר יש עניין של משהו מהצד השני שלא מעוניין.

מה שכן את יכולה וצריכה לעשות במידה והקשר ביניכן טוב - להיות לה לאוזן קשבת,לגב תומך ומרגיע ומחזק,וגם מעודד לכך שיש גם חיים אחרי ,ובטוח שהיא תצליח למצוא לו

תחליף.שותפה למועקותיה וקשייה כעת,וגם אולי בהמשך.חשוב שתביני שניתוק קשר זוגי יכל להוות סוג של טראומה עבור ביתך,בגלל אובדן החבר.עלייך לנהוג בזהירות

עימה,בחוכמה של מבוגר,וכאם תומכת.המצב יכל לקחת עבורה זמן ארוך,עניין ההשלמה עם האובדן שלה,ולכן עלייך לדעת שזה לא "בזבנג וגמרנו"...

במידה ותבחיני בעוד זמן מה שביתך נמצאת בקושי נפשי עמוק,מתקשה לתפקד,בוכה הרבה,לא מתקשרת וכד',אז יהיה מקום לחשוב על עזרה מקצועית עבורה.קודם,תני לה

את האפשרות שגם הזמן והתמיכה שלך ושל חברותיה יעשו את שלהם.מתוך דאגתך, בוודאי תבחיני מהו מצבה בעתיד,ובהתאם ,תחשבי מה לעשות.בהצלחה.

אני חושבת שהיא מבינה

אבל לא מקבלת.
חושבת שהיא יכולה לשנות את דעתו או לשכנע אותו לתת לה הזדמנות לתקן את מה שמבחינתו אינו בר תיקון.

מהניסיון שלי אי אפשר לגרום לאנשים לעשות משהו שאינם רוצים לעשות, אפשר בעדינות להביע את דעתך להגיד לו שאם לפני שבוע אולי היה שביב של סיכוי לחזור, ההתנהגות האובססיבית הזו שלה בחודשיים האחרונות רק מאששת לו את הבחירה שלו להיפרד... שההתנהגות הזו שלה משיגה בדיוק את ההיפך.
אחר כך הציעי לה ללכת לייעוץ לעבור את המשבר ולאסוף את עצמה וללמוד על עצמה דבר או שניים כדי שלא תחזור על הטעויות שלה במערכות יחסים הבאות.

lilis45

New member
תודה על תשובתך

מה שכתבת בנוגע להתנהגות שלה שמשיגה את ההיפך, אני כבר חיבקתי אותה ודיברתי איתה על זה וזה לא עזר...
היא חיילת והלכה לפסיכולוג בצבא לפני כמה שבועות זה הרגיע אותה והחזיק מעמד 3 שבועות....עד אתמול
יש לה תור נוסף בעוד שבוע. אני מעודדת אותה ללכת ולדבר איתו במיוחד כי היא סגורה עם חברות ואיתי לא רוצה לדבר על זה.
מה עוד אני יכולה לעשות? תודה לך

Shellyoosh

New member
תראי אני עכשיו חושבת על זה ו...

כדאי שתשאירי לה להחליט לבד! היא כבר נבוגרת 18+ וזה החבר שלה...רק תציעי לה.. שתבדוק שוב אותו ותנסה ללכת איתו לדייט..ושתגלה עוד עליו ושתתנצל לגבי כמות הצילצולים שעשתה ותגיד לו שהיא רוצה להתחיל מחדש! :)

לילי -..."שתלך לדייט..."-זו פסיכולוגיה בגרוש

ציינת שהיא פגשה פסיכולוג בצבא,כנראה שמדובר בקב"ן (קצין בריאות נפש).מה שכן את יכולה לעשות :1.לומר לביתך לתאם עם הקב"ן פגישות רצופות וקרובות יותר אחת לשנייה,כי היא כעת במצוקה,והזמן הרב בין הפגישות מותיר אותה "עם הלשון בחוץ" וזה לא טוב.השיחות אמורות לא רק להרגיע אותה,אלא ליצור לה מבט נפשי רחב יותר על האפשרויות העומדות בפניה כעת ולהמשיך הלאה מהבחור ולמצוא את החבר הבא.ובעיקר - להשאיר מאחור את "האבל" על הפרידה !
2. במידה והיא לא מתאמת עם הקב"ן,את יכולה לפנות ליחידה הצבאית של ביתך ולאתר את הקב"ן / או באמצעות קצין העיר לפי מס' אישי של ביתך ,ולהבהיר לו את חשיבות שיחותיו עימה,ובקשתך להגביר את המפגשים בינו לבין ביתך,עד שהוא יגיע למסכנה שביתך במצב יציב יותר ורגוע .3.בדקי עם הקב"ן באם ניתן וכיצד להפנות את ביתך להמשך טיפול פסיכולוגי מעבר לשיחות ההרגעה של הקב"ן במידה והבעיה לא תחלוף וביתך תישאר "תקועה" .בהצלחה.

lilis45

New member
לא מדובר בקב"ן

לפי הבת מדובר בקפ"ס לכן אני מבינה שזה פסיכולוג ולא פסיכיאטר.
הבת חזרה בינתיים לבסיס ובשבוע הבא תהיה לה פגישה. תודה רה לך על העידוד!

למעלה