בקשת עזרה

roni716

New member
בקשת עזרה

למרות המכתב הארוך אני ממש אשמח לקבל התייחסות , וזה מהותי מאד עבורי, אני מכיר את חברתי כחצי שנה , הכרנו באתר הכרויות , חברתי כבת שלושים ואחת , מהנדסת מחשבים בחברת מזון גדולה. השלושה חודשים הראשונים היו מקסימים אך לאחרונה אני שם לב לדפוס התנהגות שלדעתי לא בריא ורציתי להתייעץ ולנסות להבין מה הבעיה: חברתי רוב הזמן מדוכאת תמיד משהו מפריע לה, בהתחלה לא היה לה טוב במקום העבודה וחשבתי שמצב רוחה ישתפר שהיא תחליף אותו אבל גם שהחליפה (במאמצים רבים מאד) לא היה לה טוב , לא היה לה טוב בדירה שהיא גרה בה אבל גם שהיא עזבה את הדירה ועברה לאחרת (שוב במאמץ רב, ממש הכרחתי אותה כי לבד היא לא הייתה עושה זאת) לא טוב לה, אנשים מסביבה מדכאים אותה למרות שברושם הראשוני שהיא עושה היא נתפסת כאדם מאד חברותי, קשה לה עם ההורים שלה למרות שהיא מאד אוהבת אותם , היא תמיד סובלת ומרגישה שהחיים רעים אליה וקשים מידיי. היא בחורה מדהימה ביופיה למרות שהיא מרגישה תמיד מכוערת. בנוסף , אין לה חברות או תחביבים ואת מעט החברות שיש לה היא לא אוהבת .הקשר שלה איתי תופס את כל חייה בצורה אובססיבית, עשרות טלפונים ביום והרצון כל הזמן להיות יחד ,אם אני לא עונה לה היא יכולה להתקשר שש או שבע פעמים בטווח של חצי שעה . השלושה חודשים הראשוניים היו חלומיים ובאמת לא רציתי לעזוב אותה לרגע אבל לאט לא ט דברים התחילו לצוץ ולאחרונה אני מרגיש שאני כל חייה והיא כל חיי וזה לא בריא, היא נפגעת ממני על שאיני מקדיש לה זמן מתעצבנת מדברת לא יפה ומייד מתנצלת ואומרת שהיא יודעת שהיא בן אדם רע ושלא מגיע לה להיות מוקפת באנשים , לפעמים גם אומרת שאין לה מקום בעולם ועדיף ולא הייתה קיימת. ממש קשה לי לשמוע את זה. אחרי מריבות כאלה היא פשוט גמורה מבחינה פיזית , העצבים לוקחים ממנה הרבה אנרגיה וממש עושים אותה חולה. היא מודעת לזה שלא טוב לא , היא יודעת שמשהו מפריע לה , הצעתי לה כמה פעמים לגשת לטיפול אך היא כרגע מסרבת. האבסורד הוא שהתאהבתי בה בגלל שבתחילת הקשר היא נראתה לי הבחורה הכי כיפיית ושמחה בעולם וזה גם מה שהיא שידרה!!! אני מודאג מאד, אני מבין שמשהו בקשר לא בסדר, שבאמת לא טוב לה והיא באמת סובלת ומצד שני אני חושב שיש פה בעיה שלא מטופלת . ומעל לכל אני מרגיש רגשות סותרים , מצד אחד אוהב אותה ומפחד מאד לאבד אותה ומצד שני אני עייף, אין לי תמיכה (בטח לא ממנה היא מרוכזת רק בעצמה)אני מותש , מתוח ומרגיש שאני פשוט נשבר!!! אני מרגיש שאני נמשך לקשר הרסני מה יש לה ????? מה עושים עם זה??? בבקשה עזרה!!!

roni716

New member
ועוד משהו קטן

מה שמפחיד אותי לא פחות היא ההתנהגות שלי , אני מרגיש שאני נמשך לתוך קשר לא בריא , שמתיש אותי וגורם לי לצאת מדעתי , מצד שני אני לא יכול לוותר עליו. אני לא מסוגל לדמיין את החיים שלי בלעדיה , ממש כמו מכור אליה למרות שאני יודע שהיא לא עושה לי טוב , הסתירות האלו בתוכי הורגות אותי

שלום לך, מהכרטיס שלך עולה שחיית למעלה משלושים

שנה בלעדיה, כך שאם לאחר חצי שנה אתה חש שלא תוכל לדמיין את חייך בלעדיה על אף שאתה יודע שהיא לא עושה לך טוב כדאי לדעתי לשקול בחיוב לפנות לאיש/ת מקצוע כדי להתחזק. לא רק מול הקשר הזה אלא גם מול קשרים עתידיים.

roni716

New member
טל , גרא - תודה על התשובות

נכון , אני בן 32 ומתוכם מכיר אותה רק חצי שנה , אני סבור שנקשרתי אליה כל כך בגלל שהיא נכנסה לחיי בתקופה שהייתי מאד בודד, מאד פגיע ומאד זקוק לקשר. יכול להיות שאני אגוצנטרי , אבל כמו שכבר אמרתי , אני טרוד מהבעייה שלי לא פחות מהבעיות שלה, מהעובדה שאני נשאה לתוך קשר שעושה לי רע ועדיין לא מסוגל להתנתק ממנו מצד אחד ומצד שני לא יכול לתקן אותו כי אין נכונות מצדה. מרגיש חוסר אונים!!!!! כרגע היא לא מוכנה לשמוע על שום סוג של טיפול .... אני מרגיש לכוד, אני מרגיש שלא טוב לי ואני לא מסוגל לצאת מזה ואני מרגיש שגם לה לא טוב אני מודה לכם על התשובות, מה שאני מסיק הוא שאם היא לא רוצה ללכת לטיפול אני צריך ללכת לטיפול , לסדר את הראש ולעשות את ההחלטות הנכונות נכון??? שוב תודה!!

מהתיאור שהבאת אכן נשמע שאתה נשאב לקשר הרסני

לא בהכרח בגלל מה שיש לה או אין לה אלא בגלל שהיא מסרבת להכיר בחומרת המצב, לקחת עליו אחריות או לפנות לטיפול. מכיון שהיא לא הפונה כדאי להתרכז במי שכן פנה - אתה. מה תרצה לעשות עם זה? האם אתה זקוק לעזרה על מנת לעשות זאת? אם כן, כיצד תוכל להשיגה?

גרא.

New member
roni716,חברתך,אינה רוצה לגשת לטיפול.גם אי

אפשר להכריח אותה לעשות כן.אבל אחרי מה שתארת שעובר עליה,ועליך,יתכן שהיא תהיה מוכנה ללכת איתך יחד לטיפול זוגי,כמובן לא לא בשבילה,אלא בשבילך.אחרי הכל,אתה מאד יקר לה,היא מאד תלוייה בך,ומכאן גם שהיא חייבת ממש חייבת ב ש ב י ל ך כמובן,ובשבילה בעקיפין,לטיפול זוגי.זה אפשרי גם אתם עדיין לא זוג ממוסד.אבל חיים מן הסתם ביחד.

eveik

New member
אני חושב שאתה בסדר גמור

ואני בספק רב אם אתה צריך טיפול. זה שקשה לך ואתה מרגיש שצריך לבצע שינוי זה לא אומר שאתה צריך פסיכולוג שיעזור לך. אני אישית הייתי מנסה לשתף את החברה במה שאתה עובר ומנסה להסביר לה שיש פה 2 צדדים. כי לא יכול להיות שתיהיה מרוכזבת רק בעצמה כל הזמן, זה אתה לא צריך להגיד לה, זה אתה צריך להבין. היא צריכה להבין איך אתה מרגיש, לכבד את זה ולרצות לעזור לך. אם היא לא מוכנה אז מומלץ לא להישאר בקשר הזה כי זה רק יחמיר עם הזמן. אם היא מוכנה אז טיפול (כשאתם הולכים ביחד) יכול לתרום. חשוב אבל שהיא תיהיה מוכנה להשתנות כי בסופו של דבר זה מגיע ממנה ואם תביא לטיפול כשהיא כמו שהיא וככה תיהיה אז סביר להניח שלא באמת תיהיה התקדמות.

למעלה