בקשת עזרה

dalitrin

New member
בקשת עזרה

לפני כמה שבועות הגעתי למסקנה שהנעליים שלי לא מתאימות לי. בסוף רוב הריצות כפות הרגליים שלי כואבות ובעיקר האצבעות כנראה בגלל שהנעליים צרות מדי באזור האצבעות. היום הלכתי לחנות ריצה,רצתי על ההליכון וביחד עם המוכרת ניסיתי למצוא נעלים. מדדתי נייק כאלו ואחרות,אסיקס,ניו בלנס You name it ואף זוג לא היה מדהים. לא היתה אפילו נעל אחת שהכנסתי אליה את הרגל והרגשתי נהדר.היתה נעל אחת שהייתה מספיק רחבה אבל היה לה מין תפר מעצבן במקום ממש לא נוח. בסוף בחרתי זוג שהיה הכי נוח השארתי בחנות 95 ליש"ט (600+ ש"ח) וחזרתי לעבודה. בערב שהגעתי הבייתה ניסיתי שוב וגם הן לוחצות באזור האצבעות ובנוסף מצאתי אותו זוג ברשת ב 150 ש"ח פחות. מבחינת החנות אני יכולה לבדוק את הנעליים במשך 30 יום ,כולל ריצות בחוץ(וגם בגשם ,ברוח ובקור כמו הריצה של הבוקר) ואם הן לא מתאימות אפשר להחליף אבל התחושה שלי כבר עכשיו לא מי יודע מה לגביהן. משהיא יודעת או חוותה בעיה דומה,למשהיא יש המלצות לגבי דגם מסויים שאולי רחב במיוחד באצבעות? תודה דלית

efroch99

New member
אחלה סידור!

מדהים שהחנות מאפשרת להחזיר את הנעליים אחרי 30 יום. אני קניתי את נעלי הריצה שלי אחרי התאמה מקצועית בטיים טריאל. בשבוע הראשון נרדמו לי האצבעות וכרית כף הרגל בריצה, והתבאסתי פחד. התקשרתי לחנות ואמרו לי להתיר קצת את השרוכים, ואם זה לא עוזר - לבוא אליהם. לא חשבתי שקשרתי את השרוכים חזק מדי, אבל אחרי שרופפתי את השרוכים עוד קצת (מבחינתי הנעל כמעט "משוחררת" מהרגל) הבעייה נעלצה. אז במקרה שלי היה קצת התרגלות לנעל, אבל עכשיו אני איתן כבר כחודשיים, ונראה לי שזה בסדר (רק שאני מתבאסת שהן כבר נראות די בלויות).

מור שלז

New member
גם בנעליים, אין אהבה ממבט ראשון

גם כשמצאת את נעל הריצה שמתאימה לך, לוקח זמן להתרגל אליה. לא בטוחה שיש כזה "להכניס את הרגל ולהרגיש נהדר" נשמע שבחרת חנות מצויינת: עם מסלול ריצה, עם ייעוץ, עם אחריות. 150 ש"ח עבור השירות של הפעם הראשונה, והאופציה להחליף נשמע כמו עסקה טובה, בודאי בשביל קנייה ראשונה - אל תתבאסי מהמחיר ברשת. לגבי נעליים ספציפיות, קשה לי להמליץ. כל אחת והדגם שלה. אני רצה עם ברוקס, ועכשיו שהתרגלתי הנעל מאוד נוחה לי. אגב, אצלי הבעיה של הלחץ באצבעות נפתרה כשהבנתי שאני צריכה מידה אחת יותר גדולה: גם בנעלי ריצה וגם בנעלי רכיבה, וזהו נגמר הלחץ. אולי כדאי לך לבדוק גם מידה גדולה יותר (כאן המקום להתוודות שאני רצה עם נעליים שהן במידה וחצי גדולות יותר מהנעליים הרגילות שלי - ואני מכירה עוד הרבה רצים שמידת נעלי הריצה גדולה יותר). שיהיה בהצלחה, ותעדכני אותנו איך הולך

dalitrin

New member
תודה לכן גמדים,אפרוח ומור כמובן

חשבתי הרבה על מה שאמרתן וגם ניסיתי להבין מה לא נחו לי - מסקנות: מחר אני מחזירה את הנעליים (בלי שרצתי בחוץ )אפילו בבית זה מרגיש לוחץ ולא נוח אולי אני אנסה מחר זוג יותר גדול או דגם של גברים אין לי בעיה עם הצבעים גם ככה הנעליים באפור וצהוב. מה שכן היום קיבלתי חדשות ממש מסעירות ולכן זה חשוב עוד יותר - יש לי מקום במרתון לונדון!!! עכשיו הנעליים חשובות הרבה יותר דלית

אגשית

New member
שימי לב, שלחלק מדגמי הנעליים יש גם מידות רוחב

אני בעלת מבנה כף רגל צר מאוד בעקב ומתרחב באיזור האצבעות (דמייני סנפירים...) אני רצה רק בנעליים בגזרה רחבה ותמיד בודקת שאין שום עניין עיצובי באיזור האצבעות יש פירמות שמראש לא באות בחשבון בגלל המבנה שלהם (נייקי, אדידס) נסיון טוב היה לי עם אסיקס וברוקס. אם את רוצה פרוט הדגמים אשמח להרחיב.

dalitrin

New member
כן בבקשה

אני מאמינה שהבעייה שלי מאוד דומה .עד עכשיו רצתי עם אדידס ואתמול דווקא קניתי נייק שהיו הדגם הכי רחב בחנות, או כאלו שהיו הכי פחות לא נוחות באצבעות... היה לי זכרון טוב עם אסיקס אבל כמו שמור ספרה הרגל שלי גם גדלה והן לא נוחות יותר. רציתי לקנות שוב אסיקס אבל הדגם בחנות לא היה נוח במיוחד, לברוקס לא הגענו. אני הולכת לנסות שוב מחר ואם אני לא אמצא כלום אני אחפש חנות אחרת - אני בטוחה שאיפשהוא קיימת הנעל בשבילי

לא אגשית - אבל אותו סיפור

גם אני מקפידה לקנות רק נעלי ריצה במידת רוחב D (הרגיל זה B). לאדידס למיטב ידיעתי אין מידות רוחב בכלל, לכן זו בעיה. מניסיוני, לברוקס יש מידות רוחב בכמה דגמים - לפחות דגם אחד מכל סוג נעל (נייטרלית, סטביליטי, מושן קונטרול). אני רצה עם דפייאנס. קודם לכן, רצתי עם הרדיוס של ברוקס (דגם שהופסק). לפני כן, הייתי רצה עם סוקוני ג'אז. בכל הדגמים האלה יש מידות רוחב. ממליצה בחום. ערב טוב. דנה

אגשית

New member
הנה הדגמים:

קחי בחשבון שבנוסף יש לי קריסה אז הנעליים הן בקטגוריית המייצבות new balance 1224 הן מאוד רחבות רק אני באופן אישי זנחתי אותן כי זה כמו לרוץ בתוך סירות משוטים (רחבות מידי) brooks trace8 (בינתיים יצא דגם חדש- trance 9) brooks adrenaline gts 9 asics gel משהו מקטגוריית התומכות. לא זוכרת בדיוק. בכל שאר ההתנסויות שלי הנעליים היו צרות מידי ועשו צרות ככל שעלה הקילומטראז' בהצלחה!

dalitrin

New member
תודה אגשית

מחר אני אמשיך לחפש - החזרתי את הנעליים שקניתי אתמול ומחר שבת אני אבקר בעוד כמה חנויות ריצה. דלית

אולי תנסי נעלי גברים?

הן נחשבות בד"כ רחבות יותר מנעלי נשים. בכל מקרה, נעלי ריצה צריכות להיות טיפה יותר גדולות מנעליים רגילות, אולי חצי מידה או מידה יותר?

dalitrin

New member
תודה חתולה,אני אנסה לבדוק מחר

הרגל שלי די קטנה (38) יש נעלי גברים במידה הזאת?

נראה לי שהם מתחילים ב-40.5

שזה 41 של נשים, בערך. אולי נעלי ילדים בנים? את זה אף פעם לא ניסיתי...

asics tn984

אבל אני לא מוצאת דוגמה טובה באינטרנט, אז אולי יש להן שם אחר. זה גם לא דגם איכותי באופן מיוחד, פשוט היה בסייל, 100$ זה סבבה ואני נהנית מהן. העניין הוא שיש הרבה רשת בחלק הקדמי, אז האצבעות יכולות להשתובב שם.

dalitrin

New member
נראות מעולות ושמעתי עוד המלצות

אבל לפי ההבחנה אני צריכה נעליים תומכות מכיוון שיש לי נטייה להכניס את הרגל פנימה בזמן הריצה ואלו נייטרליות.. מה שלומדים בביקור בחנות לריצה

התשובה!!

בארה"ב יש מידות רוחב ולא רק מידות אורך. מידות הרוחב מתחילות ב A ונגמרות ב D כשהכי רחב זה DD ולגברים 4D והכי צר AAA לנשים. צריך להזמין ברשת או ממישהו שנוסע. זה עובד יופי, לא רק בנעלי ספורט, אבל סוף סוף אפשר לנשום לרווחה ומבינים כמה סבלנו כל השנים (לי יש רגל אפילו יותרר קטנה משלך).

אסיקס נימבוס

נעלי ריצה איכותיות במיוחד. מדדתי הבוקר. הדגם הקודם ג'ל 10-דגם צר ולכן מתאים עבורי יותר (רגלי צרה במיוחד) הדגם החדש ג'ל 11- דגם רחב ולכן לא מתאים לי, אבל שווה לנסותו. נוח ברמות ואני מדדתי לקראת נסיעתו של בעלי לארה"ב כדי שיביא לי. בארץ עולות בערך 900 שקלים - נבדק וספורט ורטאיימר באוניברסיטת תל-אביב ויש הנחה של 10% לסטודנטים (ואני כמובן סטודנטית ניצחית וכך יעלו לי בארץ 810 שקלים בלבד). בארה"ב עולות כ-100$... מניחה שגם בקנדה. בד"כ אני רצה עם נייקי פגע-סוס שגם הן מאד נוחות לי, אבל צרות כמו רוב דיגמי נייקי ולכן לא מתאימות לכל אחת או עם נעלי מרתון של סקוני שרכשתי בניו-יורק. ממליצה לך לנסות את האסיקס נימבוס.

dalitrin

New member
תודה נשיקולדה

הנעליים האלו נראות מעולה הבעיה שבזמן הריצה אני מכניסה את הרגל ולכן צריכה נעל תומכת . שממדתי נעליים הם בכלל לא היו אופציה (אולי לא היו בחנות) הנימבוס 11 עולים פה (אנגליה) 100 ליש"ט והדגם הקודם 75. מכיוון שעכשיו אני רשומה למרתון חשוב לי להשקיע בנעל ממש נוחה - מחר אני אבדוק אם היא מתאימה לי בכל זאת. דלית

למעלה