בקשת עזרה

charming2

New member
בקשת עזרה

אני סטודנטית להנדסאות תוכנה במכללה למנהל ואני רוצה לקנות מחשב נייד. אז ככה, מה שבעיקר אני צריכה זה מחשב טוב לתכנות, אבל אני גם רוצה להשתמש בו לשירים, סרטים, קצת משחקים וקצת גרפיקה. אני רוצה שהמחשב יהיה קל יחסית ועם איכות טובה למסך. שהזיכרון יהיה מהיר, מעבד לליבה כפולה (מה ההפרש במחיר אם זה ליבה מרובעת?). זיכרון גדול (עד כמה שיהיה אפשר בטווח המחיר שלי). אני לא יודעת איזה מערכת הפעלה לבחור windows xp או vista. אני ישמח אם תגידו לי מה עדיף לי ולמה. זהו בערך. אה כמובן שהכונן יהיה גם dvd וצורב. דרייברים של שמע וגרפיקה, זה הולך אוטומטי יחד? מה כדאי? בקיצור אשמח לשמוע מפרט טוב בטווח המחירים של 5000-6000 או קצת יותר. תודה רבה ויום נעים לכם.

תותית42

New member
כמה דגמים +-

Inspiron 1520 IN-RC03-1636 HP Pavilion dv6670ej Satellite A200-1GS E500-S.AP4DE R405-A.C2ABE יש גם דגמים יותר חזקים ומעט יותר יקרים , רוב הדגמים מגיעים עם VISTA על כן ממליצה על הדגם הזה Inspiron 1520 IN-RC03-1788 , המיוחד בדגם הזה free dos

Jan22

New member
קאווד קור עדיין לא נפוץ ...

קצת גראפיקה ? איזו תוכנות ? איזו רמה ? אם פשוטה אז (פוטושופ ושות') אין בעיה לעבוד עם X3100/GMA 950 [כרטיסים משולבים=חיסכון בכסף=לא מיועדים לגראפיקה מקצועית] .במידה ומדובר באוטוקאד / פריהאנד וכבד יותר, אז כבר כדאי לחשוב על סדרה 7 / 8 של NVIDIA (או המקבילה - ATI) בכרטיסים ייעודים (שעולים יותר ממשולבים). *XP מול VISTA ? למשתמש הפשוט אין צורך בזה ,אם אתה לא בנאדם שעובד עם DX10 [משחקים וכו'] ו64BIT (לא שיש יותר מדי משחקים שעובדים עם זה) זה לא ישנה. כמו כן הSERVICE PACK (הSP1) עדיין לא יצאה והמערכת לא יציבה מספיק. http://www.tomshardware.com/2007/01/29/xp-vs-vista/ תכנות ? VISUAL STUDIO C 6.0 ? מה בדיוק ? איזו רמה ? כנ''ל לגבי משחקים ...תהיי ספציפית בגלל שאת החומרה את לא תוכלי לעדכן בעתיד (זיכרון ,הארדיסק ועוד כמה שוליים ...כן !)

charming2

New member
אממ אני לא ממש מבינה בכל המילים שכתבת

תוכל לפרט לי יותר מה בדיוק? אני צריכה רמה פשוטה של גרפיקה לא משהו רציני. כרטיסים משולבים של מה? xp עדיף למשתמש הפשוט? תכנות במשפות כמו c c++ visual basic. ולמה את החומרה אי אפשר לעדכן בעתיד?

Jan22

New member
טוב

*כרטיסי מסך מתחלקים לשתיים: 1.משולבים (SHARED ,UP TO - ככה זה מופיע במפרטים) כלומר חלק מהזיכרון מוקדש לחישובי המעבד. 2.כרטיסים ייעודיים (DEDICATED) בעלי זיכרון עצמאי. הייעודי חזק יותר מהמשולב (ברוב המקרים) והוא מיועד לגראפיקה מקצועית. *XP עדיפה מכיוון שיש לך חבילות הרחבה (נקראות SERVICE PACK ועד היום יצאו 2 ,בקרוב יוצאת השלישית) בזמן שלVISTA אין אפילו אחת (אוטוטו יוצאת) ואם את לא עובדת עם תוכנות כבדות שתומכות ב64BIT אז אין לך טעם בה. *חומרה לא ניתן לשדרג מכיוון שלוח האם מולחם למעבד שמולחם לכרטיס המסך. יש ניידים שניתן להחליף את סוגי החומרה אולם הם בודדים. לרוב פרט לזיכרון (RAM) והארדיסק (HDD) או צורב (DVD) לא תוכלי לשנות כלום (פרט לעוד כמה דברים שוליים כמו יציאות וכו'). ------------------ מפרט התחלתי שאת צריכה הוא: מעבד PENTIUM M ,זיכרון 1G (כאשר סטנדארט הוא 512MB ,אבל לגראפיקה עדיף 1G לפחות) וכרטיס מסך בסיסי X3100 / GMA 950 (שהם כרטיסים משולבים). מעבדי הדור הקודם יהיו: SMPRON / TURION 64 / CELERON / PENTIUM <===== חד ליבה מעבדי הדור הבא: AMD X2 / INTEL CORE DUO / CORE 2 DUO / SANTA ROSA <=== ליבה כפולה אם כבר מראש את מכוונת לתקציב ה6K אז עדיף לקחת חומרה כבדה מראש. טכנית אין לך צורך במפרט מעבר לפנטיום/1G .מכאן זה כבר לבחירתך ,דואל קור מול חד קור.

למעלה