בקשת עזרה

Schnickelfritz

New member
בקשת עזרה ../images/Emo53.gif

היי
אני לומדת בכיתה יא´, 5 יחידות באנגלית. היום מורתינו הנחמדה הודיעה לנו שאנחנו צריכים לעשות הרצאה של 5-15 דקות על כל נושא שאנחנו רוצים (חלק ניכר מהציון). כמובן שבחרתי לדבר על באפי (אין צורך להסביר למה
). עכשיו, פה אני כבר צריכה מעט עזרה מכם. אני לא יודעת אם כדי לעשות את ההרצאה על הצדדים היותר עמוקים וסמליים של הסדרה או להשאיר את זה קליל. כמובן שאני אסביר קודם על הסדרה בכללי, אני אנסה לגלף לי יתד או משהו בשביל עזרים ויזואלים, אספר על הדמויות וכל זה. הבעיה תתחיל אם אני ארצה לדבר על דון או משהו (לפי מיטב ידיעתי, מספר אוהבי באפי בכיתה שלי מסתכם ב2, כולל אותי)- אני אתחיל לספר להם על המפתח והם יאבדו עניין. בקיצור, אני צריכה את עזרתכם בבנית הרעיון של ההרצאה. תכננתי על להראות חלקים מפרקים אבל היחידים שיש לי בוידאו הם פרקי סוף העונה החמישית, הגופה והזה עם באפיבוט- לא כאלו שאנשים בורי באפי יבינו. אני מקווה שהבנתם את הרעיון הכללי מהשטויות שכתבתי. תרגישו חופשי להציע כל דבר שעולה בראשכם- בתנאי שהוא בר ביצוע, כמובן. תודה רבה, חן.

14מתן

New member
את יכולה באמת

לנסות להראות שבאפי זה לא רק מכות זתומרת לא שזה מוריד ממנה אבל באמת להראות את THE BODY ועוד פרקים עם ערכים למשל אולי becoming2 שבאפי מספרת לאמא שלה שהיא the slayer (בעברית זה לא נשמע טוב) והם מתחילות לדבר על זה כאילו באפי לסבית (אישית היה לי קשה לראות את זה אולי את ראית אז תוכלי לדבר על זה ) ו.... לא ידוע מה עוד..

resputin

New member
לעזאזל..

גם השנה אני אצטרך לעשות את זה..? אי אפשר את ההרצאה של שנה שעברה..? המורה אמרה שזה 100 ברמה של יב´... (seven deadly sins) :(.

nAm250

New member
חברה שלי עשתה פעם הרצאה

בשיעור אנגלית על באפי והיא פשוט הורידה תמונות של כל הדמויות תלתה אותם על הלוח וסיפרה קצת על כל דמות ועל הקשרים בין הדמויות וסימנה אותם על הלוח בעזרת חצים וזה יצא דיי טוב. אני אישית ממליצה לך לא להיכנס יותר מידי לפרטים על דון ועל כל העניין של "המפתח" כי זה סתם מסובך ואנשים לא יבינו. פשוט תספרי קצת על הדמויות על העלילה הכללית של העונות וכשאת רוה שדברים מתחילים להסתבך פשוט תורירי את העונה- פשוט וקל ואף אחד לא באמת יידע!
בקשר לקטע מפרק לא הייתי ממליצה על פרק כמו "הגופה" כי זה לא פרק שמי שרואה בפעם הראשונה באפי יאהב את צריכה איזשהוא פרק קליל או קטע קליל עם בדיחות. הקטע שמתן14 הציע יכול להיות טוב או הקטע שספייק מנסה לנשוך את וילו ולא מצליח בעונה הרביעית יכול להיות טוב. בהצלחה

אממ..

באמת לא הייתי נכנסת לכל הקטע עם דון, אני מציעה לך להתייחס רק ל-4 העונות הראשונות, שיותר קלילות. את יכולה לתת דוגמאות של דברים שקורים בסאנידייל (אין לי דוגמה יותר טובה מהאש כרגע, אבל יש הרבה הרבה) כנ"ל להראות חלקים מסויימים מהם, את יכולה להראות את סצינת הלחימה של באפי ואנג´ל למשל(התהוות), שגם תראה על כל הרעיון של ´true love´ ואיך מתייחסים אליו(כנ"ל אחרי שבאפי שוכבת עם אנג´ל, ראיתי ראיון שג´וס דיבר והקביל את זה ל´בחור ששוכב עם מישהי ומתייחס אליה בקלות ראש למחרת בבוקר, כאילו שום דבר לא קרה´ ואיך שהתייחסו אל זה בבאפי, שבעצם אנג´ל הפך להיות רע בגלל ה-one moment of true happiness ולכן הוא התנהג ככה, אבל זה גם יכול לקרות בחיים האמיתיים וכך יש עוד הרבה הקבלות למציאות, זה מה שיפה בסדרה שלמרות הכל, היא מציאותית. זה כמובן, אם את רוצה ללכת על הצד העמוק.), ואת יכולה להרצות על זה שבאפי היא בעצם נערה בת 16 שמתבגרת לאט לאט ולתת דוגמאות לדברים שהיא היתה צריכה לעבור, להסתיר מאמא שלה שהיא קוטלת מצד אחד, ולעצור אפוקליפסות מצד שני, ובסופו של דבר היא רק רוצה להיות נורמלית. להסביר על הסקוביז ואיך כל אחד תורם, (וכמעט לכל אחד מהם הוקדש פרק מהסוג הזה, דה זיפו, ווילו הכפולה וכו´) אם את רוצה גם להתייחס להתמודדות עם מוות , אומנם ´הגופה´ זו הדוגמא הכי טובה, אבל זה פרק קצת כבד להסבר של 15 דקות על הסדרה, אז את יכולה לקחת את המוות של קנדרה, ג´ני קלנדר, אנג´ל וכו´. להסביר שבסופו של דבר האלימות היא נגד הbad guys ועוד. יש הרבה קטעים מצחיקים, שבעיקר הייתי לוקחת מפרקים כמו האש, או ווילו הכפולה, ממש לא חסר כאלה לאורך העונות הנ"ל. אני לא לגמרי מאופסת עכשיו, אז סליחה על הבלבול. את יכולה לפנות אליי באייסיק, אולי יעלו לי עוד רעיונות. ואל. (51118582)

Schnickelfritz

New member
זה רעיון טוב-

לעשות פלקט כזה עם קשרים של הדמויות. פרקים זה בעיה, כי אין לי אותם בוידאו ולא יהיה לי איך להשיג.

nAm250

New member
אם ההרצאה היא לא ממש עכשיו

אז את פשוט יכולה להקליט פרקים בשידורים החוזרים של ביפ

למעלה