בקשת עזרה למידע

בקשת עזרה למידע

שלום לכולכם. קודם כל רציתי לומר שאני עוקבת רבות בפורום ועד כה לא כתבתי. אני פונה על מנת לקבל עזרה באיתור פרטים לגבי תקנים בגן/מעונות לילדים אני אשמח לדעת איפה ניתן למצוא חומר על תקן/או כמה מטפלות על כל ילד מותר בגן/מעון של ילדים בגילאי 1/2 1 עד 1/2 2 . כמו כן מה גודל החללים בו מותר לילדים לישון/לאכול/לשחק כמו שאולי מובן מדברים אלו אני חושבת שבגן שלנו קצת מגימים במספר הילדים "פר" מטפלת. יש 20 ילדים עם 3 אנשי צוות . שאחת מהן זו הגננת שעוזבת בשעה 13:00 . מה דעתכן? תודה מראש

לאה_מ

New member
נשמע לי יחס לא טוב

אבל אני חייבת לומר, שלמיטב הבנתי, הגם שקיים תקן, שמיושם במעונות היום (ויצ"ו, נעמ"ת ודומיהם), התקן הזה לא נאכף במסגרות אחרות, ולכן בשוק הפרטי יש גנים עם יחס מטפלות-ילדים מעולה ויש גנים עם יחס גרוע. זה אחד השיקולים המשמעותיים, לדעתי, שצריך להביא בחשבון בבחירת גן. מצרפת לך הודעה שלי לגבי תקינה לגנים ומעונות ודיון בנושא יחס מטפלות-ילדים בגן.

אפרתש

New member
כמה מספרים

אין שום חוק, איש הישר בעיניו יעשה. על פי הספרות - לגיל שנתיים מומלץ לא יותר מ18 ילדים בקבוצה. ומטפלת על כל חמישה ילדים. בארץ יש מקומות שיש בהם גם למעלה מ30 ילדים בקבוצה. אבל ברובם יש גם צוות יותר גדול. בכל מקרה - 20 ילדים עם 3 אנשי צוות זה מוגזם. אם הם נשארים עד ארבע רק עם שתי מטפלות נשמע לי חמור. שתי מטפלות לא יכולות לטפל ב20 ילדים שקמים מהשינה.

טאשקה

New member
בגן שלנו יש 22 ילדים בגילאי 2 - 3.5

ו 3 אנשי צוות, כאשר אחרה"צ נשארים רק 2. זה המצב ברוב הגנים ולמיטב ידיעתי מצבינו עוד טוב. בגן אחר שבסביבה שלנו (מרכז הארץ) יש 30 ילדים על 4 אנשי צוות, הילדים בני 1.5 - 3.5

למעלה