בקשת עזרה ויעוץ

בקשת עזרה ויעוץ

אנו הורים לילד בן 8 הלומד במסגרת לימודים רגילה ומאובחן כהיפראקטיבי ובעל ליקויי למידה. בנוסף לכל אלה קיימות גם בעיות רגשיות וחברתיות. אנו מסייעים לו בכל דרך כולל מתן הוראה מתקנת אחה"צ והשתתפות בחוג מיוחד. לצערנו הילד לא משתלב בבית הספר (וקצרה היריעה מלתאר את הבעיות בהם אנו נתקלים מול מערכת החינוך)ץ לאור זאת התחלנו לחפש לו סביבת לימודים חלופית. מבחינה קוגניטיבית (שכלית) בננו הוא מעל לממוצע, ילד חכם מאוד המסוגל לקלוט וללמוד עם עזרה מוגברת והנחיה מתאימה אך בכיתה הוא מרגיש "תלוש" ולא בעינינים. כמו כן נובעות מכך בעיות התנהגות והפרעה למהלך השיעור. ברצוני לשאול האם מישהו מכם מכיר בתי ספר לילדים עם בעיה דומה אך עם רמה קוגניטיבית גבוהה. אילו מסגרות חינוך קיימות המתאימות לילדים אלו ואם למישהו מכם יש נסיון עם כיתות מקדמות (חינוך מיוחד). אנו נשמח לקבל כל עצה. בתודה מראש

שלום אילן וברוך הבא!../images/Emo39.gif

קודם כל הרשה לי לברך אותך על הצטרפותך לפורמינו החביב, אני מקווה שתמצא אצלינו אוזן קשבת וכתף תומכת. לגבי שאלתך, הורים רבים ממליצים על בתי הספר הדמוקרטים והפתוחים, וכן הורים רבים אחרים ממליצים על בתי ספר המשלבים אמנויות (פלסטית, מוסיקה וכיו"ב) נשאלת השאלה אם אתם עובדים עם הילד על תיווך ואימון חברתי, כלומר האם יש הקניה של מיומנויות חברתיות כדי לוודא שבבית ספר אחר יחד עם ההתקדמות הלימודית תהיה גם התקדמות חברתית? בכל מקרה אני חושבת שכדאי לחפש בתי ספר שיוכלו להעניק לבינכם תחום נרחב של עניין, קצת הבנה וכבוד, ההתקדמות האישית שלו תבוא מתוך היכולות המיוחדות שלו. שוב - ברוך הבא. אפרת

דליה.ד

New member
רציתי לשאול האם

הילד מקבל טיפול תרופתי והאם נוסה טיפול פסיכולוגי? אמרו לי שבגיל זה קבוצות תמיכה לילדים עם adhd הם מוצלחות מאוד. במיוחד מהבחינה החברתית. לגבי חינוך מיוחד: (אני מורה לחינוך מיוחד) כדי להכנס לכיתת חינוך מיוחד צריך לעבור "ועדת השמה" שהיא קובעת לאיזו כיתה הילד מתאים. אבל...זו פעם ראשונה בחיים שלי שאני נתקלת במצב שבו הורים מחפשים חינוך מיוחד משום שהורים רוצים שילוב בכיתות רגילות (כמעט) בכל מחיר. ועוד לאחר חוק חינוך מיוחד משנת 88....! עם זאת רציתי להציע עוד כמה אופציות חינוכיות: מה עם חונך לילד? הכוונה בזמן הלימודים, אצלינו פתרו באמצעות חונך/ת בעיות לילדים וזה מאוד מוצלח. כמובן שהחונך עובד בצמוד למחנכת וליועצת או פסיכולוגית בית הספר. אפשר למנות חונכים מהכיתה הבוגרת מבית הספר ואז החונכות תהיה בהפסקות או בשיעורים מסויימים שהחונכים מתפנים במיוחד. בנוסף אמליץ על תרפיה בתנועה, אמנות או מוזיקה. האם יש תחום שהילד חזק בו במיוחד? חשוב לפתח תחום זה ולפתח דימוי עצמי חיובי לילד. נשמח לעזור.

no-a-m

New member
אשמח לעזור

שלום רב אתה מתאר ברגישות רבה את המצוקה של ילדך, אני מאוד מעריכה אותך על השיתוף ועל היוזמה לפנות אל הפורום בבקשת ייעוץ ועזרה, אני מזמינה אותך להיכנס לרשימת המאמרים המופיעה כאן בפורום ולקרוא בין היתר את המאמר " מבט אחר על לקויי למידה " ומקווה שזה יהיה לך מועיל,, אשמח לעזור שיהיה בהצלחה

למעלה