בקשת עזרה -בניית תכנית

בקשת עזרה -בניית תכנית

שלום לכולם אני תרפיסטית בשיטת ABA לילד מקסים מקסים וגם משלבת אותו בגן (רגיל) בשילוב יחידני. לאחרונה נחשפתי לעולמו של אדם שעובד ברשת מזון בה אני עורכת קניות. האיש סיפר לי (אין לי מושג איך הגענו לנושא שיחה שכזה....) כי בנו, היום בן שש נמצא בספקטרום האוטיסטי (הוא לא נתן לי הגדרה מדויקת). הוא סיפר לי כי הילד יושב כל היום ולא עושה כלום!!! צופה או יותר נכון בוהה בטלויזיה וממש לא עושה כלום!!! הרגשתי היתה נוראה! שאלתי שאלות רבות ומתוכן עלה כי האמא היא האדם שהכי מצליח לתקשר עם הילד, כשהיא דורשת ממנו משהו לעתים היא משיגה את רצונה, כל שאר העולם אינו קיים כלל עבורו. הילד הולך לגן תיקשורתי. טוב, כמו שכבר כתבתי- הרגשתי ממש נורא!! ניסתי לעזור לאדם הזה כמיטב יכולתי (זה לא חבר או אדם קרוב אבל ממש כאב לי). שאלתי אותו אם הילד מטופל, התשובה היתה כי הם ניסו שיטות טיפול לא התנהגותיות, ללא הצלחה. הסברתי לו את עמדתי לגבי ABA, נתתי דוגמאות וממש עשיתי לובי לנושא. הוא אמר שהם מאוד רוצים אך צריך להוציא המון כסף. גם בזה עזרתי לו- הכנתי רשימה של עמותות שיכולות לעזור בשכר (לפחות של מנחת התנהגות). לאחרונה נפגשנו שוב והוא עדכן אותי כי הם בתכתובות עם כל מני עמותות אבל.... זה לוקח זמן. ופה אני פונה אליכם- אני ממש רוצה לעזור להם. האם לדעתכם יש אפשרות שאני (אינני מנחה!) אגיע אליהם (פרו-בונו) ואנסה לבנות תכנית כלשהיא לילד? יש לי כמובן נסיון מה בתחום אך אינני מנחת התנהגות. ההגיון שלי אומר כי להזיק אני לא אוכל ואולי אצליח במעט שבמעט לתת להם כלים, לפחות התחלה- עד שאכן יעבדו עם מנחת התנהגות ותרפיסטיות. האם אני יכולה להרוס? ועוד שאלה- האם יש אי שם מנחה/מנחת התנהגות שיהיו מוכנים לבנות תכנית בהתנדבות עבורם? הם גרים באיזור ואדי ערה תודה רבה

TikvaBonneh

New member
גן תקשורתי זה עד רבע לחמש

ועובדים שם מאוד קשה, כך שלא הייתי מגדירה זאת כילד שיושב כל היום ולא עושה כלום. בכל אופן הילד הזה זכאי לשילוב יחידני לפי חוק השילוב, אם הילד לא מתקדם בגן תקשורת כדאי להם לשקול שילוב.

לגמריי מסכימה

לא הייתי בונה תכנית ביתית ליל שנמצא כבר בגן תקשורתי, מגיע לו קצת לנוח אחרי היום המתיש שהוא עבר.

תודה רבה על התשובות המלומדות
האבא סיפר לי

שהילד הולך לישון כל ליום בשתיים בלילה ומתעורר בשמונה בבוקר. האבא לוקח אותו לגן אחר כך ובמשך כל היום (ועד שתיים בלילה זה ה מ ו ן ) הוא לא עושה כלום. זה מה שהאבא סיפר לי, אני לא מכירה את הילד.

TikvaBonneh

New member
זה ממש לא תקין לילד בגילו

צריך התערבות בנושא השינה. אולי מלטונין. כדאי שיפנו לנירולוג. זה לא פיתרון, להכין לו תכנית לשעות הלילה. הוא צריך את השינה.

dina199

New member
האם הגן לא מתחיל ב 8 ?

ובאיזו שעה הילד חוזר מהגן ? כי עדיין יכול להיות שחלק מהזמן הוא צריך לפרוק את המתח מהגן ולא לעשות שום דבר 'טיפולי' .

dina199

New member
אם הילד בגן תקשורת

איפה קיים המצב שהוא יושב כל היום ורואה טלוויזיה?. הרי רוב היום הוא בגן .

למעלה