בקשת עזרה במידע:

בקשת עזרה במידע:

1- מה שעור המועסקים במשק יחסית לכלל האוכלוסיה מעל גיל 25? 2- גרף התפלגות הכנסות. תודה לכל העוזרים.

לא יודע אבל הערה

שים לב שגרף התפלגות ההכנסות יהיה ככל הנראה הכנסות משכר, הכנסות מרווחים פרטיים, מרכוש, או מהשכרת דירות וקרקע מן הסתם לא תמצא לגבי ישראל.

דור לוי

New member
לא מה שביקשת אבל אולי זה יעזור?

לא מה שחיפשת אבל אולי יעזור במשהו: אני מניח מראש שהנתנונים של הלמ"ס לא עונים על השאלה מן הסתם גם זה לא. אבל לפחות כאן זה ערוך מתומצת. מתוך אתר עמותת סיכוי:לקט נתונים השוואתיים בין יהודים לערבים על-פי נתוני השנתון הסטטיסטי לישראל 2003 אשמח אם תכתוב בפורום (או אם יש בעיה צור איתי קשר ישירות) מדוע אתה מחפש דווקא מעל גיל 25?

תודה

נראה לי שגיל 25 ומעלה מייצג את שעור כח העבודה האמיתי, ללא סטודנטים , מטיילים וכו'. מה דעתך?

דור לוי

New member
מעניין

לא התעמקתי בנקודה שהעלת, וזה נשמע מעניין. ולא פשוט... אם אני זוכר נכון חוקי העבודה מתירים עבודה של נערים מגיל 15. נוער וגם ילדים שעובדים היום, במקום לשבת ללמוד, זו תופעה... נראה לי שההנחה שאתה מעלה סבירה לגבי מי שיש לו מסלול חיים מסודר: בית, צבא , טיול, לימודים, ... או לחילופין בית לימודי דת עד גיל 24 (חוק טל) עבודה... וכל זאת למרות שהרבה מהסטודנטים גם עובדים, ולו במשרה חלקית. בכל מקרה נראה לי שהגבול לא ברור - ושמו אותו איפה שהוא... מה שמאוד הייתי רוצה לראות זה ממשק שבו לציבור הרחב (ווודאי לאקדמיה) תהיה אפשרות לגזור נתונים לפי צרכי המחקר (כמובן תוך הסתרת פרטים מזהים). יכול להיות שחוקר או פעיל חברתי יתעניינו באנשים מגיל 25. יכול להיות שירצו את כולם מגיל 15 ואולי יתעניינו דווקא בקבוצת הגיל 15-18.

דור לוי

New member
במחשבה שנייה:

ניסית לפנות ללמ"ס? בעבר אני זוכר שהיו להם המון, המון סדרות נתונים שלא פורסמו אלא ניתן היה להגיע בפנייה מיוחדת (אחרי חיפוש בקטלוג). בד"כ הגישה היתה בתשלום אלא אם אתה שייך לאקדמיה או מכיר מישהו משם (ואז לפעמים זה עדיין יהיה בתשלו אבל יחוייב מהתקציב שלו...).למרות זאת ייתכן שיש מידע שאפשר בכל זאת לקבל. תבדוק בהודעות לעיתונות על סקרים בנושאי הכנסה, למטה אמור להיות טלפון של איש הקשר. נסה להתקשר, מה יש לך להפסיד חוץ מזמן ושיחת טלפון? עוד אפשרות: נסה לבדוק במרכז המידע של הכנסת. יכול להיות שבמסגרת וועדת טל נעשו בדיקות כמו אלו שאתה מחפש. ואפשרות אחרונה: אם יש לך עודף כסף... לנסות ולפנות במסגרת חוק חופש המידע. קח בחשבון שיכול להיות שתקבל נתונים ובסוף יתברר שזה בפורמט או בהרכב שאתה לא יכול להשתמש בו - אז תגדיר מראש מאוד במדויק מה אתה צריך? וכמה זה יעלה?

דור לוי

New member
מחקר בנושאי עבודה

שמעתי חלקים מהרצאה של פרופ יצחק הרפז, מבית הספר למוסמכים למנהל עסקים באוניברסיטת חיפה, בנושא ערכים ועבודה. (שודר בערוץ האקדמי בטלויזיה). הופתעתי מדבריו שבעצם עד כה לא נערך מחקר רציני לגבי הגדרת המושג עבודה. הוא תאר מחקר שערך ב 5 מדינות (ישראל, ארה"ב, בלגיה גרמניה ויפן) בשתי נקודות זמן (בשנות השמונים והתשעים). המחקר עסק בהגדרת עבודה: נושאים כגון, כיצד אנשים מאפיינים מהי עבודה? מה חשוב להם וכד'? היו הרבה שאלות וגרפים וכו', לא הייתי במצב לרשום פרטים. בכל אופן השינוי העיקרי ואותו מצאתי לנכון לציין הוא עלייה בחשיבות שמייחסים עובדים לכסף ולבטחון בעבודה, לעומת ירידה בחשיבות של סיפוק, מימוש עצמי, תרומה למדינה וכד'. אם נתייחס להיררכיית (פירמידת) הצרכים של מסלו, אפשר לראות כאן באופן ברור ירידה בכיוון סיפוק הצרכים הבסיסיים ביותר של האדם. לדעתי, חשוב לקחת זאת בחשבון, כשמדברים על תחרות, צמיחה, רווחת האדם ועל הקשר ביניהם, כפי שהיו כאן אין ספור דיונים בעבר.

למעלה