בקשת עזרה במחקר

IL217

New member
בקשת עזרה במחקר

שלום,
שמי עידית ליבנסון ואני סטודנטית למדעי ההיתנהגות ברופין, במסגרת קורס סמנריון אני מנהלת מחקר העוסק באורח חיים דתי לעומת אורח חיים חילוני והאוכלוסייה המרכזית במחקר שלי הינה אוכלוסיית החוזרים בשאלה.
בחרתי באוכלוסיה זו ממספר סיבות, בגלל שהתהליך ואורח החיים של היוצאים בשאלה הוא מאוד מעניין ובכל הכנות אחת מהן היא שאני בעצמי היתמודדתי עם שאלות של אמונה עד לפני מספר שנים ולכן מחקר בנושא נראה לי כמו דרך נהדרת להשיג תחושה של סגירת מעגל.
סיבה נוספת היא כמובן שיש צורך משמעותי ביותר תשומת לב ומחקר לאוכלוסיה של החוזרים בשאלה, פשוט לא ידוע מספיק על קבוצה שהולכת וגדלה בישראל, קבוצה שזקוקה להיתייחסות שונה מזו שהחילוניים או הדתיים מקבלים ופשוט כה רבים נופלים בין הכיסאות.
ככל שהמחקר שלי היתקדם גיליתי שפשוט אין מספיק מחקרים אחרים המתייחסים ליוצאים בשאלה אני מניחה בגלל חוסר מודעות ולכן אני מקווה שהמחקר שלי יעזור לקדם מחקרים אחרים ושהם בתורם יעזרו להרכיב כלים טיפוליים לאנשים הנמצאים במצוקה.

אני אשמח אם תקדישו מספר דקות לענות לשאלון הקצר ואם תסכימו אני אשמח אם תעבירו אותו הלאה לכל מי שנראה לך שירצה לעזור ולענות על השאלון גם כן.

השאלון:
https://ruppin.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_6htJ6lI4EaobJ5y

תודה רבה מראש!
עידית ליבנסון

לכל שאלה את מוזמנת לפנות למייל:
עידית: [email protected]

אלב85

New member
היי עידית

עניתי על השאלון הנחמד, הפריע לי מאוד שהכל בלשון זכר. אולי אפשר להוסיף / (מסכים/ה), אולי אפשר לעשות חצי מהשאלות בנקבה וחצי בזכר...

IL217

New member
תודה שענית על השאלון! בקשר להצעה

השאלון כמובן נכתב לנשים וגברים כאחד ויש שאלות שמכילות (מסכים/ה) בדיוק מהסיבה הזו, אך יש שאלות שכדי לא ל"הפריע" לנושא השאלה לא הוספנו (מסכים/ה), כמובן שאני מצטערת אם זה פגע או הפריע, אני מודה שכל התהליך מתבצע בלחץ זמן מאוד גדול ויכול להיות שהיו טעויות.
לצערי השאלון הינו כלי מדעי שעומד בפני המון ביקורת פנימית והוא חייב להיות זהה לכל המשתתפים, כך שאני לא יכולה לשנות אותו בשלב הזה כי זה יהפוך את כל התוצאות שכבר אספתי ללא קבילות ולקח המון זמן למצוא את כל אחד מהאנשים שהסכימו להישתתף ולענות, אני מאוד שמחה שמצאתי את הפורום הזה, שכולכם מאוד נחמדים ועונים על השאלון! תודה! :)

His Dudeness

New member
עניתי לך

יהיה נחמד אם תעלי לפורום את העבודה בסופה.

שיהיה בהצלחה

N0Way

New member
גם אני עניתי.

מסכימה עם אלב85 - היה עדיף התייחסות בלשון נקבה
וגם עם his Dudeness - אשמח מאוד שתעלי לכאן את העבודה !
בהצלחה :)

מילאתי

ואין מנוס מלכתוב קצת ביקורת:

ישנם מספר שאלות שזה לא נראה בעיניי נכון לתת אופציות כמו לא מאמין בכלל, כו' מאמין באופן חלקי... מה שאני יודע, שאין לי משהו ברור והחלטי לקיומו של האל או לא, העולם נברא מפיצוץ או מכוח עליון.. (רבים מהפילוסופים והמדענים חלוקים בקיומו של האל) ולכן אמור להיות תשובה "איני יודע"... ואני חושב, שזת התשובה הכי נכונה ואידיאלית לענות אותה.

אתם מוזמנים לחלוק עליי :)

IL217

New member
ביקורת מתקבלת בברכה זה עוזר לפעם הבאה :)

ברמה האישית, אני לא חולקת עלייך אני למעשה מסכימה איתך לגמרי.
אבל, זהו מחקר שעומד בכמה תנאים מדעיים של תחום הפסיכולוגיה, השאלות סגורות ויש להן תשובות ספציפיות בכוונה, משום שהמחקר עוסק במספר נושאים ספציפים ולכן אם יהיו את כל האפשרויות הקיימות או שהשאלה תהיה פתוחה לתשובה אישית מכל אחד, לא תהיה עקביות ולא תהיה אפשרות לנתח את התשובות לטובת מחקר בשלב הסופי.
הייתי רוצה להגיד לך שממה שאני רואה בתשבות הוא שמספר אנשים פשוט בחרו לא לענות בכלל בשאלות מסויימות וזה כמובן מתקבל גם בברכה, השאלון לא נכתב כדי להעיק ולגרום לחוסר נוחות.
מקווה שהתשובה עוזרת ותודה שמילאת את השאלון! :)

OMFSM

New member
עשיתי ככל אשר ציויתני

בהצלחה נשמח לדעת מה יצא מהמחקר
תעדכני אותנו

גמאני עניתי ואשמח לפרסום התוצאות בפורומנו

והיה נחמד לאללללה..שווה לפעמים לענות על כאלה סקרים רק כדי לדעת את עצמך קצת יותר באיזשהו אופן וצורה.

babylon_a1

New member
נשרתי בדרך, אני לא מסוגל לענות על שאלות ש

שמקובעות בצורה של כן ולא ( כי ככה יותר נוח לחוקר)

לדוגמא
אי אפשר לענות על השאלה "אם טוב לפעמים למות"

טוב למי ??!?! לפיל זקן חולה במחלה שגורמת כאבים קשים, לפקיד שעובד בדואר, לילד בן 5

לא התחברתי לניסוחים

אל תגזים

זה בסך הכל מחקר לסיום לימודים (יש לשער) לא צריך לקרוא אותו בזכוכית מגדלת. דווקא אני ומסתבר שעוד כמה התחברנו אליו.

אני מחכה לתגובה של טירון...

babylon_a1

New member
א למה לא להגזים ?

כשמגזימים מבהרים את העמדה שלך יותר טוב

א מה זה משנה מה עשו כולם, לדעתי האישית גדול עלי להתמודד עם הניסוחים

טוב שיהיה גם ג

ג היית לי הזדמנות לתקוף משהו שאני לא סובל, שאלות סגורות ששתי האפשרויות לא טובות או לא נכונות

מלאתי, הערה שלי:

'אני מפחד מהמוות' זה ניסוח לא מתאים כל כך, אין לי הצעה אחרת שתשביע את רצוני אבל לקרוא לזה פחד זה שגוי בעיני.

למעלה