בקשת עזרה בבקשה

בקשת עזרה בבקשה

היי אני בת 21 ממשפחה חרדית מאוד מאוד שכבר מנסים בכל הכוח לחתן אותי. את ההודעה אני כותבת ממחשב הרחק מביתי והרחק מירושלים והרחק מכל אדם העלול לראות אותי פה בקפה אינטרנט פרטי. כבר כמה שנים שאני חיה בחיים בקהילה הקשה הזו שלא אכפת להם מנשים לא עלינו כמו באירן. אני לא מאמינה בחיים בהם אני חיה ולא מאמינה באלוהים אני לא יכולה לעשות כלום בנושא לא יכולה לברוח מהבית. לא יכולה לעזוב את המשפחה שלי כי אלה המקור חיים היחיד שלי. אין לי עוד משפחה או מישהו שאני יכולה לדבר איתו את אשר על ליבי. מצד אחד אני רוצה להאמין שיש מי שמשחק בחוטים ומנהל את העולם שלנו אבל מצד שני אין שום הוכחות לזה. אם כן יש אלוהים אז למה הוא כזה אכזר ורע? הוא לא אמור להיות טוב? רחום וחנון? למה כל העוני הזה? למה אני עדיין צריכה לחיות בעוני הזה בבית ולא לצאת מהבית כמעט בשביל כלום. למזלי חתונה של חברת ילדות הוציא האותי אל מחוץ לגטאות הללו. אני גמורה וכבר איבדתי תקווה שיש משהו טוב בחיים. אני שוקלת לשים לזה קץ בצורה אלגנטית . אולי זה היה הדבר היחיד שיעזור לי לברוח מכל הרוע הזה שמגיע בחסות הרבנים והדת. מי הם הרבנים האלה שיצוו להורים שלי לחתן אותי גם אם אתנגד כדי שחלילה לא אזדקן ואז אף אחד לא ירצה להקים איתי בית בישראל. ואז זה יעשה שם רע למשפחה שאני כבר בת 22 עוד מעט ועוד לא נשואה עם כמה ילדים? או למה לי להתחתן ולשכב בלי להינות מזה ולהרגיש כאילו רק אונסים אותי. שהבעל יעשה בי כרצונו רק לשם מצווה. רק כי ככה הרבנים ציוו עליו ורק כי כל דבר אחר אסור ולמה שאני לא אזכה לחיבוק ולחום שמעולם לא קיבלתי לא מאבא ולא מאימא?!?! אני לא רוצה לברוח ולפגוע בשם של המשפחה ולא רוצה ליפול אל תוך תהום ענקית שאין לי מושג בכלל כמעט מה קורה מחוץ לעולם שלי. איך אני יכולה להסתדר ואיך אני יכולה להתחיל את החיים שלי ממצב כזה של תחתית התהום בו אין לי אפילו רצון להמשיך בחיים אול יהמוות הוא הפתרון לזה. לא אהיה תחת עול המשפחה ואפנה מקום לשאר האחיות בחדר. להתראות עולם שאולי יכול להיות יפה אבל מעולם לא נגלה אליי!

חמודה, תחזיקי מעמד

תתפלאי לשמוע אבל יש כאן לא מעט בנות שהיו בדיוק במקום שלך והצליחו לצאת מהמקום בו הן גדלו והיום הן חופשיות לעשות כרצונן.

נכון, הדרך לא תהיה קלה אבל היא בטוח תהיה מאתגרת ובסופה תהיי במקום שאת רוצה להיות בו.

החזיקי מעמד ואם את צריכה עזרה או לדבר עם מישהו שלחי לי מסר.

ממליץ לך לפנות לאגודת הלל

1-700-70-70-73, הם יכולים לסייע לך בהמון דרכים.

חוץ מזה, אם מדובר בבעיה דחופה ואין לך אפשרות לתקשר דרך האינטרנט, את יכולה להתקשר אלי ישירות - 054-6615523.

משה

שילגיה13

New member
חכי רגע עם המוות

לא כל כך מהר.
יש לך עולם שלם בחוץ, תני לו צ'אנס..
ממליצה לך בחום להיעזר באלה שהציעו לך עזרה
את תוכלי למצוא כאן בפורום ובפורום "חרדים בעל כרחם" הרבה הזדהות עצות טובות.
אבל הכי חשוב- אל תיחפזי תחליטי שאת מחכה עם החלטות גורליות
לכל דבר יש פיתרון
אני מכירה אנשים שאפילו לצאת לחתונה מחוץ לעיר לא יכלו- ויצאו מזה והיום הכל טוב איתם.
זה טוב שביקשת עזרה- אז תיעזרי!!!

Sonic hedgehog

New member
לדעתי, פתרונות קבועים לבעיות זמניות

הם לא הדרך. כפי שמרו חכמינו "כל עוד שהנר דולק אפשר לתקן".

spag

New member
בפורום הזה

בפורום הזה יש מלא אנשים שהיו במצב כמו שלך.

חלקם אנשים איכותיים, טובים, חכמים.
הרבה שהיו במצב כמו שלך.

הם הצליחו להתנתק מהמסגרת הלא בריאה, הם הצליחו לבנות את החיים שלהם *כמו שהם רוצים* והצליחו למצב את החיים שלהם סביב דברים טובים ויפים.

יש בפורום הזה אנשים שיעשו המון בשביל לעזור לך, כי הם היו באותו מקום כמוך.

יש פה אנשים שנמצאו בעבר באותו מקום בו את נמצאת, מזוויות אחרות. ויש פה כאלה שעדיין תקועים כמוך במערבולת חד-סטרית מייאשת כזו.

היינו במצב דומה לשלך, נלחמנו ועודינו נלחמים במלחמות שדומות למאבקים שאת עומדת מולם עכשיו.

יש בפורום הזה מלא אנשים שהיו במצב כמו שלך, הרבה מהם מאושרים היום - אחרי שהצליחו לקרוע את הכבלים שקשרו אותם.

עוד שני דברים:
1. רוב הבחורות בעולם שאיננו אקסטרא-חרדי (חילוני-דתיים-מסורתיים) - אינן מתחתנות בגיל 22. בטח שלא בכפיה!
2. אישה שאילצו אותה להתחתן ועכשיו היא נאלצת לשכב עם הבעל שלא מרצונה - זה לא "כאילו אונסים אותה", אלא זה אונס ממש.

תבואי לאחד ממפגשי הפורום הקרובים - הטישים - נשמח לראותך.

think boy1

New member
עצה שלי

תתגייסי לצבא, שם תכירי אנשים, בחלקם טובים, חלקם פחות, ובחלקם גרועים,
תצרי קשרים (עם הטובים...) ותמצאי שיש עוד עולם, שבו אין כפיה דתית.
ואת תצחקי על המצב שאת נמצאת בו היום.
בכל מקרה אל תתחתני אם את לא רוצה,, במיוחד לא כפי שאת מתארת.
זה אסון להתחתן בכפיה הדתית.

think boy1

New member
עצה שלי

תתגייסי לצבא, שם תכירי אנשים, בחלקם טובים, חלקם פחות, ובחלקם גרועים,
תצרי קשרים (עם הטובים...) ותמצאי שיש עוד עולם, שבו אין כפיה דתית.
ואת תצחקי על המצב שאת נמצאת בו היום.
בכל מקרה אל תתחתני אם את לא רוצה,, במיוחד לא כפי שאת מתארת.
זה אסון להתחתן בכפיה הדתית.

דווקא לא

לדעתי במצבה לא כדאי לה למהר להתגייס. לבנים זה כן כדאי אבל לבנות אני חושב שכדאי קצת להתרגל לעולם החדש לפני שרצים להיכנס למסגרת צבאית נוקשה

אולי תכתבי גם פורום חרדים בעל כורחם ואם

את לא יכולה תגדי לי ואני ישים שם הודעה עם קישור לכאן

אין עוד משפחה

זה נכון, אבל מה שווה משפחה שלא מבינה ומקבלת אותך? שמאלצת אותך לחיות חיים שאת לא מאמינה בהם.
אני שמחה לבשר לך שיש תחליפים למשפחה. ו"דם זה לא מים" זה פתגם מאוד יפה. אבל חברים טובים יכולים להיות קרובים ודואגים לא פחות. מבינים ומקבלים. עוטפים ומחבקים.
משאלת המוות שלך מובנת, אבל לקחת את חייך בידיך תמיד תוכלי, אז תני קודם צ'אנס לכל הרעיונות שהציעו לך כאן.

"להתראות עולם שיכול להיות יפה אבל מעולם לא נגלה אליי"
אין כאן מעמד הר סיני וגילוי השכינה, זה תלוי בך, אם תרצי לעשות משהו בקשר ל'גילוי' העולם הזה, תעשי ותגלי.
תפני לה.ל.ל או לאנשים כאן ותמצאי את הדרך והכוחות להשתחרר מטבעת החנק.
וכן, הוא יכול להיות יפה...

כל החיים לפניך....

היי :)

רגעים קשים עוברים על כל אחד מאיתנו כולל אני, לפעמים ניתן להרגיש רע מאוד, יצא לי להיות גם במצבים קשים, קשיים נפשיים בעבר אבל לפעמים פשוט צריך להיאחז בתקווה ובדברים שיודעים שיתנו לנו את הכח להמשיך לעתיד יותר נורמלי.

בנוסף להצעות הטובות שהציעו לו כאן, יש לך את ער"ן (גוף לעזרה נפשית) שאפשר לדבר איתם, להתייעץ ולקבל אוזן קשבת בכל שעות היממה כל השבוע. מספר הטלפון שלהם הוא 1201.

---

זה מחשבה טובה לא לפגוע באנשים אחרים ובאחים בכך שאת יוצאת מעולמם ויהיה להם בעיות מסוימות בנישואין וכו', אבל האם בגלל זה, זה אומר שלך אסור להיות חיים? 'אנוכיות' זה לא תמיד משהו רע, ובמקרה כזה - זה הדבר הכי טוב שיש - פשוט לדאוג שאת תעשי את הבחירות החשובות שלך קודם כל לפני מה יקרה אצל שאר בני המשפחה.

בהתחלה זה יכול להביא "קצר" בינך לבין המשפחה, עם הזמן (בדרך כלל) הם יבינו זאת בדרך מסוימת, ואם לא, בכל אופן זה לא בעיה שלך - את תחיי את החיים שרצית, עם החברים שתיצרי לך בהמשך.

אני מאחל לך שתצליחי לעבור את התקופה הזאת, ולעשות את הבחירות שאת בוחרת בשבילך!

בסופו של יום- אנחנו תמיד כאן, ותוכלי כאן (פורום יוצאים בשאלה) למצוא את המקום והפינה שלך לשתף, להבין, ללמוד ועוד.

בהצלחה!

מני 171

New member
אל הקרועה

ראשית שלום לך ואיחולי הכנים שלבבך ימצא את המסלול בים החיים.
שנית וזה העיקר - מבין שורותייך נשמע שהצעקה העיקרית היוצאת מלבבך הוא על חוסר האהבה שלא קיבלת כל ימיך. והאמת - את צודקת משום שכמו שפרח לא גודל בלי מים ושמש כך גם הנפש שלנו לא יכולה להתפתח בצורה בריאה בלי השקייה של חום ואהבה תמידיים מהקרובים אלינו ביותר. ומשום מה לצערי יש מין מוסכמות חברתית אולי בעיקר בציבור החסידי שלהימנע מנישוק וחיבוק לילדים זה צידקות מה שלצערנו הרב עושה בנו - הילדים שמות.
בדברייך את גם עונה על האפשרות לצאת בשאלה דבר שלפי דעעתי וניסיוני הדוחף מספר אחת של היוצאים בשאלה - דבר שהוא הרבה יותר מר מהמוות למי שגדל וחי בציבור החרדי ובכלל הגסות ותוכן החיים הריק שם אותנו במשבצת של המחליף פרה בחמור חוץ מנושא הניתוק המשפחתי.
בעיקר מה שאני יכול לכתוב לך זה ממה שאני עברתי ,סגנון החיים של ימי נערותי היה די דומה לשלך עוני משווע עם חוסר חום ואהבה די קיצוני , רק שאצלי היה חיסרון נוסף של אלימות מילולית ופיזית , לצערי קושי החיים מביא את הורינו לכל מיני פינות לא רצויות ומשהדבר נכנס לשיגרת החיים כב לא מבחינים במציאות הכואבת וכסוס שוטף במלחמה רצים הלאה במלחמת ההשרדות.
אני - הדבר הראשון שעשיתי זה ניתוק מוחלט מהבית באמצעות הישיבה כמובן מחוסר ברירה דבר שאם לא הייתי עושה הייתי על סף שיגעון , כמובן שבלילות הכרית שלי היתה זוכה למיקלחת מרעננת כמעט תמיד ואם השנה היתה מימני והלאה אזי הייתי יוצא לאברר את עצמי לפעמים עד שעות הבוקר ברחובה של עיר המשמים דבר שעזר לי הרבה לברר לי את עולמי הרוחני ולהבריא את הנפש שלי וגם למצוא תשובות להרבה שאלות שהציקו לי, זה הוא סיכום מתומצת של בערך 12 שנה לאחר גיל הבר מצווה.
לדעתי , הדבר הראשון שאת צריכה זה להאמין שיש חיים יפים שמחכים לכולם רק צריך לבחור ולרצות להגיע אליהם , לחשוב שהאלהים כופה חיי מסכנות על האדם זו היא טרגדיה אנושית אישית האלוהים רוצה שתפרח ותלבלב [וכמו שיש לנו ציווי אלוקי - תחת אשר לא עבדת וכו' בשמחה ובטוב לבב] רק- את זו שצריכה לחפש את החיים היפים האלה ולהיות בטוחה שגם לך מגיע ויהיו חיים יפים וטובים.
חושבני - שהדבר הראוי שתעשי שתחפשי לעצמך בחור כלבבך - ולא לחפש ברחוב כי שם מתגלגל הרבה פסולת לצערנו - שמבין ריסי עינייו ניכרת אהבתך אלייך דבר שהוא הכרחי לשלמות הנפש כמובן אך ורק מתוך תפילה ממעמקי הנפש שהאלוקים יצליח את דרכך. באמת הניסיון הוא באמת לא פשוט וצריך הרבה סייעתא דשמיא להגיע אל המקום הנכון דבר שקורא בד''כ כשמחפשים ורוצים באמת וכמובן להסביר את ההחלטה שלך להורייך מסביב לשולחן בצורה רגועה ונינוחה ואם את לא יכולה אפשר גם בצורת מכתב דבר שיקל עלייך מאוד ואם הורייך קרובים לדמות תורנית כל שהיא כדאי גם לשפוך בפניו את לבבך אפשר גם בעזרת מכתב ובטוחני שהוא יגלה כלפייך הבנה!

ולסיום - דעי שאין הקב''ה מקפח שכר כל בריה ובפרט למי שנמאת בכזה ניסיון שיסורי הנפש התמידיים שבו זר לא יבין את זאת ואם בכל זאת הצלחת ופילסת לעצמך חייתורה בשמחה ואהבה מתוך צניעות ויראת השם אזי החיים הטובים שה' משפיע אח''כ הם לאין ערוך - דבר שחויתי על בשרי.
אולי הארכתי מידי - אבל עם את נעזרת בזה או אחר זה שווה אשמח לקבל תגובה , היי חזקה , ואמיצה. והשתדלי תמיד להנות מיופי הבריאה דבר שיתן לך חוזק ובריאות, אל תיתני לחיים לפספס אותך! להיתראות. תוכלי להשאיר הודעה אם יש לך צורך ואשוב בל'''נ 0527140062

למעלה