בקשת עזרה באקסס

sunhbu

New member
בקשת עזרה באקסס

שלום חברים יקרים,
בעבר נעזרתי מאד בחברי הפורום, מקווה מאד שגם כעת תואילו לעזור לי. אכתוב בקצרה:
יש לי קובץ נתונים של ספריה עם 3 טבלאות: השאלות, החזרות וארכיון. בטופס השאלות יש לחצן 'החזרה' ואני מעונין שכשילחצו עליו יתרחשו הפעולות הבאות:
1. הרשומה תמחק מטבלת ההשאלות.
2. הרשומה תתוסף לטבלת ארכיון.
3. הרשומה תתוסף לטבלת החזרות.
4. יפתח טופס החזרות ברשומה החדשה שנוספה.

העלתי קובץ דוגמא (יש לשנות סיומת ל'rar'), אודה מאד למי שיוכל לכתוב את הקוד המתאים ולהעלות חזרה.
בתודה מראש

ub65

New member
כל מ שאתה מבקש ניתן לעשות בעזרת קוד פשוט

כנס למה עיצוב של הטופס "השאלות" ואז לקוד VBA של הכפתור.
תוכל להוסיף שם את הקוד שלך או ליצור מאקרו לכל אחת מהפעולות שביקשת ובקוד של פתור החזרות ן פקודה להרץ המאקרו.

אתה בטח לא מצפה שיכתב לך הכל...

sunhbu

New member
תודה לך, אך אני ממש לא מקצוען

והדבר הכמעט יחיד שאני יודע לעשות זה להשתמש בקודים שאחרים כתבו...
לכן אני פונה בבקשת עזרה למי שיכול בקלות ויש לו זמן לכך, שיכניס את הקוד במקום המתאים ויעלה את הקובץ (כאמור, בעבר עזרו לי המון בפורום זה).
ושוב, תודה רבה על התיחסותך

pitoach

New member
הפורום נועד לעזור למי שרוצה ללמוד לבצע

ולא למי שמחפש עובדים בחינם! המטרה שלנו לעזור למי שעובד בתחום ולא לגנוב ממנו עבודה (קהל היעד הוא לא הלקוחות אלא המבצעים ז"א המפתחים. ה DBA וכו').
* אם תחליט שאתה רוצה ללמוד אז כנראה שתמצא יותר אנשים שמוכנים לתרום מזמנם בחינם. אם אתה מחפש מישהו שיבצע עבורך את העבודה אז אפשר לפנות לאנשי מקצוע בתשלום (כמובן שיש את אופציה שמישהו לא ישים לב שאתה לא רוצה ללמוד וישים לך את הקוד בטעות
).

בהצלחה בכל מקרה בדרך שתבחר

sunhbu

New member
תודה על תגובתך

האמת שאני לקוח שבונה לעצמי ולחברים קרובים על בסיס מסדי נתונים חופשיים שאני משנה לצרכי, מידי פעם קורה שאני לא מוצא קוד מסוים ובמקרים כאלו אני מבקש עזרה מחברי הפורום הנכבדים שבדרך כלל נענים בשמחה. אני בהחלט מכבד את דעתך בענין.
לגופו של ענין, הסתדרתי בדרך מעט עקיפה.
תודה רבה,

pitoach

New member
בכיף
אתה יכול להציג לאחרים את הפתרון שלך

ולפתוח בכך דיון על פתרונות נוספים. מה גם שתמיד כדאי להציג פתרון לשאלה ששאלת אם היא לא הגיע מהפורום. זה יכול להיות חיובי כדי לעזור למי שבעתיד יתקל בבעיה דומה ויחפש כאן בפורום פתרון

sunhbu

New member
כעת אני שם לב שה'פתרון' שלי לא מוצלח

אם יש מישהו שמוכן בכל זאת לנדב לי את הקוד המתאים (עדיף בהוספה לקובץ שצירפתי והעאלתו מחדש), אשמח מאד.
תודה

pitoach

New member
אני מציע שתציג לנו את הניסיונות שלך קודם

תן לאנשים נקודת התחלה להבין היכן את תקוע
אם אכן עשית נסיון להגיע לפתרון לבד הרי שיש לך כיוון מחשבה כבר וכדאי להשתלב אתו או זה מתאים.
* בכל מקרה זה לא אומר שלמישהו יהיה את הזמן אבל זה יקל ויעלה את הסיכוי אני מניח וגם יראה וןאשים שאתה לא רק מחפש קוד מוכן אלא רק מנסה לפתח לבד.

כלליים

New member
שלום

נחמד שעדיין זוכרים את שמי...

ולשאלתך, לדעתי האפיון בעייתי. העברת נתונים מטבלה לטבלה, איננה דבר רצוי.
גם כי זה מסורבל, לתחזק טבלאות דומות. אם תצטרך להוסיף עמודה, תצטרך לעשות זאת בכל הטבלאות, וגם מבחינת אמינות הנתונים. אם מחקת את השורה מטבלה א' ובהכנסת השורה לטבלה ב' ארעה שגיאה או הפסקת חשמל, המידע אבד! [יש דרכים להתמודד עם זה, באמצעות טרנזקציה, אבל בשלב זה אינך זקוק לזה]

הפתרון הפשוט הוא לנהל את המידע מטבלה אחת, עם עמודה שבה אתה מסמן האם הספר הוחזר או לא.

pitoach

New member
זוכרים?!? חייבים אותך! אין מי שיכסה את הנושא

של אקסס בלעדייך

למעלה